Slik håndterer du kleshandelen

Er du en av dem som helst vil slippe å handle klær til deg selv? Få de beste shoppingtipsene fra minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Natalie Ngo
Publisert:

Mange menn synes shopping er masete, kjedelig og direkte krevende. Den lettvinte løsningen er å la kvinnene ta seg av handlingen. Men å dra på selvstendig shopppingtur kan være mindre slitsomt enn forventet om man tar noen enkle forhåndsregler.

LES OGSÅ:1 av 5 norske menn lar kona styre klesvalget

minMote-leder Sonia Huanca Volds aller beste råd er rett og slett å kaste seg ut i det:

– Det å handle klær er ikke så skummelt som det kanskje virker som for noen. Man må bare ta steget inn i butikkene og prøve seg frem - bokstavelig talt.

SHOPPINGTIPS TIL DE UERFARNE:

1. Har du forberedt deg godt, er sannsynligheten for å gjøre gode kjøp større. Gå gjennom favorittplaggene dine og noter deg størrelser. Bestem deg også på forhånd hva du skal ha, slik at du ikke gjør noen dumme impulskjøp du kommer til å angre på. Et godt tips er også å legge shoppingen til et tidspunkt det er lite folk i butikkene - unngå for eksempel lørdager.

2. Be butikkbetjeningen om hjelp. De ansatte har god erfaring med å kle opp menn, og kan hjelpe deg med å sette sammen antrekk til forskjellige anledninger. Ha gjerne på deg klær som er «typisk deg» slik at de får et inntrykk av stilen din.

3. Vær forberedt på at betjeningen kan foreslå trender som er veldig populære akkurat nå, men ikke la dem presse deg inn i plagg du ikke føler deg komfortabel i. Selv om de skryter og sier du ser tøff ut, er det ikke sikkert du vil føle deg like stilig og selvsikker foran speilet hjemme - og da blir plaggene liggende bakerst i skapet.

LES OGSÅ:Carl I. Hagen: – Husker ikke sist jeg kjøpte selv

4. Selv om du hater trange prøverom, er du nødt til å bruke god tid der inne. Ta det rolig og ikke kav deg opp. Passform er nemlig det viktigste når det kommer til klær. Du må ikke tro du slipper unna selv om du vet hvilken størrelse du bruker - størrelser varier fra merke til merke og fra plagg til plagg. Du kan gjøre prøvingen litt mindre utfordrende om du tar på deg et praktisk antrekk før du går i butikken. Stramme plagg, mange knapper og sko som er vanskelige å få av og på, vil gjøre deg enda mer frustrert.

5. Husk at svart, hvitt og blått er klassiske farger som kler alle. Snittet har forandret seg siden 80- og 90-tallet, og i dag er «slim fit» det mest trendy valget. Det betyr at du bør unngå posete plagg og velge mer ettersittende varianter. Når det kommer til sko, bør du styre unna de med bred, firkantet tupp og tykk gummihæl. Velg et par smale sko som er litt spisse. Når det kommer til skjortekrager, bør du gå for de diskrete variantene. Store snipper som henger utenpå blazer eller genser er fy-fy.

Publisert: