Slik setter du på løsvipper

Å sette på falske øyenvipper er kronen på verket når du sminker øynene til fest. Lær hvordan du kan jukse deg til filmstjernevipper.

Mari Glans
Publisert:

Lange, blafrende vipper gir øynene det lille ekstra til julebordet eller andre førjulsfester. Mye er gjort med en god mascara, men med litt juks kan vippene dine bokstavelig talt nå nye høyder.

Mange synes løsvipper er vanskelig og litt knotete å sette på for egen hånd, så her er en guide som gjør det enklere å få et godt resultat.

Finner du ikke riktig mascara?Finn den perfekte mascaraen til dine vipper

Punktvipper eller hele løsvipper

Det første som må tas stilling til er hvilken type løsvipper du vil bruke. Punktvipper gir det beste og mest naturlig resultatet, og kommer i mange forskjellige lengder og varianter.

En hel vipperad er gjerne litt vanskeligere å sette på, i tillegg kan den lett bli mer synlig enn punktvipper. Men en full rad med vipper er perfekt om man vil ha et dramatisk og mer kunstnerisk resultat. Her får du også kjøpt mange lengder og sammensetninger, og du får også vipper med partyeffekter som glitter eller små stener på.

Få maksimalt ut av vippene dine!Slik legger du perfekt mascara

Slik gjør du det

Det viktigste når du skal sette på løsvipper er å ha et godt vippelim. Limet som følger med i pakningen holder som regel ikke mål, så spør der du kjøper vippene om de har et vippelim du kan kjøpe i tillegg.

Begynn å sette på løsvipper når du har gjort all øyensminken ferdig bortsett fra mascaraen. Hvis du velger å bruke punktvipper, trenger du en pinsett. Ta en punktvipp med pinsetten, og dekk det sorte festet nederst på vippen med vippelim. La gjerne limet tørke litt før du setter den mot vippene, slik at limet blir litt seigere.

Plasser punktvippen med pinsetten så nært øyenvipperaden som mulig. Når du bruker punktvipper er det penest å legge mellom tre og fem vipper i ytterkanten av øyet, men du bestemmer selvfølgelig plasseringen og antallet selv.

Se ned eller lukk igjen øyet du jobber med for å få plassert punktvippen rikig. Om du legger vippen skjevt, er det bare å ta den av igjen og prøve på nytt. Legg forsiktig på en vipp av gangen helt til du har fått resultatet du vil ha. La limet tørke før du legger mascara.

Skal du på fest?Lær å legge en kul partylook med Sminkeskolen!

Hele løsvipper

Om du vil bruke en hel rad med vipper, må vippene gjerne klippes litt før du begynner. Mål løsvippen mot din egen vipperad for å se om selve raden er for lang eller om vippene blir for lange. Det er naturligvis best å klippe løsvippene før du har festet dem til øyenvippene.

Legge limet langs hele vippekanten på løsvippen. La limet tørke fra 30 sekunder til ett minutt før du setter den langs vippene. Det er som regel enklest å begynne ytterst på vipperaden, og legge løsvippen gradvis langs vippene. Slik klarer du bedre å plassere vippene der de skal være. Pass på at du har nok lim over hele løsvippen, og spesielt i kantene slik at den sitter godt hele veien. Om løsvippen er skjev etter påføring, kan du bruke en q-tips eller lignende til å dytte løsvippen dit du vil ha den. Pass på at løsvippene også har riktig vinkel når de tørker. Avslutt med mascara.

Når du legger løsvipper ligger mye av hemmeligheten i å ha god tid og ha en stødig hånd. Det nytter ikke å legge løsvipper for første gang om du har dårlig tid. Øv gjerne litt i forkant før festen for å få et godt resultat når det virkelig gjelder.

Relevante artikler videre:

Bli trendy med røde lepper!Rød leppestift er hot

Lyst på sotede øyne?Følg vår guide her

Oppdater høstgarderoben!12 trendy høstkjøp under 500 kr

Bli inspirert av stjernene!Stjel stilen til Diane Kruger

Publisert:

Finn mer innhold om: