Tynne bryn er tilbake

TEENY-TINY: Det er lenge siden dette var brynsfasongen vi var vant til å se på kjendiser, modeller, og i speilet. Nå kan det se ut til at de gjør et aldri så lite comeback.

På tide å finne frem pinsetten igjen?

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Trender har en tendens til å komme tilbake, og det kan være både nostalgisk, gøy og se nokså flatterende ut – selv mange år senere. Men så har vi de trendene som gjør et comeback som kanskje ikke er like flatterende på de aller fleste.

For enten du liker det eller ei, så har moten fra 2000-tallet for lengst har gjort sitt comeback i motebildet. Flere av de episke antrekkene fra våre favorittkjendiser på den tiden er like aktuelle i dag. Bixie-frisyren med sin storhetstid rundt årtusenskiftet har gjort sitt comeback, og det samme har 00-tilbehøret.

Likevel er det én trend vi ikke har sett så mye til – før nå.

Vogue, Dazed, og Allure tror nemlig at Y2K-bølgen kan føre med seg kanskje den mest beryktede trenden av dem alle. Trenden som i ettertid fikk jenter til å legge pinsetten i skuffen for godt, og forbanne den dagen de valgte å nappe vekk nærmest hele øyenbrynet for å få den perfekte looken.

Vi snakker selvsagt om syltynne øyenbryn.

INSPO?: Gwen Stefani rocket de tynne brynene på 90- og 00-tallet, og var en inspirasjonskilde for mange.

Om du er oppvokst på 90- og 00-tallet husker du garanter disse brynene. Syltynn strek, gjerne tegnet opp med brynspenn eller eyeliner som buet over øyet. Rake motsetningen til 2010-tallets fyldige bryn á la Cara Delevingne, som har stått stødig frem til i dag.

Ifølge flere it-jenter kan det se ut som trenden blir ønsket velkommen tilbake.

TRENDY: Shygirl og Alva Claire har kastet seg på de seneste brynstrendene under London Fashion Week.

London Fashion Week er et selvsagt sted å spotte de seneste trendene, også innen skjønnhet. To av dagens gryende brynstrender var å spotte på blant annet DJ-en Shygirl og modellen Alva Claire. Shygirl hadde blekede bryn, som er spådd å være årets hotteste trend. Alva Claire kastet seg på tynne bryn-trenden, og de fikk virkelig skinne med håret dratt bakover i en stram knute.

Sanger Gabbriette Bechtel gir oss skikkelig Jessica Alba i «Dark Angel»-vibes med det mørke håret og de tynne brynene.

Supermodell Bella Hadid er alltid tidlig ute med trender, og hun har virkelig omfavnet Y2K-moten. Ikke så overraskende at hun allerede i desember i fjor viste seg med syltynne bryn og tung øyemake-up.

I 2018 stilte Rihanna opp på coveret til britiske Vogue i meget tynne bryn, og internett var ikke fornøyd.

Flere kommenterer at de nekter å utsette brynene sine for trenden som tok år å rette opp i.

Sist ut var artisten Lizzo, som på coveret til Variety ser ut til å hentet inspirasjon fra 30-tallet med den korte sveisen, frynsete kjolen og de tynne brynene.

Pamela-effekten

På TikTok har hashtagen #ThinEyebrows over 54 millioner views. Det finnes filtre som viser deg hvordan du ville sett ut med 00-tallet ultimate cool girl-bryn, med navn som Gwen Stefani, Christina Aguilera og Pamela Anderson i spissen.

Brynsekspert og eier av salongen WowBrow, Aya Bryhn, tror det er særlig sistnevnte som har noe med den beryktede trendens comeback å gjøre.

– Jeg tror dette har noe å gjøre med serien «Pam og Tommy», som har fått kjempeoppmerksomhet. Pamela er fremdeles kjempehot, og hun har alltid vært aktuell.

KLÆR

10 uforglemmelige moteøyeblikk med Pamela Anderson

AKTUELL: Brynsekspert Aya Bryhn tror Pamela-effekten kan skyldes noe av den beryktede brynstrenden.

Selv om hun mener det ikke er en spesielt flatterende brynsfasong, er hun ikke helt negativ til Pamela.

– Av en aller annen merkelig grunn får Pamela det til å funke. Hun kler det. Hun er selvfølgelig veldig fin med naturlig bryn og, men hun er blitt et ikon for tynne bryn, sier hun og fortsetter:

– Jeg tror hun får det til å funke på grunn av at hun bruker mye make-up. Hun har disse sminkede, store leppene og tung øyemake-up som balanserer det litt ut.

EKSPERT: Aya Bryhn, eier av brynssalongen WowBrow.

Tenk deg godt om, flere ganger

Det er nok mange som var tenåringer på 90- og 00-tallet som grøsser av tanken på å finne frem pinsetten og igjen gå løs på brynene de har brukt år på å gro tilbake. Og godt er kanskje det. Bryhn sier at overplukking av bryn kan ha en langvarig effekt, og kan være vanskelig å reversere, om du skulle ombestemme deg.

– Hårene kommer ikke alltid tilbake, og mange mister formen resten av livet. Jeg gjorde det selv, shavet og holdt på, sier hun til MinMote.

DA OG NÅ: Ekspert Aya Bryhn er ikke fremmed for tynne bryn. Her er hun (fra venstre) i 2012 med tynne, markerte bryn. Stor forskjell fra brynene hennes i 2019 gjort med «powder brows» og laminering.

I stedet anbefaler hun å finne en brynsfasong som passer eget ansikt, uavhengig av trender.

– Forsøk heller å dekke til egne bryn med make-up, så kan du tegne på de tynne brynene. Det blir samme statement-effekt, uten at du ødelegger eller fjerner brynene.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: