Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Tørre hender? Sjekk disse enkle triksene

SÅRE HENDER: Tørre hender er en plage for mange av oss, men ved hjelp av enkle triks kan man pleie hendene fine igjen. Foto: Getty Images

Kald luft, temperaturforandringer og hyppig håndvask kan raskt tørke ut hendene. Her er tipsene som gjør knusktørre hender myke igjen.

Cathrine Elnan
Publisert:

Noen er plaget med tørr hud året rundt, mens andre merker problemet ekstra godt når gradestokken synker, slik som nå. Da blir inneluften tørrere og mange er ekstra påpasselige med å vaske hendene.

Ofte bruker man også bakteriedrepende eller desinfiserende geléer, som også bidrar til å tørke ut huden. Det kan resultere i kløende, flassende og sprukne hender. Hvis du sliter med dette problemet, er det flere ting du kan gjøre for å få tilbake de gode og myke hendene igjen.

SKJØNNHET

Tørre og såre lepper? Dette funker

1. Vær føre var

Såpe tørker ut hendene, men man skal selvfølgelig ikke kutte ned på vaskingen av den grunn. Bruk en mild såpe når du vasker hendene, og unngå å bruke for varmt vann, da det virker mer uttørrende på huden enn det lunkent vann gjør.

Unngå spesielt å vaske hendene med oppvasksåper som Zalo eller Sunlight. Husholdningssåpene er tøffe mot huden og du bør derfor alltid ha på hansker når du vasker opp.

Les også: Slik har norske kvinners skjønnhetsvaner endret seg

tørre hender

Håndkrem fra Nivea på Kicks.no. Foto: Produsenten

45,-
Gå til butikk
tørre hender

Eight Hour Cream fra Elizabeth Arden hos Kicks.no Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk
tørre hender

Skrubb med mykgjørende salt fra Bliss hos Nelly. Foto: Produsenten

295,-
Gå til butikk

2. Bruk hansker

Bruk også alltid votter eller hansker på hendene når det er kaldt ute, siden den kalde luften stjeler fuktigheten fra hendene.

Invester i en parfymefri håndkrem som kan stå lett tilgjengelig på badet eller kjøkkenet når du er hjemme, og som du ka ta med deg i veska når du er ute. Velg en fet variant, men ikke en som er så fet at hendene blir klissete.

SKJØNNHET

Kan mat og trening gi finere hud?

3. Skrubb hendene

SKRUBB: Gni salt på rene, våte hender og skrubb. Foto: Produsenten

Det er ikke alltid det er nok med bare gode håndkremer når kaldere dager sniker seg på. Håndkremene trekker ekstra godt inn hvis du fjerner de døde hudcellene først. Flere av skjønnhetsbutikkene har store utvalg av diverse håndskrub

ber som effektivt fjerner de døde hudcellene. Kjøp en peelingkrem som er spesielt beregnet for tørre hender, og bruk skrubben to til tre ganger i uken.

4. Kjerringråd

Det finnes også mange forskjellige kjerringråd mot tørre hender. Ett av dem er å lage en hjemmelaget peeling ved å blande sukker og olivenolje og massere inn hendene med blandingen. Ta gjerne plasthansker eller to fryseposer som du knyter fast over hendene, og la blandingen virke i en halvtime før du skyller av.

Et annet råd er å gni rene, våte hender inn med en spiseskje salt. Gni saltet godt inn i ca 1-2 minutter. Skyll hendene (ikke bruk såpe) og klapp dem tørre på et håndkle. Gjør dette et par ganger per dag til hendene føles myke igjen.

Les også:Fresh hverdagssminke på fem minutter!

Publisert:

Finn mer innhold om: