Slik kler du deg trendy i kulden

STILSIKKER: Kjendisstylist og moteblogger Hedda Skaug lar ikke kulden gå utover stilen. Her har motebloggeren på seg en hot skaueskinnsjakke fra Hunkydory. Foto: Produsentene / Fashioncherry.blogspot.com
Martine Haug Nysether
Publisert:

Du trenger ikke legge stilen på hylla selv om det går mot kaldere tider. Moteblogger og kjendisstylist Hedda Skoug (30) viser deg hvordan du med enkle grep beholder stilen gjennom vinteren.

Den norske vinteren kan være en utfordring for alle og enhver, og når gradestokken viser mange minusgrader er det lett å gå i dvale. Også stilmessig. Kulden er ingen unnskyldning for å bli grå og kjedelig i klesveien.

Kjendisstylist og moteblogger Hedda Skoug mener alle bør ha to til tre gode jakker som man kan veksle på å bruke gjennom den kalde tiden.

- Jakken er definitivt nøkkelplagget i vinter og derfor er det er viktig å tenke på hvilken vinterjakke man. Det er viktig å investere i gode jakker og sko, så kan man heller kjøpe billige luer og votter, sier Skoug.

TIL ISKALDE DAGER: Parkas fra Storm og Marie, 2 180 kr, skjerf fra Cubus, 199 kr, lue fra H&M, 99 kr, skinnvotter fra H&M, 249 kr, UGG fra Neomania, 1800 kr, ullsokker fra Fleischer Couture, 499 kr. Foto: Produsentene

Kjendisstylisten ser ingen grunn til at man ikke kan bruke UGGs eller moonboots på kalde vinterdager. Hvis du foretrekker å bruke støvlettene i kulden, anbefaler Skoug å kjøpe skoene litt større enn normalt.

- Det finnes ikke så mange fine vintersko i Norge, så jeg ville valgt et par freshe boots eller støvletter. Kjøp dem gjerne i en halv størrelse større enn hva du normalt bruke, så du kan legge inn en ullsåle.

Velger du å legge litt ekstra penger i jakke og sko, kan det være lurt å gå for klassiske og tidløse farger som sort, marineblå og grå. For å sprite opp antrekket kan du velge spenstige farger på tilbehøret, som for eksempel en knall rød lue.

KNALLFARGET: Skjerf fra Holzweiler, ca. 1200 kr, angoralue fra Kapphal, 129 kr, bomberjakke fra Bik Bok, 599 kr, skinnvotter fra Miinto, 349 kr, Blackstone boots fra Neomania, 2000 kr.

- Når det gjelder tilbehøret bør man ha en fresh og god lue og et deilig mykt skjerf, som ikke stikker eller loer. Tilbehøret skal komplimentere antrekket og sette prikken over i-en, påpeker kjendisstylisten.

Det er ingen hemmelighet at vinteren i Norge kan være både kald og ufyselig. Men det betyr ikke at man er nødt til å gå kledd i en sort parkas hver eneste dag. Det viktigste å tenke på når man går til innkjøp av en ny jakke er å gå for jakker i materialer som ull, dun eller fleece. Skoug mener en feminin ullkåpe er et must i enhver kvinnes garderobe.

- Kamelfarget kåpe er kjempefint. Den er veldig klassisk og fungerer like bra i år som i fjor. Det man bør tenke på når man skal gå til innkjøp av en kåpe er å gå for en feminin variant i ull, som gjerne er foret.

ULL ER GULL: Ullskjerf fra Miinto, 599 kr, kamelfarget kåpe fra Zara, 1199 kr, ullgenser fra Wooland, 599 kr, forede Converse fra Bare Sko, 999 kr, lue fra Lindex, 149 kr, ullstrømpebukse fra Pierre Robert, 179 kr, ullskjørt fra Wooland, 599 kr. Foto: Produsentene

Har du mange fine kjoler og skjørt i garderoben, er det ingen grunn til å pakke de vekk med resten av sommertøyet. Med et par enkle grep kan du fremdeles bruke favorittkjolen. Trikset er å bytte ut den tynne strømpebuksen ut med en variant i ull og bomullsgenseren med en tynn ullgenser.

- Tette ullstrømpebukser er supert å bruke til skjørt. Dessuten er det mye varmere enn jeans. Wolland, Ti-Mo, Fleischer Couture har mye fresht ulltøy som både er feminint og sexy. Da slipper man å ha hundre lag med klær og så kan man ha hva man vil over, sier Skoug.

Publisert:

Finn mer innhold om: