Dette kan du kuppe og droppe fra Whitney Ports norske kleskolleksjon

MTV-stjernen Whitney Port (26) har klart å videreføre sin personlige stil i det norske desigsamarbeidet, men noen av plaggene kan fort se billigere ut enn nødvendig, mener minMotes eksperter.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Ports kleskolleksjon for Bik Bok lanseres i disse dager og er den store nyheten på det norske klesmarkedet i høst.

minMote har derfor bedt moteansvarlig i Det Nye, Rubi Sørvik og moteansvarlig i Cosmopolitan, felle sin dom over klærne.

Kolleksjonen består av totalt 16 plagg, deriblant basisplagg, kjoler, bukser, topper, sko og annet tilbehør. Prisene ligger mellom 300- 800 kroner.

Whitney ble først kjent gjennom MTV-serien «The Hills», men fikk senere sin egen serie med navnet «The City».

Serien handler om Ports kamp for å etabelere seg som klesdesigner, med stort fokus på Whitneys personlige klesstil. Denne mener minMotes eksperter er tydelig tilstedet i Bik Bok-samarbeidet.

- Jeg syns hun har fått lov til å beholde sin karakteristiske feminine og lekne look slik vi kjenner den, både fra hennes merke Whitney Eve og hennes egne personlige stil i flere av plaggene, sier Sørvik til minMote.

Les deres dom nedenfor.

Video:Se video og les om hva Whitney tok med seg til Oslo i sminkepungen

Kolleksjonens pluss

Elisa Røtterud, Cosmopolitan:

- Kolleksjonen er full av klær til en partyprinsesse som vil gå rett fra jobb til de hotteste festene i ekte Whitney-stil. Jenta som bærer disse plaggene er «ladylike», motivert, har glimt i øyet og sverger til det komfortable samtidig som hun ser chic ut. Hun er den kule og smarte med en dæsj kulturkapital som liker å være i sentrum. Kjøp gjerne disse plaggene og rett opp ryggen, så vil du kanskje få en New York og LA-coolness over deg, råder Røtterød.

- Jeg er virkelig imponert. Behersker du ikke hæler, øv, eller gå i converse. Husk dog alltid at din oppførsel er den beste stil. Har du en viss form for sosiale antenner og har lest et par klassikere, vil du med en gang få sex appeal med disse antrekkene , fortsetter hun.

Rubi Sørvik, Det Nye:

- De enkle basisplaggene er kolleksjonens beste. Ufordringen med en slik kolleksjon for et kommersielt merke at man også må fokusere på at den er salgbar, rimelig og når ut til mange.

Den balansen syns jeg de har fått til.

Kolleksjonens minus

Rubi Sørvik, Det Nye:

- Partykjolene. Når det kommer til blanke silkestoffimitasjoner får jeg ofte litt angst. Det gjør at de fort ser billigere ut enn de trenger å gjøre.

Elisa Røtterud, Cosmopolitan:

- Jeg berømmer prisene. Samtidig gjør de lave prisene meg skeptisk til kvaliteten. Jeg kan tenke meg at kvaliteten ikke er på topp,

så det er fint å mikse dette med kvalitetsorienterte plagg, mener hun.

Dette bør du sikre deg

Rubi Sørvik, Det Nye:

- Skjørtet med print, genseren med taudetaljer og blusen med sløyfe er kolleksjonens sikreste kjøp. Skjørtet lar seg fint style til hverdags med en basic genser eller til en festligere anledning med pump og blazer, sier hun og fortsetter:

- Genseren med taudetaljer er helt enkel og kan styles opp med et paljettskjørt eller brukes til jeans og boots med for eksempel et stort statementsmykke til. Blusen med sløyfe er også et sikkert kjøp. Mitt råd er å prøve å gå til anskaffelse av det som minner mest om Whitney Port, da det er litt av poenget med å ha en gjestedesigner, sier Sørvik.

Elisa Røtterud, Cosmopolitan:

- Den sorte blusen med sløyfe, den kremhvite blazeren og den mønstrede buksen. Denne svarte transparente blusen er fin til wining and dining.

Kombinerer du den til svarte dressbukser og svarte pumps vil du ose av elegant urbanise. Invester gjerne i « hanky panky» undertøy, så får du attitude. Det er nesten alltid sexy når Bh-en synes lett gjennom blusen, mener Røtterud.

Hun lurer på om blazeren har fått navnet «Pastis» etter det ikoniske kjendisutestedet i New York og vil anbefale å bruke den til mørke deminbukser og jeggings.

- Du kan nesten bruke den som en topp hvis du lar den være tilkneppet. Blazeren har utallige smarte stylingmuligheter og denne ville jeg brukt åpen til en singlet, svarte jeans og pumps.

Tidløst og classy, sier Røtterud.

Publisert:

Finn mer innhold om: