Adventsspalten: Celine Aagaard

TRAVELT ÅR: Celine Aagaard har blant annet lansert sitt eget klesmerke i 2018. Foto: Ole Martin Halvorsen/Envelope1976

– Man må være en potet i denne bransjen og da nytter det ikke være redd for å få møkk under neglene, sier Celine Aagaard som nylige lanserte klesmerket Envelope1976.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Året er snart omme, og hver søndag i advent teller MinMote ned med en prat med en person som har bemerket seg i den norske motebransjen i 2018. Vi snakker om året som har gått, året som kommer og hva som er viktig i julen. Forrige søndag tok vi en prat med Maria Skappel Holzweiler, og nå er det kreativ leder, daglig leder og medeier i klesmerket Envelope1976, Celine Aagaard, som står for tur.

– Hva er dine beste minner fra året som har gått?

– Det må være de små hverdagsøyeblikkene vi har sammen som familie og alle de impulsive og uplanlagte prosjektene vi setter i gang, både privat og på jobb. Vi lander de gang på gang selv om det krever sin innsats. Høydepunktene privat har vært å se vår sønns progresjon på skateboard, og på jobb har det vært å se hvordan en idé blir til en realitet med Envelope1976. Og ikke minst hvordan man sammen kan styrke hverandre.

– Fellesnevner her er innsats, målsetting, fokus og musikk. Det å oppleve noe sammen og knytte det til musikk har alltid vært viktig for oss. Vi hadde for eksempel med sønnen på Gundelach-konsert i en bakgård, tok med hund og barn på Slottsfjell-festivalen og jeg hadde med 8-åringen på Lykke Li på Øya. Han hadde lært seg flere låter enn meg i forkant. Det var en helt magisk kveld. Å samle venner, familie og bransje da vi sammen lanserte Envelope1976 på Luck med Emilie Nicolas var også et øyeblikk jeg sent vil glemme. Jeg er takknemlig for all den støtten vi har fått.

MINNERIKT ØYEBLIKK: Aagaard tok med sønnen på Slottsfjellfesitvalen i sommer. Det er et av hennes beste minner fra 2018. Foto: Privat

– Hva er du mest stolt av når det kommer til prestasjoner på jobb dette året?

– At vi faktisk har lansert Envelope1976 og at vi har blitt positivt tatt imot med budskapet om en holdningsendring i bransjen med tanke på vår miljøprofil. At vi har fått den mottagelsen vi aldri hadde drømt om, blitt omtalt i Vogue før lansering og det faktum at vi faktisk opplevde å være utsolgt for enkelte plagg samme dag som lansering. Det har vært svette, tårer og knallhard jobbing - men herlighet så spennende reisen har vært til nå. Man må være en potet i denne bransjen og da nytter det ikke være redd for å få møkk under neglene.

NYHETER

Celine Aagaard lanserer eget klesmerke

– Hva har inspirert deg i året som gikk?

– For meg handler det mer om hvem som har inspirert enn hva, og der må jeg si alle de rundt meg som sammen bidrar til en mer bærekraftig bransje. Min kollega Pia Nordskaug som startet opp eco.logic og Marte som vi møtte på ferietur i Sri Lanka som driver med strandrydding og som kjemper for å ta vare på havet. Sønnen min som inspirerer hver dag både med sin nysgjerrighet og ikke minst driv til å mestre. Og min samboer som inspirer til å få alt gjort ved riktig mindset, arbeidsverktøy og spirit. Det smitter.

STØTTE FRA FAMILIEN: Celine Aagaard forteller at samboeren hennes hjelper henne til å få riktig tankesett. Her er de sammen med sønnen i midten. Foto: Privat

– Hvilke plagg har du oftest blitt sett i?

– Det tror jeg må være en av mine mange oversized herreblazere og den lange kremfargede San Francisco-kjolen fra Envelope1976. Jeg kjøper sjelden nye plagg, og er opptatt av gjenbruk. Hvis jeg først faller for et plagg, kjøper jeg noe som varer, og det blir det gjerne raskt som uniform å regne. Da ser du meg plutselig ikke i noe annet på mange uker. For meg er det et viktig fokus i en industri der mye fortsatt handler om bruk og kast.

– Og hva tror du blir neste års favoritter?

– Garderoben min er sesongløs, det samme er kolleksjonene vi skaper med Envelope1976. Det vi designer skal ikke gå av moten – det skal forhåpentligvis vare. Til våren lanserer vi tidløst badetøy i resirkulert materiale som skal selges hele året. Jeg bader hele året, også om vinteren, og kan godt finne på å gå på fest i badedrakt midtvinters stylet som en body til for eksempel et skinnskjørt eller under en blazer.

– Hvilke vaner tar du ikke med deg videre fra året som har gått, og hva er dine nyttårsforsetter?

– Å utsette det som er vanskelig, men heller gjøre det som krever mest først. Mine nyttårsforsetter er å bli enda bedre til å si nei, til å kommunisere tydeligere og bli flinkere til å legge vekk mobilen. Som alle andre står også prioritering høyt på lista. Å komme seg litt mer på yoga matten er målet.

KJENDIS

Adventsspalten med Maria Skappel Holzweiler

– Hva setter deg alltid i julestemning?

– Snø og norsk fjellheim. Jeg elsker det første snøfallet, og får lyst til å pynte til jul og sette på julemusikk umiddelbart. Det går i klassiske julelåter, så vel som julehits med Whams «Last christmas», Mariah Careys «All I want for christmas» og «We Are The World». Og «Tre nøtter til Askepott».

LANSERING: Lanseringsfesten til Envelope1976 på Luck i Oslo, hvor Emilie Nicolas opptrådte, er en av Celine Aagaard beste øyeblikket i løpet av året som har gått. Foto: McKenzie Price

Har du noen juletradisjoner?

– Lucia står høyt i kurs hos store og små og feires alltid, og i år har jeg faktisk tatt initiativ til Lucia-lunsj på kontoret til eco.logic også. Ellers lader sønn og undertegnede opp med «Hjemme Alene» og vi lager julekalender med opplevelser og kort til hverandre. Før julaften lader vi opp til julefeiring i skibakken, det er tradisjon for oss. Vi er heller ute enn inne, da nytes timene foran peisen med raggsokker og ullgenser enda bedre.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Jeg har ikke noen ønsker på listen og håper og tror vi er på vei bort fra dette med den store gavefesten. Jeg håper alle tenker seg om før det handles inn alt det en ikke behøver. Tid og ferie er på ønskelisten her – og hjemmelaget kunst.

MOTE

Syv norske streetstyle-stjerner hylles i Vogue

– Hva er det ultimate festantrekket?

– På nyttårsaften blir det kanskje den lille korte svarte, ellers går jeg for tidløse lange kjoler i sort, brunt eller krem. En klassiker er også den skreddersydde dressen. I år blir den svarte byttet ut med auberginefarget som er inspirert av min morfars gamle dressjakke.

STJERNEDESIGNER: Celine Aagaard møtte den amerikanske designeren Marc Jacobs i New York i høst. Foto: Privat

– Hva fyller du julestrømpen med?

– Mørk sjokolade og sokker. Tror fortsatt det bor en tyv i vaskemaskinen.
– Hvilke TV-serie skal du binge i romjulen?

– Blir lite TV-titting på oss generelt, men mulig vi kjører «Le Bureau» ferdig. Ellers har jeg et strikkeprosjekt på gang og planlegger å få kjørt mye snowboard i puddersnø denne sesongen.

– Hva ønsker du å oppnå i året som kommer?

– Vi håper å kunne bygge Envelope1976 videre som merkevare, her hjemme og etter hvert også i utlandet. Målet vårt, i regi av Envelope1976 og eco.logic er å bygge sten for sten, i takt med våre verdier og i fellesskap sørge for en mer transparent og bærekraftig bransje. Vi har fått en del spennende henvendelser så får vi se hvor de tar oss!

Publisert: