Slik får du glansfullt og skinnende hår

Alle jenter ønsker seg skinnende, blankt hår. At håret er glansfullt, er et tegn på at håret er sunt og velpleid. Dessverre er det ikke alle som har like sunt hår, men det går heldigvis an å jukse litt. Her er tipsene til hvordan du får håret til å se glansfullt ut.

Mari Glans
Publisert:

Farging, varmebehandling og klima er alle faktorer som stjeler glansen fra håret vårt, og får det til å se trist og livløst ut. Men det finnes råd for hvordan du kan forbedre glansen i håret ditt.

Et glansfullt hår er et rent hår. Start derfor med å kjøpe shampo og balsam spesielt beregnet for å gi ekstra glans til håret. Ingredienser du bør se etter er oliven- og jojobaolje og risprotein. Kjøp også en renseshampo som du bruker én gang i uken for å fjerne alle rester etter stylingprodukter. Men pass på at du kjøper en mild variant, noen renseshampoer kan stjele mye av fuktigheten i håret, og i tillegg slite på hårfargen om du farger håret.

Bruk alltid balsam etter hver hårvask, og skyll godt. Balsam lukker de ytterste lagene av hårstrået (skjellagene), og gjør at håret ser blankere ut. Bruk også en fuktighetsgivende hårkur ukentlig for å gi ekstra pleie til håret. Et annet tips er å alltid avslutte hårvasken med kaldt vann, som hjelper til med å lukke hårskjellene.

Skal du til frisøren snart ?Slik får du frisøren til å gi deg frisyren du ønsker deg

Bruk produktene riktig

Håndkletørk håret før du påfører en glansgivende krem eller serum i håret. Kremer er lettere og inneholder mindre silikoner, derfor passer de best for medium til fint hår. Bruk et serum om du har tykt, brusete eller krøllete hår. Fordel produktet jevnt over håret, først og fremst i lengdene av håret. Du trenger ikke bruke mer produkt enn størrelsen på en ti-krone. Et frisørtips er å blande produktet med et annet stylingprodukt, slik at du enklere kan fordele produktene uten å bruke for mye.

Det beste for håret er å lufttørke, men om du føner håret riktig kan det virkelig gjøre håret glansfullt. Start ved røttene, og hold hårføneren slik at munnstykket peker nedover langs hårstråene, og ikke i motsatt retning. Avslutt alltid med kaldluft fra føneren, dette forsegler hårskjellene og gjør håret ekstra blankt.

Spray så lett over endene på håret med en shine spray. Pass på at du ikke sprayer for mye, og at du ikke sprayer for nær røttene. Om du trenger mer glans utover dagen kan du spraye i håndflatene dine og stryke dem lett over håret. Vær nøye med å ikke bruke for mye, hvis ikke vil håret bare se fett og tungt ut.

Har håret ditt lite volum?Her finner du tipsene som gir deg volum i håret

Ta vare på håret ditt

Et tørt og slitt hår ser sjelden blankt og skinnende ut. Det er derfor viktig å pleie håret godt. Stuss tuppene jevnlig, vær forsiktig med bruk av rettetang og hårføner, og gi håret nok fuktighet. Bruk også en proteinkur én gang i uken, dette vil styrke håret ditt.

Hårbørsten din har faktisk også mye å si. Bytt ut plastbørsten din med en laget av naturhår. Disse børstene vil spre de naturlige oljene i håret ditt i lengdene, og gjøre håret mer glansfullt. Men ikke børst håret når det er vått, da tåler håret mye mindre og brekker lettere.

Skitne hårbørster er også en årsak til at håret ikke skinner. Her samles det fett, talg og gamle produktrester, som igjen spres i håret ditt hver gang du grer det, og lager et mattende og livløst belegg på hårstråene. Vask hårbørster og kammer hver andre uke. Fjern gammelt hår, og vask dem i varmt såpevann, for eksempel zalo.

Stylingproduktene du bruker kan også gjøre håret ditt mindre skinnende. Saltvannspray har for eksempel en mattende effekt, i tillegg kan for harde hårsprayer gjøre håret stivt og tørt. Bruk en lett hårspray, gjerne en som skal gi en skinnende effekt. Bruk heller ikke for mange forskjellige stylingprodukter i håret ditt, dette vil bare tynge håret og skape et belegg på hårstråene. Sjekk at produktene du bruker ikke inneholder alkohol. Disse produktene stjeler nemlig mye av hårets naturlige glans.

Tar du godt nok vare på håret ditt?Les vår hårpleieguide for sunt og vakkert hår her!

Relevante artikler videre:

Ikke bruk en forume på hårprodukter!Her er de beste nettbutikkene for hårprodukter

Tar du godt nok vare på håret ditt?Les vår hårpleieguide for sunt og vakkert hår her!

Skal du til frisøren snart ?Slik får du frisøren til å gi deg frisyren du ønsker deg

Har håret ditt lite volum?Her finner du tipsene som gir deg volum i håret

Følg minMote på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: