MinMote tester: Long-lasting leppestifter

KISS KISS: MinMote har testet tre leppestifer i forskjellige prisklasser som lover å holde hele dagen. Gjett hvilket merke som vant? Foto: Fredrik Solstad/VG

Mange leppestifter lover å sitte på i timevis – men gjør de egentlig det? MinMote tok saken i egne hender og testet tre leppestifter i ulike prisklasser.

Publisert:

Skjønnhetsprodukter lover både det ene og det andre – noe de fleste av oss tar med en klype salt. Men når du går til innkjøp av et produkt som er ment å vare gjennom hele dagen, så er det likevel en nedtur når du oppdager at det faktisk ikke stemmer.

Derfor testet vi tre leppestifter – som er ment for å sitte godt – gjennom en hel arbeidsdag. Vi gikk til innkjøp av én budsjett-leppestift, én dyr leppestift og én midt i mellom, og sjekket om leppestiftene holdt sine lovnader.

Vi drakk kaffe og vann, spiste lunsj og tygget tyggis – og gjorde alt som vi ellers gjør i løpet av en normal arbeidsdag.

I likhet med mange andre tester av skjønnhetsprodukter, var vår konklusjon at dyrt ikke nødvendigvis betyr best: I denne testen kom den dyreste leppestiften dårligst ut.

Budsjett-varianten

BURGUNDER: Line valgte en mørk rød leppestift fra L’Oreal som er spesielt fin nå i julen. Foto: Fredrik Solstad/VG

Testperson: Line Blokhus

Produkt: L’Oreal Infallible 2-step leppestift Raisin Revival 212, cirka 156 kroner. Skal holde i 24 timer.

Kl. 9.00: Jeg testet en litt utradisjonell og rimelig leppestift som påføres i to steg. Leppestiften klumpet seg litt da den ble påført, noe som selvsagt trekker litt ned. Steg 2 gir mye glans - kanskje litt i meste laget etter min smak.

Kl. 12.30: Etter å ha spist lunsj og drukket flere kaffekopper har leppene fortsatt mye farge, selv om leppestiften har lagt seg litt i striper noen steder. Leppene kjennes tørre og glansen fra steg 2 er helt borte.

Kl. 16.00: Når arbeidsdagen nærmer seg slutten er det ingen merkbar forskjell fra etter lunsj. Leppene har fortsatt ganske jevn farge og de er fortsatt tørre.

Konklusjon: Denne leppestiften sier at den skal holde i 24 timer, men syv timer etter at leppestiften ble påført er ikke leppene lenger like fargesterke og glossy. Fargen er imidlertid fortsatt tydelig og ganske jevn. God og lang holdbarhet - men jeg hadde fryktelig lyst til å ta på leppepomade underveis siden leppene ble tørre.

Pressekontakt i L'Oreal Norge, Cathrine Stabel, sier til MinMote at man unngår å bli tørr og beholder glansen på leppestiften dersom en påfører steg 2-glossen gjennom dagen.

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser hvordan leppestiften så ut med en gang den var tatt på, og bildet til høyre er tatt etter at leppestiften har vært på i syv timer. Foto: Fredrik Solstad/VG
NATURLIG: Thea valgte en leppestift fra Armani i en naturlig, rosa fargenyanse som passer perfekt til hverdags. Foto: Fredrik Solstad/VG

Luksus-leppestiften

Testperson: Thea Roll Rakeng, journalist i MinMote.

Produkt: Georgio Armani Rouge d’armani lasting satin leppestift Beige 102, cirka 280 kroner. Skal holde i åtte timer.

Kl. 9.00: Jeg gikk for en hverdagsleppestift i en nøytral farge med mye fukt, og synes den både satt fint, hadde glans og var lett å påføre til tross for den stive prisen.

Kl. 12.30: Uten å ha tatt det minste hensyn til at jeg har på meg leppestift, har jeg både spist varm og kald lunsj, drukket vann og spist frukt. Leppestiften har sklidd noe ut, men er fortsatt fin. Selv om jeg er litt småtørr på leppene er motet fortsatt oppe!

Kl. 16.00: Fargen er nærmest borte, som forpakningen tilsa, men har etterlatt seg glitter og litt farge i kantene som ser ut som en dårlig lipliner. Leppene er knusktørre. Leppepomade, nå!

Konklusjon: Til tross for tørre lepper og lipliner-tendenser holdt faktisk Armani-leppestiften det den lovte. Den satt i rundt åtte timer på godt og vondt, men hadde jeg ikke sittet bak skjermen en del dag og vært ute blant folk hadde jeg nok påført et ekstra lag midt på dagen. 280 kroner for en leppestift er mye, men den holdt hvert fall seg noenlunde fin i seks-syv timer.

Produktansvarlig for Giorgio Armani i Norge, Anna Latayan, sier til MinMote at hun synes det var synd å høre om lipliner-resultatet, men mener ærlige tilbakemeldinger er viktige.

FØR OG ETTER. Bildet til venstre viser hvordan den naturlige fargen var minutter etter påføring. Bildet til høyre viser hvordan leppestiften så ut etter at arbeidsdagen var over - altså ikke tilstedeværende. Foto: Fredrik Solstad/VG
KLASSISK: Maria gikk for en leppestift fra Mac med sterk, klassisk rødfarge, som passer for dager du føler deg modig. Foto: Fredrik Solstad/VG

Midt på treet

Testperson: Maria Helgeby

Produkt: Mac Matte leppestift Russian Red, ca 175 kroner.

Kl. 9: En veldig fargesterk leppestift som umiddelbart føles ganske tørr og matt på leppene. Det er tydelig at denne er laget for å vare.

Kl. 12.30: Har spist lunsj og drukket flere kopper kaffe, men leppestiften sitter fortsatt like bra på - med unntak av helt innerst, hvor all fargen er borte. Skulle gjerne hatt et lag leppepomade nå.

16.00: Helt likt som ved lunsjtider: Kraftig farge, lite som smitter av på kopper og glass, men en ganske tørr følelse.

Konklusjon: En utrolig fargesterk og long lasting-leppestift som «varer og varer». Det blir merkbart mindre farge innerst på leppene etter en stund, uten at det er et større problem. Du ender uansett ikke opp med «lipliner» etter et par timer. Super holdbarhet, men veldig lite fuktighetsgivende. Testens vinner!

MinMote har vært i kontakt med presseansvarlig hos Mac, men har ikke lyktes med å få en kommentar.

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser hvordan leppestiften var minutter etter påføring klokken 09. Bildet til høyre viser hvordan leppestiften så ut etter syv timer. Foto: Fredrik Solstad/VG

NB! Både testen av leppestiftene og saken ble utført i august 2015. Testpersonene Line Blokhus og Maria Helgeby jobber ikke lenger som journalister i VG.

Publisert:

Finn mer innhold om: