Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Syv friske sommerdufter

LUKTEN AV SOMMER: Ta vare på sommeren litt lenger med en sommerlig parfyme. Foto: Åsa H. Aaberge

Salt hav, søte rosehager i full blomst og syrlige sitrusfrukter – disse parfymene forsterker og forlenger følelsen av sommer. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Lukter kan minne om steder vi har vært eller mennesker vi har møtt. Noen har sin signaturduft, mens andre er på konstant jakt etter en «egen» duft. Favorittparfymen varierer ofte mellom sesongene. Om sommeren kan lette, friske parfymer med sitrus og blomster passe fint, før høsten og vinteren bringer med seg fyldige dufter av krydder, skog, peis og tre.

Komplimenter eller forleng sommeren med en av disse syv velduftende flakongene i badehyllen. Lukk øynene, lukt og drøm deg bort til engelske rosehager, italienske sitruslunder og varme kvelder ved Middelhavet.

SMINKE

Guide: Slik velger du riktig parfyme

Asurblå havbris

duft2

Acqua di Parma Fico Di Amalfi. Foto: Produsenten

800,-
Gå til butikk
duft2

Maison Margiela Replica Sailing Day. Foto: Produsenten

730,-
Gå til butikk
duft2

Foto: Åsa H. Aaberge

Acqua di Parmas «Fico di Amalfi» er som en luftig bris fra Middelhavet med friske og søte noter fra bergamott, sitron og grapefrukt, komplimentert med undernoter av fiken og sedertre. Om du lengter etter en seiltur på asurblått hav eller et forfriskende bad, kan «Sailing Day» fra Maison Margiela være duften for deg. Den lyseblå eau de toilette er en invitasjon til å nyte havet, med friske og rene noter av tang, koriander og amber.

Syrlig og søt sitrus

duft

Foto: Åsa H. Aaberge

duft

Guerlain Aqua Allegoria Orange Soleia. Foto: Produsenten

759,-
Gå til butikk
duft

Sundazed fra Byredo. Foto: Produsenten

1300,-
Gå til butikk
duft

Sel Marine fra Heeley. Foto: Produsenten

1500,-
Gå til butikk

Guerlians «Aqua Allegoria Orange Soleia» er dedikert til Sicilianske sitruslunder, som bader i varm sol. Parfymen har noter av blodappelsin, mynte og bergamott. «Sundazed» fra Byredo er laget med sommer og sol i tankene. Parfymen dufter av mandarin og sitron, med undernoter av Neroli, arabisk sjasmin, musk og et snev av sukkerspinn. «Sel Marine» fra Heeley minner om sol, varm sand og sjøluft, med toppnoter av frisk sitron, italiensk bergamott og noter av havsalt og sedertre.

Late dager i hagen

duft4

Foto: Åsa H. Aaberge

duft4

Eau Capitale Diptyque. Foto: Produsenten

1400,-
Gå til butikk
duft4

Atelier des Fleurs Jasminum Sambac Eau de Parfum fra Chloé. Foto: Produsenten

1295,-
Gå til butikk

Sommer betyr late ettermiddager i hagen omringet av velduftende blomster. Duften kan du forlenge med en deilig parfyme, selv etter at blomstringen for lengst er forbi. «Jasminum Sambac» fra Chloé er en ode til den søte og velduftende, asiatiske sjasminen med samme navn. Om rosehager er din favoritt bør du ta en sniff på Diptyques «Eau Capitale». Den passer uavhengig av kjønn, og har noter av roser, pepper og bergamott.

Savner du brunfargen? Slik lykkes du med selvbruning

Følg @MINMOTE på Instagram for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge