Dette bør du vite om tørrsjampo

Kan du bruke tørrsjampo i vått hår? Hvor langt unna skal du spraye? Her er fem ting du bør vite om tørrsjampo.

Tørrsjamo

Tørrsjampo fra Define. Foto: Produsenten

Tørrsjamo

HEKTISKE MORGENER: Tørrsjampo absorberer fett og gir håret en tilsynelatende nyvasket look, men pass på å ikke burke det flere dager på rad. Foto: Getty Images

Har du glemt å vaske håret en dag - eller rett og slett ikke hatt tid - er det veldig lett å ty til en runde med tørrsjampoen. Produktet absorberer fett fra hodebunnen og gir dermed en illusjon av nyvasket hår.

Les også:10 Instagram-fletter du vil få lyst til å kopiere

Tørrsjampo er også mye brukt for å skape struktur i håret. Enten om du har naturlig glatt hår, eller skal sette det opp for en spesiell anledning, kan en variant med ekstra volum være spesielt bra.
Med andre ord: Drømmeproduktet for tidlige morgener og hektiske dager. Det finnes imidlertid et par ting å huske på før du går løs med sjampoen på sprayboks.

Les også:Gjør du disse sminketabbene?

Tørrsjampo

Tørrsjampo for ekstra volum, hos vita.no. Foto: Produsenten

Tørrsjampo

Tørrsjampo for mørkt hår, hos nelly.com. Foto: Produsenten

Dette bør du vite:

1. Spray minst fem centimeter fra skallen. Dette er viktig for å oppnå et jevnt og naturlig resultat uten hvit farge i hodebunnen.

2. Ikke bruk produktet på vått eller fuktig hår, da vil det ikke fungere på samme måte, og verste fall ikke i det hele tatt. Det heter tørrsjampo for en grunn.

3. Vent 30 sekunder til ett minutt før du styler - eller grer håret. Sprayen er hvit og kan forbi det om du ikke lar produktet trekke seg inn i håret.

4. Finn en tørrsjampo som er tilpasset hårfargen din, så det hvite pudderet som er i de originale ikke synes igjen håret ditt om du har mørk farge.

5. Husk å vaske håret i to omganger med sjampo i dusjen for å få ut produktet om du har brukt det flere dager på rad.

Kilder: Huffington Post, Beauty High og Toni&Guy

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?