MinMote-redaksjonenes beste serietips i julen

ANBEFALES: Serien «Modus», basert på Anne Holts bok Pengemannen er en serie du kan kose deg med i julen. Her ser du Esmeralda Struwe i rollen som Stina Vik. Foto: Johan Paulin Miso Film/tv4

Ingen grunn til å reise seg opp fra sofaen med disse tipsene i bakhodet. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Du blir tidsnok lei av familieaktiviteter i julen, så la oss være enige om at den beste tiden er romjulen hvor du kan ligge rett ut på sofaen, spise enda mer julemat og bingewatche en serie, eventuelt lese en god bok i ro og mak.

I den anledning gir MinMote-redaksjonen deg sine beste tips:

Modus (TV2 sumo, 8 episoder)

Thea Roll Rakeng, MinMote-journalist

– Innimellom kan jeg føle at «jeg har sett det som er verdt å se» av utenlandske serier, og det er ofte da det er perfekt å begynne på en svensk eller dansk serie. Modus, som er basert på den norske forfatteren Anne Holts roman Pengemannen, handler om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik som blir dratt inn i en mordetterforskning som blant annet omhandler hennes egen datter. Jeg elsker at serien viser flere separate historier som etterhvert blir flettet inn i hverandre, og at spenningskurven er jevn gjennom alle åtte episodene.

NYHETER

Sjekk Norges nye interiørkonsept

The Office (HBO Nordic, 9 sesonger)

Sverre Nordberg-Schulz Hagen, MinMote-spaltist

– For sofagrisen er den amerikanske versjonen av The Office et sikkert valg. Amerikanerne tar riktignok idiotien et steg videre fra den britiske originalen, men der Ricky Gervais kan bli slitsom i lengden, får vi aldri nok av Steve Carell i rollen som Michael Scott. Er du på utkikk etter noe litt mer krevende, er Mr. Robot, Bloodline, Narcos, The Crown og Westworld gode alternativer – gitt at du ikke har slukt dem allerede.

KJENDIS

BLI INSPIRERT AV ELISA MOLLATTS FEMININE HJEM

– Til nattbordet anbefaler vi komiker Aziz Ansaris lettbeinte Modern Romance. Den kom riktignok på markedet for et år siden, men vi anslår at temaet «dating i det 21. århundre» ikke går av moten på minst 83 år.

Helene sjekker inn (NRK, 6 episoder)

PROGRAMLEDER: Helene Sandvig h

Martine Lunder Brenne, MinMote-leder

– Når man ligger som et slakt i sofaen, litt småkvalm på julemarsipan og i venten på neste måltid, eventuelt matbonanza, skader det ikke å ta en liten reality-check. Og en av de sterkeste dokumentarseriene jeg har sett på lenge er Helene Sandvigs besøk på seks ulike institusjoner for å lære mer om alt fra eldreomsorg til rusavvending og spiseforstyrrelser. Se alle episodene.

Les også: Trikset som gjør håret fyldigere på ett minutt

The Night Manager (TV 2 sumo, 6 epsioder)

Linn Bjørnsen, TV-ansvarlig MinMote og Godt.no

– Denne serien ble vist på TV 2 som påskekrim i år, men den passer like godt i juleferien. Det er kun seks episoder, noe som passer perfekt for utålmodige sjeler som meg.

KLÆR

Nå skal buksene dine se slik ut

The Night Manager handler om den tidligere soldaten, superhunken og nattevakten Jonathan Pine (Tom Hiddleston) som rekrutteres til å infiltrere miljøet til den nådeløse våpenhandleren Richard Onslow Roper (Hugh Laurie).

Oppdraget fører til at Pine vikles inn i et nett av mord, spionasje og selvsagt kjærlighet. Foruten å være veldig spennende, er The Night Manager skikkelig pent laget og skuespillerne helt strålende.

Ekstra kult er det at danske Susanne Bier har regi på serien, noe hun vant en velfortjent Emmy for.

Bates Motel (Netflix, foreløpig 20 episoder) via GIPHY

Elise Alexandra Gulbrandsen, New York-spaltist

– Jeg er en skikkelig seriejunkie og har sett det man kanskje kan kalle pinlig mange serier. En av de virkelige höjdarene den siste tiden har vært serien Bates Motel. Altså! Denne serien har alt. Interessante karakterer, spenning, mørk humor, psykologisk drama og litt skikkelig krim. For meg kan seks eller åtte episoder fort bli litt... lite. En bonus med denne serien er at det finnes fire sesonger allerede, og at en femte er på trappene. Her er det bare å rugge seg til og gjøre klart for et realt seriemaraton. Serien bygger opp til Hitchcocks klassiker «Pschyco» fra 1960. Etter ektemannens mystiske død kjøper Norma Bates (Vera Farmiga) et motell. Drømmen er et nytt liv, men problemene har en tendens til å hope seg opp. Serien følger det kompliserte forholdet mellom Norma og hennes sønn Norman Bates (Freddie Highmore).

Publisert: