Kjendiser og shopping: St. Tropez-guide for moteelskere

EKSKLUSIVT REISEMÅL: MinMote har samlet reisetips til Saint-Tropez, enten du vil shoppe eller glane på stjerner. Foto: Gisle Oddstad/VG

ST. TROPEZ (MinMote) Sør-Frankrikes beste marked, designerbutikker, en Dior-restaurant og verdens mest berømte strandklubb. Her er ni Saint-Tropez-tips for deg som elsker mote og glam.

Camilla Bjørn
Publisert:

Hvis du befinner deg langs Rivieraen er det ingen grunn til å ikke ta turen innom den lille kystbyen som ligger under to timers kjøring fra Nice. Hver vår og sommer flokker stjerner og milliardærer til Saint-Tropez (eller St. Tropez på norsk folkemunne) for å feriere, men byen er faktisk langt mer casual og koselig enn mange frykter før første besøk.

LIVSSTIL

Her er vår ultimate guide til den danske storbyen

Smale handlegater fletter seg igjennom byen med små bakerier, smykkebutikker og kafeer. Ta et glass vin langs bryggen mens du ser på de svære yatchene, eller nyt en rusletur i gamlebyen hvor det florerer av kule små butikker.

Selvsagt er både butikkutvalget og prisnivåene tilpasset feriegjestenes lommebøker. Innimellom alt det velpolerte finner du likevel autentiske shopping og sightseeing-opplevelser.

Her er MinMotes tips, vi har med vilje utelatt de mest kjente motehusene ettersom de finnes på så mange plasser i Frankrike og er lette å finne i Saint-Tropez.

1. Sol deg med stjernene på Club 55

LOW KEY: Beskjedne solsenger og enkelt restaurantinteriør, Club 55 trenger ikke å bevise noe som helst. Men har du glemt håndkle ditt hjemme må du ut med ca. 800 kr for å kjøpe! Foto: Camilla Bjørn

Glem Nikki Beach! Ingen annen beach club i verden matcher Club 55. I høysesong havner du side om side med alt fra Kate Moss, Kardashian-søstrene, Bono, Beyoncé og Jay-Z til skandinaviske kongelige. Stedet består av et strand- og solområde, restaurant, butikk og snackbar. Solsenger leies for ca. 20-30 euro, men husk å ta med håndkle ellers må du ut med 80 euro for klubbens håndkler(!).

Restauranten har to bordsettinger, en klokken 14 og en klokken 16. På menyen finner du områdets beste råvarer (artisjokken er et must, nam!).

Bestill et glass rosévin, ta på deg et par store solbriller og sett i gang med «peoplewatchingen». På den tilhørende strandbutikken selger de forresten fargerike puter, barneleker, badetøy, tunikaer og hatter. Men som alt annet er det rådyrt.

Adresse: 43 Boulevard Patch, 83350 Ramatuelle

Telefon: +33 4 94 55 55 55

STRANDBUTIKK: Club 55s strandbutikk har et utvalg fantastiske klær, interiørartikler og leker. Foto: Camilla Bjørn

2. Franske skatter på marked

DRØMMEPLASS: Markedet i Saint-Tropez er en shoppedrøm og tiltrekker seg turister fra hele Rivieraen. Foto: Camilla Bjørn

Hver tirsdag og lørdag arrangeres et av Sør-Europas beste markeder på Place des Lices, som tiltrekker seg gjester fra hele kysten, så vær tidlig ute. Her får du kjøpt alt fra franske såper, krydder, lavendel, frukt, bakevarer, duker, klær, vesker og smykker. Markedet er ikke nødvendigvis plassen du gjør priskupp, men med tålmodighet finner du frem til mye fint. Ta med kontanter!

Adresse: Place des Lices tirsdag og lørdag fra kl. 08.00

3. Tunika og kaftan-himmel på Blabla

MOTEHIMMEL: I over 30 år har BlaBla vært en favoritt blant Saint-Tropez-kjennere, med sitt endeløse utvalg fargerike strand- og ferieklær. Foto: Camilla Bjørn

Hvis du er ute etter fargerike og bohemske tunikaer, kaftaner, skjørt, kjoler, skjerf og topper er dette plassen! BlaBla er et skikkelig skattekammer med klær fra over 50 designere. Butikken ligger småskjult et steinkast fra yatchporten. Vel fremme finner du rom etter rom med lekre stoffer, farger og stiler. Her finner du også varmende gensere i kasmir for småkjølige sommerkvelder. Butikken har priset plaggene omtrent på norsk nivå.

Adresse: 3 Traverse de la Garonne

4. Lunsj hos Dior

MOTEMAT: Hver sommer finner du en restaurant i hagen til det franske motehuset Diors treetasjers butikk i Saint-Tropez. Foto: Camilla Bjørn

Saint-Tropez er ike et kulinarisk mekka men lunsj på motehuset Diors pop-up-restaurant er virkelig en vidunderlig opplevelse. Franske Diors butikk ligger i en treetasjers villa i sentrum (Chanel har liknende butikk noen minutter unna), og i hagen finner du altså den delikate restauranten med franske lunsjretter, desserter og eksklusive teer og champagne. Nyt fingersandwicher og kake under parasollene mens du tar en pause fra sightseeingen. Prisene er som ved en fancy norsk lunsjrestaurant.

Restauranten er åpen fra mai til oktober under ledelse av Michelin-kokken Yannick Alléno.

Adresse: 13 rue Francois Sibilli

5. Vintagebutikk med høy designfaktor

VINTAGE: På Le Dépôt finner du pent brukt mote fra allverdens designermerker. Foto: Camilla Bjørn

Vintagestandarden er selvsagt høy i Saint-Tropez! Bruktbutikken Le Dépôt er eventyrland hvis du elsker merker som Chanel, Prada, Hervé Léger og Hermès. Mens jeg pløyde meg gjennom kleshyllene så jeg for meg at ferierende golddiggere har solgt skattene sine til butikken for kontanter. Utvalget er nemlig en drøm for alle som elsker logoer.

Her finner du en hel vegg med Chanel-drakter, silkeskjerf, sexy topper og kjoler, samt utallige skap med top notch designervesker.

KLÆR

Her er Oslos beste vintage- og second hand-butikker

Adresse: 6 bd Louis Blanc

6. Gas Bijoux - byens beste smykker og tilbehør

FAMILIEBUTIKK: På Place de la Garonne ligger butikkene Gas og By Marie, hvor du finner noe av byens lekreste tilbehør.

På 1960-tallet begynte den unge smykkedesigneren André Gas å gå opp og ned Tropez’ strender i håp om å selge kreasjonene sine, og gjett om han ble populær. I dag eier han byens lekreste bijouteributikk. Her finner du ørepynt, kjeder, ringer, armbånd og hårpynt til overkommelige priser. Butikken ligger i designermekkaet rundt Place de la Garonne, og deler lokaler med den superkule klesbutikken By Marie, datteren til André Gas.

Adresse: 15 Quai Suffren

7. Sporty og casual herreklær

SEND MANNEN HIT: Hos Boggi finner menn sporty og kule herreklær. Foto: Maud Bergesen

Saint-Tropez har et godt utvalg herrebutikker, men hvis du er ute etter sporty og casual klær, som likevel holder dresscodekravene til Rivieraen er butikken til italienske Boggi et bra valg. Her finner du T-skjorter, skjorter i fine farger og mønstre, shorts og bukser samt yttertøy til greie priser.

Adresse: 45 r Gén Allard

8. Interiørhimmel på Blanc D’ivoire

Den franske interiørkjeden er eksperter på den sjarmerende Riviera-stilen, og i Saint-Tropez-filialen finner du alt fra servise til lamper og møbler. Se også opp for lekre tepper, puter og småting. Prisene er på norsk nivå.

LIVSSTIL

Instagram-kontoene som vil få deg til å oppdatere interiøet

Adresse: 2/34 bd Louis Blanc

9. Nyt byens beste utsikt fra Mick Jaggers bryllupskapell

LOKAL PERLE: Chapelle Saint-Anne er et helleig sted for lokalbefolkningen. Her fotografert under Saint-Tropez-dagene i mai, hvor byens innbyggere samles for tradisjonlunsj. Foto: Camilla Bjørn

I3. mai 1971 huset vakre Chapelle Sainte-Anne vielsen til Mick Jagger og hans Bianca. Med en hel verden som tilskuere bidro bryllupet til å befeste Saint-Tropez som et hipt reisemål, mange husker vel bildene av de nygifte på vei ned til byen etter vielsen. Kapellet ligger en kort spasertur nord fra sentrum. Følg veiskiltene (men pass deg for trafikken), trå opp den siste lille bakken til kirken og nyt den nydelige utsikten over hele området. Magisk!

BRUD

Se kjolene til Norges kuleste motebruder

Brudeparet Jagger bodde for øvrig på luksuriøse Byblos Hotel, mens bryllupsfesten ble arrangert på Café des Arts.

Adresse: Chemin de Sainte-Anne

JAGGER-BRYLLUP: Chapelle Sainte-Anne holdt vielsen mellom Mick Jagger og Bianca i 1971. Foto: Camilla Bjørn
Publisert:

Finn mer innhold om: