Hva i heiteste er «hot girl summer»?

ZERO FUCKS TO GIVE: Rapperen Megan Thee Stallion (26) har skapt et nytt fenomen i sosiale medier.

Du har garantert sett det på Instagram.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Sosiale medier flommer over av folk som har sin hot girl summer. Men hva er det greia med fenomenet?

Ganske enkelt handler det om å leve sitt beste sommerliv, uten at du bryr deg om hva noen skulle mene om det.

Sånn som skuespiller Halle Berry demonstrerer her:

– Giving a fuck didn’t go with this outfit (å bry seg passet ikke med dette antrekket).

Egentlig stammer hele greia fra rapperen Megan Thee Stallion sammen med Nicki Minaj og Ty Dollar Sign sin låt «Hot Girl Summer» fra 2019. Megan Thee Stallion-fansen, aka The Hotties aka Hot Girl Coach, var først ute. Nå er over to millioner tagget med #hotgirlsummer på Instagram. Noen av dem er kanskje NSFW, men de fleste av folk som lever sitt beste liv.

Men både internasjonalt og her hjemme har låten levd videre, og virkelig fått fotfeste som begrep, inn i denne sommeren. Vi kan kanskje særlig skylde på virale TikTok-videoer.

Artisten selv har forklart det på denne måten.

– Det handler egentlig om kvinner, og menn, som er seg selv fullt ut, mens de koser seg, heier på vennene sine, gjør det de liker, og ikke bryr deg en døyt om hva andre har å si om det. Du må være den personen som kan være festens midtpunkt, og du vet, er en bad bitch, sa hun i et intervju med The Root i 2019.

HUDPLEIE

Hva er egentlig greia med Gua Sha?

Når vi tenker oss om går coronagjenåpning og hot girl summer hånd i hånd. På Instagram handler det nå om å ha en god og gjerne vittig caption til dine heite bilder av både antrekk og det gode liv.

Høres jo ikke feil ut det.

KLÆR

Redaksjonens ønskeliste: Sommerens beste kjøp

Influencer Chioma Anugweje omfavner trenden. Hun tror mange er ekstra nysgjerrige på fenomenet fordi mange, kanskje mer enn noen gang, ønsker å skape et liv der de er seg selv og nyter livet til det fulle.

– Jeg elsker fenomenet hot girl summer. Jeg har sagt i mange år, men spesielt nå etter det siste året vi har hatt og det året vi er i, er det ekstra viktig å leve sitt beste liv. Hot Girl Summer handler for meg om å være på seg selv uten hemninger. Det handler om å gjøre det man selv synes er gøy, ikke unnskylde for hvem man er, være selvsikker og nyte livet. Du skal ikke la noe eller noen stresse deg, du skal kose deg og se fantastisk ut mens du gjør det. Ta på deg den kjolen du er redd er «for mye», book et bord på en restaurant du har hatt lyst til å spise på, gå på dates, møt nye mennesker, sier hun.

Det samme gjør Seline Pettersen, som har alle planer om å ha en skikkelig hot girl summer, populært kalt HGS, i sommer.

– HGS har nok lenge vært assosiert som en sommer for single jenter, i hvert fall gjennom sosiale medier, men jeg mener fenomenet er for alle. For meg er HGS assosiert med frihet og å kunne tilbringe tid med venner og kjæresten. Det å nyte finværet og bruke alle dagene man har til å gjøre akkurat det man føler for er noe jeg ønsker å gjøre hele sommeren, sier hun.

Hun tror i likhet med Anugweje at dette har blitt ekstra aktuelt etter over et år med pandemi.

– Det har nok fått et økt fokus nå som verden begynner å åpne og alle skal ut å bli sett. Det er nok viktig for mange å skulle vise sin beste side nå etter mange måneder i pandemi og det støtter jeg fullt og helt. Jeg syns det er utrolig gøy å se at folk koser seg og kanskje pynter seg litt ekstra om dagen, sier Pettersen.

Så da er det bare å ønske alle en hot girl summer.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.