Shopping-lunsj i NYC? Dette er restaurantene du bør sjekke ut

BRUNSJ-TID: En skikkelig brunsj er er must på New York-ferie. Det er heller ikke feil om den både smaker og ser så god ut som denne hos Five Leaves i Williamsburg. Foto: MinMote

NEW YORK (MinMote) Her er seks virkelig instavennlige og perfekte lunsjrestauranter verdt å teste ut i New York.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Det er særlig sant om du skal på shoppingferie i New York.

Det er lite tvil om at storbyferie kan være slitsomt. Med mye gåing og mange inntrykk er det viktig ned skikkelig påfyll i løpet av dagen. Så hvorfor ikke ta lunsjen på en hipp restaurant eller café der du kan la deg inspirere av både maten og litt skikkelig peoplewatching?

Vi har de samme kriteriene som vi hadde da vi fant frem Oslos mest Instagram-vennlige spisesteder, nemlig at det er god stemning, fresht interiør og mat så lekker at du kan høre Instagram-likes tikke inn, neida, joda.

At New York er et skikkelig matmekka er det lite tvil om. Men det finnes også tilsvarende mange dårlige (og dyre!) restauranter. Når man går rundt for å utforske byen eller er på en skikkelig shoppingrunde kan det vært fort gjort at man bare dumper inn på første og beste alternativ da det kommer til lunsjrestaurant.

Her er en oversikt restauranter du bør vurdere for en digg og frisk shoppinglunsj i New York City uten at du blakker deg totalt.

Café Henrie

116 Forsyth Street

untitled link

På denne Lower East Side-restauranten får du friske bowls, deilige sandwicher og god kaffe. Dette er et perfekt lunsjalternativ om du er på utforskning i New York-området du ikke kan gå glipp av. Et bilde eller en snap av vaginaen i neon-lysrør hører forresten med til nesten ethvert besøk.

Café Gitane

242 Mott Street

Avokadotoast har bredd om seg som en farsott på nesten enhver matelskers Instagram-konto. I NYC var det Café Gitane som startet det hele. Denne utrolig hyggelige restauranten har skikkelig nabolagsfølelse, og her kan du sitte i timesvis med en god kanne te. De serverer også mye mat med forskjellige varianter av egg, men en ting som virkelig anbefales å teste ut er Moroccan couscous.

På The Jane Hotel spiser du i fancy retro omgivelser i det perfekte rusle-området West Village. Du skal heller ikke se bort fra at du ser en kjendis eller to på restauranten i NoLita. Leonardo DiCaprio er blant de som ofte sitter på et bord bakerst i lokalet. Vær obs på at cash is king på dette stedet.

En dag i New York? Her er den ultimate mote-ruten

By Chloe

185 Bleecker Street/60 West 22nd Street/240 Lafayette Street


Vegansk mat er virkelig i vinden i New York om dagen. På denne restauranten, som finnes tre steder i byen, får du kjente klassikere som burgere, fries og mac&cheese i sunne, veganske varianter. Denne restauranten kan overbevise selv de mest ivrige kjøttetere, og er virkelig verdt et besøk. Å spise ute til alle måltider på ferie kan fort bli dyrt. Derfor er steder som By Chloe gull verdt, for her er det heller ingen ting å utsette på prisen. Et hett tips er å sjekke ut quinoa taco-salaten. Altså. Nam!

Jacks Wife Freda

50 Carmine Street / 224 Lafayette Street


En tur til New York er nesten ikke komplett uten en skikkelig amerikansk brunsj. En av de aller fresheste får du på restauranten Jacks Wife Freda. Her kan du bestille deg ei litta mimosa og late som du er en del av gjengen i «Sex and The City». Husk, her er det ingen skam å reise seg opp for å få det perfekte «sjekk dette tilfeldige stedet jeg spiser en perfekt brunsj»-bildet, du kommer til å være langt fra den eneste.

Speedy Romeo

63 Clinton Street / 376 Classon Avenue, Brooklyn

Lunsjalternativene i New York kan ikke bare være perfekte avocadotoast og kaffe med mønster. Vi trenger litt skikkelig pizza også. En riiiimelig frekk variant får du hos Speedy Romeo. Denne gir oss vann i munnen og lyst til og ikke spise noe annet enn pizza FOR ALLTID.

Five Leaves

18 Bedford Avenue

Om du tar turen til en av byens aller beste vintagebutikker, Beacons Closet i Williamsburg, er Five Leaves et perfekt lunsjalternativ. Er du heldig skinner sola og du får et bord ute slik at du kan nyte denne lille hipsterperlen. Pannekakene med ricottaost er faktisk det man kan kalle magiske.

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.