Slik velger du riktig øyenskygge

Å velge riktig farge på øyenskyggen, kan gjøre store forandringer for øynene dine. Alle har forskjellige farger på øynene, og det gjelder å finne fargene som framhever øynene din best best. Her er en guide til hvilke farger du bør velge på øyenskyggen enten du har blå, grå, brune eller grønne øyne.

Mari Glans
Publisert:

Det finnes ingen regler for hvilke farger man bør ha på øyenskyggen. De fleste av oss kan bruke alle farger, det gjelder bare å finne den riktige nyansen. Likevel er det noen utvalgte farger som får de forskjellige øynene ekstra godt fram.

Som med alle andre sminkeprodukter, må man alltid ta utgangspunkt i sin egen hudtone når man skal velge farge, og ta hensyn til hvor lys du er i huden. Lys hud tåler mindre farge, mens mørke hudtoner trenger de sterkeste fargene for å få den ønskede virkningen.

Det er alltid flere ting som kan spille inn på hvilke farger du bør bruke, om du farger håret kan det skje at den vanlige øyenskyggen din plutselig ser helt feil ut på deg. Et godt tips er å ikke være redd for å eksperimentere med forskjellige farger, det er slik du finner ut hva som kler deg best.

Lurer du på hva som gjelder på makeup-fronten i høst?Her er de ti hotteste trendene

Bruk kontrastfarger

Enkelte farger har en spesiell effekt på øyenfargen din. Det er den komplementære fargen til øyenfargen din, altså den motsatte fargen av øynene dine. Denne fargen blir en kontrast til din egen øyenfarge, og vil derfor få din egen øyenfarge til å virkelig komme fram. For eksempel er rødt den den komplementære fargen til grønt, så om du har grønne øyne, vil de komme veldig godt fram med øyenskygger i lilla, burgunder, kobbertoner, og andre farger som har mye rødt i seg.

Blå øyne

Orange er den komplementære fargen til blått. Om du har blå øyne, bør du derfor bruke øyenskygger med orange toner i seg for å få fram øynene. Farger som er fine til blå øyne er forskjellige brune farger med gyldne nyanser, champagne, kobber, bronse, gull, og forskjellige nyanser av aprikos og fersken.

Kjøp nye øyenskygger på nett!Her er de beste sminkebutikkene

Brune øyne

De som har brune øyne, kan fint bruke alle farger. Brunt har litt av alle de primære fargene i seg, og det gjør at det er flere farger som får brune øyne til å skinne. Farger som er ekstra fint til brune øyne er forskjellige lillatoner, grønt, turkis, mørk blå, gull og metalliske farger.

Få fram øynene med sterke farger!Slik sminker du knallfarget øyenskygge

Grå øyne

Grå øyne kan kle de samme fargene som blå øyne, men gjerne i kaldere nyanser. Ellers er forskjellige nyanser av lilla, plomme og rosatoner fint til grå øyne. Av mer nøytrale farger er de kalde brune nyansene fint til grå øyne, mens metalliske farger er fint til fest.

Hiv deg på 80-talls trenden!Her er høstens kuleste partylook

Grønne øyne

Rødt er kontrastfargen til grønt, så farger som får framhever grønne øyne er burgunder, lilla, kobbertoner, rustfarger, aprikos, og varme brunfarger, gjerne med gullnyanser i seg.

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Skal du kjøpe ny sminke?Her er de fem produktene du må ha i høst

Her er den kuleste festsminken!Høstens kuleste partylook

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Publisert:

Finn mer innhold om: