Slik blir du kul i kulda

Minusgradene setter ofte preg på vintermoten. Få tips til hvordan du fremhever stilen din, istedenfor å pakke den inn.

Sofia Storhaug
Publisert:

I Norge handler vintermoten mest om å kunne kle seg varmt, og sammen med kuldegradene forsvinner ofte kreativiteten og personligheten i eget stiluttrykk. Moteekspert Sonia Huanca Vold mener at kulden også kan gi klesstilen en fordel.

- Kulden setter naturlige begrensninger på det å være kreative med klær, men det er fortsatt muligheter. Man kan for eksempel leke seg med tilbehør som luer, skjerf og vesker.

Finn inspirasjon i vinterens trendrapporter.

På catwalkene i Paris, Milano, London og New York kler designere opp ullkåper, falsk pels og boblejakker sammen med silkebluser, brede belter, hatter og støvletter. Ved å blande materialer som silke, bomull og ull gir du klesstilen dybde og kontrast. Et tykt belte utenpå kåpen, gir antrekket feminine former. Vold mener fargepaletten heller ikke bør undervurderes.

- Mange tyr automatisk til mørke farger, men det er ingenting i veien for å leke seg med farger og mønster. Å bytte ut den triste vinteruniformen med noe litt sprekere gjør den grå hverdagen litt morsommere.

LES OGSÅ:Gravide motebloggere deler sine beste klestips

Lag på lag kan være den perfekte kombinasjonen til deg som fryser lett. En enkel skjorte under en ullgenser gir stilen et fasjonabelt preg. Invester gjerne i en kardigan. Den kan du slenge over antrekket til hverdags eller fest.

Januar er også synonymt med salg og rabatter. I butikkene kan du derfor finne sesongens varme plagg til reduserte priser, også av den eksklusive sort.

- Har du fortsatt ikke funnet den perfekte vinterkåpen eller jakken, kan du nå gjøre et skikkelig kupp hos de dyrere motebutikkene. Man bør også benytte seg av anledningen til å kjøpe eksklusive ullplagg i for eksempel alpakka. Alpakka er faktisk fem ganger så varmt som saueull, så det er virkelig verdt å betale litt ekstra for, tipser Vold.

LES OGSÅ:Sesongens mest trendytilbehør er «usynlig»

minMote-Sonias fem tips:

❤ Det aller viktigste er å kle seg godt nok. Selv om det frister å bytte ut den tykke vinterjakken med en kul skinnjakke, bør du ikke gjøre det. Å stå skjelvende av kulde mens man venter på bussen ser på ingen måte kult ut.

❤ Styr unna det fargesterke ullundertøyet man finner i sportsbutikkene. På gode undertøysforretninger finner du delikate ullplagg i sort, beige, grått og hvitt som enkelt kan brukes under hverdagsantrekkene dine. Fryser du lett, kan du gjerne bruke to lag med ullstrømpebukser og trøyer.

❤ For å unngå å se ut som en snøball etter å ha kledd på deg lag på lag, bør du velge plagg som ikke er så klumpete. Let etter varme, men delikate plagg i kasjmir eller alpakka. Invester gjerne i en ekstra ullcardigan som du alltid kan ha under ytterjakken.

❤ Husk å holde hodet varmt. Kjøp noen luer i forskjellige farger slik at du alltid har en variant som passer til antrekket ditt. Er du vågal, kan du kaste deg på de trendy luene i neonfarger. Husk at beina dine også må være varme, så sørg for at du har et par ankelstøvletter som det er plass til ullsokker i.

❤ Ytterst må man alltid ha en tykk kåpe eller jakke som beskytter mot vinden. Ønsker du litt variasjon kan en løs, androgyn kåpe bli feminin på null komma niks ved hjelp av et tynt skinnbelte. Ikke vær redd for farger og mønster - det spriter opp de grå vinterdagene.

Publisert:

Finn mer innhold om: