Skjønnhetsmytene som ikke stemmer

Det er mange myter som florerer i skjønnhetsverdenen. Noen av dem har noe for seg, men mange er bare oppspinn. Her er åtte skjønnhetsmyter som ikke stemmer.

Mari Glans
Publisert:

Noen av skjønnhetsmytene krever bare litt logisk tenkning for å forstå at de ikke stemmer. Andre myter har gått igjen i massevis av år uten å forsvinne, selv om de har blitt avkreftet både av leger og forskning. Enkelte myter er veldig omdiskuterte, og andre myter er bare delvis sanne. Her er åtte utvalgte skjønnhetsmyter som kan herved kan avkreftes.

Håret vokser raskere om du stusser det

Mange har fått for seg at håret vokser raskere om det klippes ofte. Det stemmer ikke, håret vokser like raskt om du stusser det eller ikke. Det eneste som skjer når du klipper håret, er at det blir kortere. Men når håret blir slitt, vil tuppene etter hvert begynne å flise seg oppover. Dermed blir ikke håret lengre. Om du stusser håret jevnlig holder du tuppene sunne, og håret får en sjanse til å bli lengre.

Dyre kremer er alltid bedre enn billige

Det er ikke slik at prisen avgjør hvor god en krem er for akkurat din hud. For de dyre kremene betaler man også for eksklusiv emballasje og spesielle ingredienser, som ikke nødvendigvis har noen virkning for din hudtype. En normal hud uten særegne behov kan ha like godt utbytte av en billig krem som en dyr krem. Flere tester viser at det er svært liten forskjell på de dyre kremene og de billige. Det viktigste er å finne en krem som passer din hud, uavhengig av prisen.

-Rynkekrem er bløff

Du får mer hår på leggene om du barberer dem

Det snakkes ofte om at håret blir både tykkere, grovere og mørkere etter barbering. Dette er bare tull, påvirkning utenfra kan ikke forandre hårveksten eller strukturen på hårene våre. Håret som vokser ut etter barbering har en stump kant siden hårene har blitt kuttet rett av, og derfor kan det føles både tykkere og stivere ut når det vokser ut igjen. I tillegg har barberingen også kuttet små, lyse hår som ikke syntes, og disse vil føles tydeligere når de vokser ut.

MinMote.no - Norges største moteside

Du trenger ikke solkrem når det er overskyet

90 prosent av UV-strålene fra solen kan gå igjennom skylaget. Unntaket er tykke skyer, da kommer det lite UV-stråling gjennom. Men tynnere skyer eller variabelt skydekke kan også forsterke UV-strålingen. Derfor bør du alltid bruke kremer som inneholder SPF for å beskytte huden.

Du får kviser av å spise sjokolade

Mange tror at sjokolade og annen fet mat er årsaken til kviser, men forskning viser at dette ikke har noen sammenheng med hverandre. Sjokolade verken fører til eller forverrer kviser. Uren hud og kviser er først og fremst arvelig og genetisk betinget, i tillegg til hormonelt.

MinMote.no - Norges største moteside

Splittede tupper kan repareres

I motsetning til hva de sier i reklamene for hårprodukter, kan man ikke reparere splittede tupper. Hår er dødt materiale, og når tuppene splitter seg, kan man ikke «lime» dem sammen igjen. Den eneste løsningen er å klippe dem bort. Dropp derfor å kjøpe produkter som skal reparere slitte tupper.

Leppepomade gjør deg avhengig

Det finnes ingen avhengighetsskapende stoffer i leppepomade. Men mange leppepomader inneholder ingredienser og tilsetningsstoffer som enkelte kan reagere på og utvikle allergier mot. Lanolin og mineraloljer blir ofte brukt i leppepomader, og dette vil tette porene og tørke ut leppene isteden for å tilføre fuktighet og fett. Man kan føle seg avhengig av å bruke leppepomade siden leppene blir tørre og irriterte, men man blir ikke avhengig av selve leppepomaden.

Om man bruker høy solfaktor blir man ikke brun

Man blir brun med høy solfaktor også, det tar bare litt lengre tid enn med lav faktor. Det sies også at fargen sitter bedre og blir jevnere om man unngår forbrenning, og oppnår brunfargen med høy faktor.

MinMote.no - Norges største motesideFølg minMote på Twitter!

Publisert:

Finn mer innhold om: