Mote, mat og kunst: Oslo-tipsene du ikke vil gå glipp av

Oslo-tips bloggere

MinMote har bedt Maja Hattvang, Anders Kemp, Darja Barannik og Gitte Witt om å dele sine beste tips i hovedstaden med deg. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Oslo-tips bloggere

Darja Barannik, blogger og moteekspert i KK. Foto: darjabarannik.com

Oslo-tips bloggere

Maja Hattvang, blogger. Foto: majahattvang.no

Oslo-tips bloggere

Gitte Witt og Filip Loebbert, matbloggere. Foto: 52moreyears.com

Oslo-tips bloggere

Anders Kemp, journalist i D2. Foto: Privat

Det er sommer og Oslo by våkner til liv! MinMote har bedt bevandrede Oslo-folk om å dele gode tips til hovedstadens beste perler.

KLÆR

Sjekk disse butikkene

Maja Hattvang, moteblogger

26-åringen er født og oppvokst i Oslo og har blogget siden 2007. Bloggen hun nå driver er under eget navn, og inneholder en god miks av mote, interiør, skjønnhet og reise. Her er Majas beste tips:

Maja Hattvang. Foto: majahattvang.no

Kolonialen

Adresse: Sofies gate 16

Kolonialen nederst på Bislett har alt en restaurant bør ha; chill atmosfære med sosiale bord, enkel men digg mat, gode viner. Går hit for alt fra vin med venner på benkene utenfor, til romantisk middag eller søndagslunsj med familien.

Bislet Bok

Adresse: Thereses gate 44

Min beste bokhandel, et hull i veggen der man finner de beste nye utgivelsene side om side med gamle klassikere og glemte perler. Det er her du plutselig finner din nye favorittbok på salg til 49 kroner.

Oslo K

Adresse: Jacob Aalls gate 54

Et perfekt sted å oppleve når det er klart men ikke for kaldt, og man kan sitte under løvtrærne med en kopp kaffe og hvile blikket på Fagerborgs monokrome bygårder. Digg utvalg av raw-kaker, bakverk og kjeks, god kaffe, hyggelig betjening. Avslutt med å spasere opp Fagerborggata og Lyder Sagens gate og se på de fine husene, før du ender opp i Stensparken.

Gitte Witt og Filip Loebbert, matbloggere

Skuespiller Gitte Witt og fotograf Filip Loebbert driver matbloggen 52 more years hvor de deler store og små oppskrifter, samt inspirerende tekster fra reiser og opplevelser. Her er matbloggernes favorittsteder i hovedstaden:

Gitte Witt og Filip Loebbert. Foto: Privat

Hotel Bristol

Adresse: Kristian IVs gate 7

Hos Hotel Bristol får du varm sjokolade på beste vis. Foto: Filip Loebbert

Bak dørene til Hotel Bristol som ligger midt i sentrum skjuler det seg byens beste varme sjokolade. Det perfekte sted å ta en pause fra ærender i byen, og sette seg i gode stoler med harmonisk musikk og bestille inn en stor sølvkanne med varm sjokolade. Smaker som bestemoren din har laget den og serveres med pisket krem i små porselenskopper.

Godt.no

Ostebutikken

Adresse: Thorvald Meyers gate 27A

På Grünerløkka ved Birkelunden finner du verdens koseligste lille franske ostebutikk, og restaurant. Her er det smårutete duker på bord som står tett i tett, champagne på glass og masse nydelige franske oster, i tillegg til en utrolig bra lunsj- og middagsmeny i en svært prisvennlig klasse. Blåskjellene med roquefort er en vinner.

Territoriet

Adresse: Markveien 58

Nederst i Markveien på Grünerløkka ligger Territoriet. Vinbaren er liten, intim og koselig med alt du kan drømme om av gode viner i tillegg til deilig snacks som mandler, oliven, skinker og ost. Et perfekt sted å gå om du bare vil drikke vin og skravle, eller ta en drink før du skal på middag.

Ostebutikken serverer typisk franske retter og rimelig champagne. Foto: Filip Loebbert/52moreyears.com

Anders Kemp, journalist i D2

Anders Kemp, også kjent som Kempern på Instagram, skriver om mote, kunst og kultur i Dagens Næringsliv. Her er hans beste anbefalinger i Oslo:

Henie Onstad Kunstsenter

Adresse: Sonja Henies vei 31

Som regel har jeg årskort på Henie Onstad Kunstsenter. Det er en perfekt søndags-tur med barna – der kan man henge på stranden, spise overpriset kanelboller på steintrappen innendørs og i det minste få med seg en halv ny utstilling.

Happolati

Adresse: St. Olavs plass 2

Når kona og jeg får en date på kort varsel har vi ofte endt opp med østers, entrecote og Bourdeaux blant businessfolket på Brasserie France. Eller på et bord med lang ventetid midt mellom skravlete venninnegjenger og tapas på Delicatessen. Men sist var vi på Happolati, i de gamle lokalene til Ylajali på St. Olavs Plass. Det var koselig å sitte i den furuhvite baren, og særlig wonton’en, nudelsuppen og desserten - karamelisert Bao med iskrem - var oppsiktsvekkende digg. Et mildt København-nivå på regningen var det også.

Godt.no

YME, Juice og F5

Adresser: Karl Johans gate 39, Karl Johans gate 23B, Prinsens gate 6

Selv er jeg imponert over førsteetasjen på YME, som var tidlig på å plukke opp møtet mellom sport og mote. Det samme kan sies om den nye Juice-butikken på Eger. Ellers synes jeg norske Avenue er inne på noe bra greier, dét og annet fint norsk – som Haik – kan kjøpes på F5. Men jeg kjøper jo nesten aldri klær lenger – alt forsvinner til regninger, utelunsj og sko til barna.

Darja Barannik, moteblogger

Darja Barannik har tidligere blitt kåret til Norges best kledde kvinne og regnes som en av hovedstadens it-jenter. Barannik blogger på heltid under eget navn. Her er hennes beste tips:

Le Benjamin

Adresse: Søndre gate 6

Når jeg går ut er det selvsagt viktig at maten er god, men atmosfæren og stemningen er vel så viktig. Derfor er franske Le Benjamin på Løkka et perfekt sted. Fantastisk mat og bra vinkart, og skikkelig koselig stemning. Jeg elsker å sitte i baren, skravle med de som jobber der og nyte en bedre treretters.

Pinerolo Americano

Adresse: Henrik Ibsens gate 60A

Restauranten har deilige steaks, trøffelfries og haugevis av sykt gode småretter man kan ha til. Her er det også sharing is caring som gjelder. Er du keen på en skikkelig brunch i New York-stil med livemusikk og fest kan Pinerolo tilby dette en gang i måneden. Så gøy!

Godt.nountitled link
Publisert:

Finn mer innhold om: