Åtte moteriktige 17. mai-antrekk

Usikker på hva du skal ha på deg 17. mai? Finn inspirasjon i minMotes guide.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Ikke alle har en bunad å ta frem på nasjonaldagen. minMote har derfor satt sammen åtte ulike antrekk til fire forskjellige 17. mai-feiringer – finn favoritten som passer best til ditt shoppingbudsjett!

Vi har også laget en enkel huskeliste til den store festdagen:

1. La den håndholdte clutchen ligge igjen hjemme og sleng heller en veske med reim eller lenke over skulderen - hendene trenger du til flaggbæring, og ikke minst til is- og pølsespising!

2. Det kan også være lurt å la de tynne, lange hælene stå igjen i skohyllen. 17. mai er en dag man ofte går og står lenge, så vonde sko kan fort sette en demper på feiringen.

3. Du kan gjerne kle deg i rødt, hvitt eller blått, men unngå å bruke alle fargene i ett og samme antrekk - det kan lett se veldig anstregt ut.

Barnetog

Har du lyst til å være pyntet, men samtidig komfortabel er kilehælene et godt valg. De er stødige samtidig som de sørger for at du kommer opp i høyden, noe som er praktisk om du skal speide etter kjente og kjære som går i tog. Kombiner gjerne skoene med trendy striper og et par store frynseøredobber, som sett på catwalken hos Dolce & Gabbana.

En klassisk trenchcoat uten for mange detaljer, som knapper og lommer, er perfekt å slenge over antrekket. Velg gjerne en veske med plass til våtservietter og en liten paraply - på 17. mai kan det fort bli både ketchupsøl og regnvær.

Grillfest

Skal du på grillfest i strålende solskinn er «den lille hvite» en sikker vinner. Gjør antrekket moderne og avslappet ved å style kjolen med røffe sko og en slitt dongerijakke. Skal du gå på gress og steiner, er tykke og stødige hæler et must!

Prikken over i-en på antrekket setter du med en neglelakk som matcher kjolen.

Champagnefrokost

Skal du drikke champagne med venninner, er det lov å dra på litt ekstra når det kommer til pynting. Hva med en knallrød kjole med stort skjørt? Er du av den litt vågale typen, kan du gjøre som både Jenny Skavlan og Katy Perry og pynte opp håret med store blomster. Du kan alternativt gre håret stramt tilbake og feste store, skinnende «juveler» i ørene.

La kun to elementer i antrekket være iøynefallene, ellers kan det lett bli for voldsomt. Hold resten minimalistisk - gjerne i trendy helhvitt.

Bytur

Man ikke gå i kjole på 17. mai. Har du en litt rocka stil kan du pynte den opp ved hjelp av et par ankelkorte bukser - det er ikke bare sexy å vise litt hud ved anklene, men disse buksene er også svært enkle å kombinere. La deg for eksempel inspirere av Balenciagas vår- og sommervisning, som viste både rysjer og minimalistiske gullringer på catwalken.

Skal du rusle rundt i byen, er det selvsagt lov å velge helt flate sko. At disse både er spisse og i slangeskinn gjør dem litt mer pyntet.

Frisk opp uttrykket ved hjelp av sminke som gir deg glødende hud, og topp det hele med en veske med farge!

Publisert:

Finn mer innhold om: