MinMote tester: Tre ulike neglelakker

BILLIG OG DYRT: MinMote har testet tre neglelakker fra Isadora, Depend og Chanel, og resultatet var mildt sagt varierende. Foto: Frode Hansen/VG

Du vet den deilige følelsen av nylakkerte negler - som umiddelbart går over i irritasjon når den begynner å skalle av? MinMote har testet tre neglelakker i ulike prisklasser for å se hvem som gir de fineste, mest holdbare høstneglene.

Publisert:

Hva er egentlig best - billig eller dyr neglelakk? Mange av oss har våre egne favoritter og preferanser når det kommer til skjønnhetsprodukter. Men når du går til innkjøp av et produkt som lover lang holdbarhet, så er det skikkelig nedtur når du oppdager at det faktisk ikke stemmer.

MinMote-redaksjonen har derfor tatt saken i egne hender og har testet tre forskjellige negelakker - alle i ulike prisklasser. Vi hadde neglelakken på i tre dager, og resultatet var svært varierende. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at den dyreste lakken kom dårligst ut i testen?

Les også: MinMote tester «long lasting» leppestifter

Budsjett-varianten

Testperson: Thea Roll Rakeng, MinMote-journalist

Produkt: Depend

Pris: 29 kroner

Dag 1: Neglelakken er enkel å påføre, men har en flytende og tynn konsistens. Mer enn vanlig. Det resulterer i at lakken flyter inn under neglebåndet og på hver side av neglen. Ellers er den blank og fin etter to strøk.

Dag 2: Tiltross for at jeg lakket neglene drøye fire timer før jeg skulle legge meg, våknet jeg opp med riper, klumper og små luftbobler på neglene. Ikke spesielt fint, og en liten nedtur.

Dag 3: Selv om ripene og boblene i lakken synes, sitter den overraskende godt på og flasser ikke. Jeg har både vasket gulv og lagde mat uten at et eneste flak har flasset av.

Konklusjon: Hvis lakken ikke hadde sklidd ut eller ripet seg opp, hadde dette vært en sikker vinner når det kommer til holdbarhet og ikke minst pris.

Terningkast: 4

Tipsene som får neglelakken til å vare

MinMote har vært i kontakt med daglig leder i Depend Norge, Roger Palacio, som merker seg den konstruktive kritikken, men har ingen yttligere kommentar.

Midt på treet

Testperson: Martine Lunder, MinMote-leder

Produkt: IsaDora Wonder Nail Extra long lasting «519 Dark Romance»

Pris: 99 kroner

Dag 1: Neglelakken dekker veldig bra, og blir akkurat passe dyp i fargen og glossy. Særlig etter to lag! Elsker den brede kosten som gjør det enkelt å påføre pent.

Dag 2: Fargen er fortsatt fin, men irriterende nok har den skallet av i tuppene. Når fargen er såpass mørk synes jo alle små skavanker, så jeg får veldig behov for å lakke i alle fall tuppene på nytt, men det gjør jeg altså ikke. Til lakkens forsvar har det bare skallet av ytterst på tuppene, så en runde med neglefilen hadde gjort dem like fine igjen.

Dag 3: Nå har det skallet av nedover på neglene også, og jeg er glad testen er over, for dette ser virkelig ikke bra ut. Lakken faller av i store flak, og da hjelper det lite at fargen faktisk fortsatt er fin. Kanskje topplakk hadde vært en idé?

Konklusjon: Fargen er veldig fin og jevn, og kosten gjør det enkelt å påføre. Resultatet blir skikkelig glansfullt! Dag to med litt flassing kan jeg også godkjenne ettersom det kun gjelder tuppene - men dag tre må neglelakken ryke. Ikke så verst, men «extra long lasting» er å ta vel hardt i.

Terningkast: 3

Isadoras brand manager, Elisabeth Stenholdt, sier følgende til MinMote:

- Som med alle neglelakker kan holdbarheten variere i forhold til slitasje og arbeid, vann osv. En annen faktor kan være om neglen var renset og ren før påføring - grunnene kan være mange. Topplakk fra Isaora forlenger alltid holdbarheten, hevder hun.

Les også: Derfor bør du droppe maskaraen

Luksus-neglelakken

Testperson: Line Blokhus, MinMote-journalist

Produkt: Chanel

Pris: Cirka 255 kroner

Dag 1: Neglelakken dekker ganske godt, slik at det nesten holder å bare påføre ett strøk. Det er veldig fin glans i lakken og det kjennes ut som den tørker ganske raskt. Skulle ønske at kosten var litt bredere, slik som kostene til flere av de rimeligere merkene.

Dag 2: På begge hender har neglelakken flaket av i ganske store flak og fargen er ikke lenger jevn og blank. Under ett døgn etter at jeg lakket neglene ser neglene ustelte og stygge ut. En stor skuffelse når man betaler såpass mye for en neglelakk.

Les også: 9 ting du ikke visste om neglelakk

Dag 3: Neglene som først flaket av har blitt enda styggere enn dagen før og fargen er blitt enda mer ujevn. Noen steder er fargen nærmest rosa og andre steder er neglelakken fortsatt okseblodsfarget.

Konklusjon: Førsteinntrykket av neglelakken var godt, med enkel påføring og pent resultat, men når neglelakken ikke engang er pen etter én dag spiller det liten rolle.

MinMote har vært i kontakt med Chanel, men har ikke lyktes i å få en kommentar.

Terningkast: 2

Publisert:

Finn mer innhold om: