Øyenskygge steg for steg: Den ultimate nyttårslooken

GLAMORØST: Naturlige lepper og glødende hud gjør at de sotede øynene kommer til sin rett. Alle foto: emilietommerberg.com

Sotede øyne med et hint av bronsjefarget shimmer er en sikker vinner på nyttårsfesten. Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser med enkle steg hvordan du går frem.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

På nyttårsaften er det lov å dra på, også på sminkefronten. Sexy sotede øyne passer til stort sett alle antrekk, og er ekstra fint hvis du drar håret tilbake i en lekker, stram hestehale. Hvis du er mer fan av fletter finner du tre ulike flettefrisyrer til fest her.

Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser steg for steg hvordan du enkelt sminker deg klar for skikkelig nyttårsfest.

Slik gjør du:

STEG 1: Start med å legge en primer på øyelokket. En primer vil forsterke og forlenge øyesminken din.
STEG 2: Det er flatterende for de aller fleste med øyenskygger i brune toner. Velg en gyllen øyenskygge med finkornet shimmer og legg den på øyelokket i en glidende bevegelse. Fortsett opp til globallinjen til du har en fin base. For litt ekstra shimmer kan du bruke fingrene.
STEG 3: Velg så matt øyenskygge i en bruntone. Den legger du i globallinjen for å skape en fin dybde til øyet. Den trenger ikke å være så mye mørkere for så lenge den er matt vil den skape en skygge.
STEG 4: Bruk en ren og myk øyenskyggekost for å sote til øyensminken. Start øverst for å skape en fin og dus avslutning, og fortsett å blande ned til globallinjen. Ha en lett hånd når du blander.
STEG 5: Ta en myk kajal og legg den på undersiden av vippene langs våtkanten, det vil veldig enkelt gi et intenst blikk og du kommer til steder som er vanskelig med maskarabørsten. Ta litt på øvresiden av vippene også som du duser godt ut.
STEG 6: Bruk en q-tips til å rydde opp under øyet før du legger et lag med concealer. Bruk den samme matte øyenskyggen langs de nedre vippene. Den kan gjerne være litt tykk og dus den ut med fingrene eller en ren øyenskyggekost. Korriger med en q-tips og litt concealer hvis det blir for mye.
STEG 7: Avslutt med et par lag volummaskara.
Publisert:

Finn mer innhold om: