Sko deg høsttrendy til fest og hverdags

Frynser, herresko og glitter er stikkord for sesongens skonyheter. I høst har du mange skotrender å velge mellom, så hvorfor nøye seg med én?

Her får du høstens viktigste skotrender, med stylingtips fra ELLE-journalist og moteblogger Caroline Skjelbred.

Indianerinspirert

La deg inspirere av Pocahontas og gå for navajo-stilen med frynser, semsket skinn og naturfarger.

En av høstens mest omtale støvletter er den Isabel Marant viste i sn ready-to-wear-kolleksjon for høsten og vinteren i paris tidligere i vår. Hvitt var en gjennomgangsfarge, og modellene var utstyrt med knahøye støvletter med frynser langs sidene. Isabel Marant kjørte en sexy stil med bare ben i de hvite støvlettene og matchet dem blant annet med minikjoler og ponchoer i tykk strikk eller frynser.

Carolines stylingtips:

- Isabel Marant sine støvletter med frynser er siste skrik fra Paris! De kan brukes til alt og er veldig fine til en trang svart kjole- for å oppdatere «the little black dress», eller for å gjøre en hverdagslook med hvite jeans og lys strikkegenser veldig hot! Minnetonka har billigere varianter som Kate Moss i mange år har sverget til, flate med frynser. De kan brukes til hverdags - sleng over en poncho så er man trendy navajo!

La det glitre

Høsten og vinteren er partysesong nummer én og i høst bør du ikke være redd for å skinne! Miu Mius glitrende herligheter har allerede blitt en snakkis og kjendisfavoritt og finnes i både ferskenfarge og gult. Miu Miu hadde også klassiske pumps i gullglitter på catwalken, og denne stilen er det ikke vanskelig å kopiere på et mye trangere budsjett.

Bli festens midtpunkt i et par superhotte platformpumps i en frisk farge, eller bli en forførende femme fatale i sorte ankelstøvletter.

Carolines stylingtips:

- Den hotteste skoen er glitrende og fra Miu Miu! Det er veldig mye tweed denne sesongen, og da også veldig trendy å bruke dressbukser i tweed. Glittersko mykgjør det tunge stoffet og gjør det mer ungdommelig!

Mann deg opp

Gode nyheter til alle som ikke liker å snuble rundt i høye hæler! Det er kanskje ikke like lett å låne kjærestens sko som skjorte, men i høst hadde akkurat dét vært supert. Høstens herreskotrend er dessuten like komfortabel som den er fin.

Velg et par herresko i en feminin farge hvis du vil beholde en søt stil, eller gå for leopardmønster for en dyrisk høstlook. På catwalken har imidlertid motehusene holdt seg til mørke farger og skinnende blanke sko.

Carolines stylingtips:

- Herreskoen er guds gave til fashionistaer, komfortable og trendy! La deg inspirere av Celine og Valentino. Herreskoen finnes i forskjellige varianter, loaferslignende og i lakk med snøring. Valentino stylet den med fine kjoler og store hatter, noe som er utrolig lekkert! Da bør man gå for en litt nettere utgave av herreskoen. Kjendiser som Sienna Miller og Alexa Chung har lenge vært fans av slike sko og bruker dem ofte til ankelkorte jeans.

Slangeskinn

Lei av leopardmønster? Ikke fortvil, høstens mest dyriske trend er nemlig slange- eller reptilmønster. Bruk noen dyriske pumps til festantrekket eller hold varmen i knehøye og sexy slangeskinnsstøvletter. Mens den ekte varianten er rådyr har kjedebutikkene nesten like flotte alternativer!

Carolines stylingtips:

- Slangeskinn er virkelig hot og perfekt til både hverdag og fest! Mange av de internasjonale motehusene frontet slangeskinn denne høsten, fra Dries van Noten til Chloé. For en eklektisk look med mønstermiks er det flott å bruke slangeskinnsskoen til en mønstret kjole for kvelden, eller på dagen til jeans og en mønstret genser. Da blir du trendy i en fei! Billige varianter får man på Zara og Bianco.

Mary Jane

Klassikeren er tilbake! Den typiske Mary Jane-skoen har lav hæl og en rem som festes på tvers. Nå kan du imidlertid få tak i langt mer sexy varianter med stilletthæl og platå hvis du ønsker det. Bruk dem med strømpebukser eller tykke sokker, så kan du gå med herlighetene til langt utover høsten.

Carolines stylingtips:

- Mary Jane-sko var på catwalken til Louis Vuitton stylet med fetishlignende klær, en look for den vågale. Prada hadde en Mary Jane-inspirert støvlett. Disse skoene er perfekte å style til sexy antrekk som korte kjoler slik at man myker opp looken og gjør den søtere.

Se også:Stor guide til høstens hotteste jakke

Se også:Slik får du Valentino-fletten på 1-2-3!

Se også:Smink deg magisk med metall

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?