MinMotes ultimate guide til «must haves» i sminkepungen

toppbilde agnes

Det er vårlig i luften og inspirasjonen til å pynte seg kommer snikende. Vår sminkeekspert har valgt ut produktene hun mener du bør ha for en et fresht og naturlig resultat.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
toppbilde agnes

MUST HAVE: Make up-artist Agnes mener dette er produktene du trenger for en vårlig og fresh «sminkelook».

toppbilde agnes

Make up-artist Agnes Lovise Haugen

Er det noe jeg alltid får mange spørsmål om, så er det hva man BØR ha i sminkepungen. Mer spesifisert: Hvilke produkter jeg ser på som nødvendige for å få til en fin og helhetlig «sminkelook». La oss starte med det helt nødvendige.

Foundation og concealer

Her er det utallige muligheter, men finn en eller to typer du liker konsistensen på og som passer din hudtone. En av dem bør være for hverdagsbruk og den andre med litt mer dekk for spesielle anledninger.

Jeg har tidligere tipset om hvilke typer concealere som passer hvor, så hva slags concealer du bør bruke avhenger litt av hvor du trenger ekstra dekk for ringer under øynene, rødhet og urenheter. Du burde for eksempel ikke bruke samme produkt under øynene som på kviser. Dette gjør du når den uheldige kvisen har kommet.

Pudder

Her anbefaler jeg å gå for et transparent pudder, altså et pudder uten farge. Det gir ingen glød eller dekk, men setter basen uten å gjøre den ujevn. Du må gjerne gå for et pudder med litt farge om du liker det best. Er du lei av vinterblek og grå hud? Prøv dette solpudder-trikset!

Solpudder og blush

Hvis man har brukt foundation eller BB-cream synes jeg alltid man trenger å gi huden tilbake litt farge og dimensjon. Derfor vil jeg anbefale og ha et solpudder og en blush som passer huden din i sminkepungen. Er du usikker på hvilken rouge som passer din hudtone? Her er svaret.

Brynsblyant/brynspudder

Bryn rammer inn ansiktet, men er ikke alltid like lett å sminke naturlig. Her er en komplett guide til hvordan du gjør det på den proffe måten. Disse produktene er noe av det viktigeste i sminkepungen etter min mening. Velg den type brynsprodukter du liker best, enten om det er blyant eller en skygge. Jeg vil anbefale brynspudder for et mykt resultat, eller brynspenn for en mer definert look.

Øyenskygge-primer

Dersom du bruker øyenskygge vet du at den kan ha en tendens til å stripe seg, eller forsvinne i løpet av dagen. Derfor anbefaler jeg alltid å ha en øyenskygge-primer i sminkevesken. Den gjør at skyggen holder bedre, ikke striper seg og kommer mye mer fagresterk på lokket. Rett og slett magi!

Et liten øyenskyggepalett

Disse kommer i utrolig mange fargekombinasjoner, men finn et palett du liker godt med både lyse og mørkere farger. Da har du det du trenger for både fest og hverdag. Du kan også prøve å finne et palett med en lys «shimmer»-skygge, så kan du bruke den som highlighter på kinnbenene også. Perfekt for lysere tider slik som nå. Sjekk om du legger øyenskyggen riktig her!

En lys og en mørk kajal

Selv om disse kan virke unødvendige gjør de en stor forskjell i sminken. Den lyse kan du bruke på våtkanten nede for å åpne øyet, eller i øyenkroken for å lysne opp lett. Den mørke kan brukes som eyeliner langs vippene oppe, eller på våtkanten for ekstra dybde og et intensivt blikk. For å fullføre looken kan du jo legge sexy, «smokey eyes» i tillegg.

Mascara og eyeliner

Mascara åpner blikket, får deg til å se mer våken ut og markerer øynene. Dette produktet er vel alles beste venn og et absolutt must i sminkevesken. Unngå klumper og dryss ved å påføre mascaraen på denne måten.

Dersom du liker en mer dramatisk «sminkelook» er det alltid lurt å ha en flytende eyeliner tilgjengelig. Prøv deg frem og finn en favoritt. Jeg liker best tusjlinere da det er utrolig enkelt å få fine linjer.

Leppeprodukter

Her har vi alle våre preferanser, men for å dekke de aller fleste behov anbefaler jeg å ha en «nude» og en rød lipliner, en beige og en fargesterk leppestift i rødtoner, og en klar gloss. Da har man dekket både den hverdagslige sminken, og den mer dramatiske, i tillegg til at man alltid kan gjøre leppene mer glossy.

Publisert:

Finn mer innhold om: