Gravide motebloggere deler sine beste klestips

Tre av Skandinavias fremste stilikoner er gravide. Her er deres beste stylingtips til deg med voksende mage.

Den norske modellen og motebloggeren Hedvig Opshaug (33) har vært avbildet på nettsidene til alt fra Harper's Bazaar til Style.com. Via bloggen The-NortherLight.com har hun i over to år gitt leserne innblikk i sin motehverdag i London. I dag er hun gravid i niende måned, men fortsetter å legge ut inspirerende antrekksbilder.

«Hvis jeg sa jeg elsket å kle meg i disse dager, ville jeg løyet».

Slik begynte et innlegg Opshaug nylig publiserte på bloggen sin. Selv om det å kle seg kan fremstå som en lek for den stilsikre Narvik-jenta, har de siste månedene bydd på flere klesutfordringer.

– Om klær og mote betyr noe for deg, er mitt beste tips å være tro mot din egen stil, det har i alle fall vært viktig for meg. Om jeg skulle mistet meg selv i forvandlingsprosessen som skjer både fysisk og psykisk under graviditeten, ville jeg kanskje blitt mer usikker for det som skal komme, forklarer hun til minMote.

Ophaug forteller at hun gjennom hele graviditeten har sverget til sin «vanlige» garderobe, med unntak fra skinny jeans med elastisk midje, basistopper og gravidpysjamas.

– Siden det har vært viktig for meg å føle og se ut som meg selv under graviditeten, har jeg heller kjøpt klær på vanlige avdelinger som er rause rundt livet. Dessuten har det jeg har sett av gravidklær ikke tiltalt meg.

Takket være sin forkjærlighet for oversizede overdeler, syntes hun ikke det var vanskelig å kle seg de første seks månedene.

– Den siste tiden har derimot vært mer utfordrende, og jeg har akseptert at visse ting og stylingtriks må ligge på vent i garderoben. Jeg har heller sverget til litt mer komfortable klær, som stretchy kjoler og løse strikkeplagg, men fortsatt vært tro mot min egen stil. Ettersom jeg ikke har hatt problemer med hverken rygg eller annet sverger jeg fortsatt til mine høye hæler, røper hun.

Den svenske moteprofilen Sofi Fahrman (33) er ikke mange måneder på vei, men er allerede nødt til å ta hensyn til den voksende magen når hun kler seg. På bloggen Sofis Snapshots kan leserne såvidt skimte den lille kulen under motebloggeren og forfatterens antrekk.

– Jeg synes det er dårlig utvalg av moteriktige gravidklær. Jeg går heller på Acne og kjøper størrelse M eller L, i stedet for å handle i gravidavdelinger. Jeg har imidlertid gått til innkjøp av tre fantastiske gravidjeans. Et par svarte, mørkeblå og hvite - de er redningen min.

Fahrman sverger også til tilbehør for å piffe opp hverdagsantrekkene.

– Man kan gjøre veldig mye ved hjelp av forskjellige accessoirer. Et par fine sko, en veske eller et belte kan løfte antrekket. Akkurat nå føler jeg ikke det er så lurt å oppdatere garderoben min med mange dyre trendplagg, så jeg holder meg heller til sikre klassikere.

Den populære moteprofilen har imidlertid klesplanene for de kommende månedene klare:

– Enn så lenge er magen min lett å kle, men det blir nok en større utfordring jo nærmere mai jeg kommer. Men da håper jeg på varme temperaturer sånn at jeg kan sverge til boots og løse kjoler, sier hun til minMote.

Den svenske designeren Anine Bing (31 ) er gravid for andre gang, og på sin mammablogg med samme navn legger hun ofte ut behagelige og moteriktige antrekk.

– Det beste tipset jeg kan gi, er at man ikke trenger å kle seg stygt selv om man er gravid. Mange kvinner tar på seg store telt for å skjule at kroppen endrer seg. «Embrace it» heller!

Heller ikke Bing er fan av gravidklærne som finnes tilgjengelig.

– Av en eller annen grunn lykkes ingen ikke med å designe fine klær til gravide kvinner. Jeg kjøper heller favorittplaggene mine i noen størrelser større. Det fungerer helt utmerket. På den måten kan du fortsatt føle deg som deg selv, og ikke bare som en gravid kvinne, sier hun til minMote.

Selv synes ikke designeren det er vanskelig å kle en voksende mage med trendy plagg.

– Det eneste som er en utfordring er skinny jeans. Jeg elsker smale bukser, men det er ikke så praktisk når både ben og mage vokser. Heldigvis er tights en god løsning - kombinert med en fin t-skjorte og en fin kardigan får du et fint og behagelig antrekk.

Hvordan var din opplevelse i dag?