Skjønnhet

Gjør som kjendisene: 3 enkle veier til pastellfarget hår

DRONNINGEN AV LILLA HÅR: Nicole Richie er ikke redd for å eksperimentere med hårfarging, og har gjort lilla hår til en Hollywood-hype. Foto: Getty Images

Vil du være litt vågel, men uten å farge håret permanent? MinMote viser deg hvordan du enkelt kan farge håret i en spennende farge - og vaske det ut når du blir lei.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I mars 2013 tok Nicole Richie oss på senga da hun dukket opp med lavendelfarget hår. Først trodde vi det var en forbigående greie fra fashionista-mamma Richie, men et helt år etter har hun faktisk beholdt den sarte lillafargen - og hun ser unektelig bra ut.

De færreste tør å ta en Richie og farge hele håret lilla, men det er fullt mulig å stjele litt av stjernestilen uten å ta den helt ut. Du kan velge om du kun vil gå for et par striper på sidene av håret, farge tuppene i «ombre-stil» eller være vågal og farge hele håret som kjendisene - og best av alt; vaske det vekk i dusjen.

Populært med farge

- Denne typen fargebehandlingen er veldig populær for tiden, og vi bestiller opp ny farge hvertfall to ganger i uken. I gjennomsnitt selger vi sikkert ti bokser med farge om dagen, sier Peder Vigtel Wallentin, frisør på Adam & Eva Arkaden, hvor de har ulike typer farging.

Han presiserer at fargen går gradvis ut i dusjen, men hvis du har hvitbleket hår kan du forvente at fargen sitter lenger.

- Fargebehandlingen er ikke skadeligere for håret enn normal farging, og kan blandes ut med balsam for et mildere resultat, sier Vigtel Wallentin.

Vil du gjøre som Richie og resten av kjendisene? Her er tre måter å farge håret i pastellfarger på:

Fargekrem

Fargekremen gir håret en anelse farge uten å bli intens. Nutri Color Creme fra Revlon nr. 1002, 149 kr. Foto: Produsenten

Revlons Nutri Color Creme som gir den fargen du ønsker til håret. Samtidig gjør denne kremen håret en tjeneste ved å tilføre glans og pleie, i følge Wallentin.

Slik gjør du:

 • Påfør i håndkletørket hår.
 • Fordel kremen i håret med hjelp av en kam eller med fingrene.
 • La hårkuren sitte i kun 3 minutter, deretter skyll nøye.
 • Bruk gjerne hansker.
 • Anbefales å bruke en gang i uken for å opprettholde fargen.

Hårkritt

Denne type behandling er kun for et kortvarig resultat og er veldig enkel å påføre. Krittene i pakken kommer i alle mulige farger og det eneste du trenger å gjøre er å gni krittet mot ønsket område i håret ditt. «Ombre Hair Chalks» passer best hvis du kun vil farge tuppene eller eventuelt stripe håret ditt.

Slik gjør du:

Det er opp til deg hvor sterk du ønsker at fargen skal være. Gnir du fargekrittet gjentatte ganger mot håret blir fargen sterkere og omvendt. Fargen vil gå ut etter kun én vask. Denne behandlingen får du kjøpt på nettbutikken til Urban Outfitters.

Hårfarge

Lett hårfarge fra Crazy Color via crazycolor.co.uk, ca 60 kroner.

Hårfarge

Fargekritt fra Urban Outfitters via urbanoutfitters.com, ca 179 kroner.

Semi-permanent farge

Denne typen hårfarge er mer permanent enn de to andre nevnt ovenfor. «Crazy Color» anbefales å bruke på hår som allerede er farget eller behandlet for best mulig resultat. Hvis du påfører den på ubehandlet, naturlig hår som ikke er farget før, vil du ikke oppnå maksimalt resultat. Bahandlingen skal i følge produktet vare i 4-6 vasker, men kan variere noe i fohold til hårtype.

Slik gjør du:

 • Påfør dette produktet i håndkletørket hår.
 • Bruk hanser for å beskytte huden og gamle håndklær rundt skuldrene da fargen kan smitte av på klærne og lage flekker.
 • La fargen virke i 15-30 minutter.
 • Skyll håret i lunkent vann til vannet er helt klart og ikke har noen fargerester i seg.
The Serpentine Gallery Summer Party - Arrivals LONDON, ENGLAND - JULY 01: Lily Allen attends the annual Serpentine Galley Summer Party at The Serpentine Gallery on July 1, 2014 in London, England. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)
ROCKA: Diana Kruger livet opp sin sorte kjole med rosa hårtupper på MET-gallaen i fjor . Foto: Getty Images
SARTE STRIPER: January Jones nøyer seg med et lite glimt av rosa i det blonde håret. Foto: NTB Scanpix
HAVGRØNT: Kylie Jenner får brått en helt ny look med blågrønne tupper. Foto: NTB Scanpix
EKSPERTEN: Vi må bare legge til ett bilde til av Nicole Richie, rett og slett fordi ingen gjør lilla håe som henne. Foto: NTB Scanpix
LILLATONER: Legg merke til at Sheridan Smith matcher negler og hår. Foto: NTB Scanpix
KNALLROSA: Reality-stjernen Lauren Conrads hestehale er litt utenom det vanlige med den rosa hårfargen. Foto: Getty Images
Publisert:

Finn mer innhold om:

 1. Hår
 2. Kjendiser

Relaterte artikler

HÅR

Nå gjør pastellhåret comeback - se kjendisene med «havfruehår»

HÅR

Derfor bør du bruke hårkur – og slik bruker du den riktig

LIVSSTIL

MinMotes ultimate guide til hjemmespa

SKJØNNHET

Unngå svetteringer, blank hud og brusete hår i varmen

SKJØNNHET

Depends «gelé-neglelakk» forbys i Sverige - selges i Norge

SKJØNNHET

Tørr og gusten hud: Skjønnhetsproduktene du enkelt lager hjemme

SKJØNNHET

Fem trender vi ikke glemmer fra 2015