Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Mørke ringer, rødhet og kviser: Slik bruker du concealer

concealer agnes

Våkner du opp med kvise på nesa, mørke ringer under øynene eller rødflammede områder i ansiktet, kan en concealer redde deg. Her er den ultimate guiden til hvordan du bruker den.

Agnes Lovise Haugen
Publisert:
concealer agnes

Concealer fra Maybeline hos Nelly.com. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
concealer agnes

TIPSER: Make up-artist Agnes tiper om hvor og hvordan du bør legge concealer for å oppnå best mulig resultat.

Som mange andre sminkeprodukter kommer concealere i forskjellige farger, konsistenser og dekkevner. Og med ulike bruksområder kan det være vanskelig å vite hvilken type man skal bruke når, og ikke minst hvor.

Dette skal jeg forsøke å illustrere og forklare på best mulig måte lengre ned i saken, men først:

Skal man påføre concealer før eller etter foundation?

Svaret mitt er at du må gjøre slik det passer for deg. Personlig foretrekker jeg å legge concealer etter foundation ettersom jeg ser hva foundationen har dekket og da bruker mindre concealer. De gangene jeg bruke en korrigerende concealer i fargen grønn eller fersken, påfører jeg de under foundationen slik at den kan jevne det helt ut til slutt.

Pass dog på at den ikke har blitt gammel - slik vet du når sminken din har gått ut på dato.

Slik dekker du mørke ringer

Ofte har ringer under øynene en del blått i seg og det kan derfor være lurt å bruke en concealer med rosa undertone for å nøyralisere blåheten. Unngå å bruke en tykk concealer under øynene da huden er veldig tynn og sminken kan derfor lett stripe seg. Jeg anbefaler også en concealer-penn med highlighter da den dekker, men også lysner opp.

Disse concealeren inneholder lysreflekterende partikler som gjør at partiene under øynene ser lysere og friskere ut. Du kan også gå for en concealer som matcher huden din, eller er litt lysere for en ekstra frisk effekt.

Vil du velge en økologisk variant?Her er alt du må vite om økologisk sminke

Slik dekker du urenheter

LYSER OPP: En highlighter kan lysne opp og gi glød, men bør ikke brukes på kviser. Denne er fra YSL og koster 320 kr. hos Kicks. Foto: Produsenten

Betente kviser, nupper og andre urenheter er ofte røde. For å dekke dem best mulig kan det være lurt å bruke en concealer med et hint av grønt eller gult. Her kan du godt bruke en dekkende concealere som er litt tykkere i konsistensen enn vanlig.

Styr unna highlighter eller ekstra lyse farger, da dette vil fremheve urenhetene enda mer. Bruk en flytende eller kremet concealer på urenhetene og jobb den inn i huden, også rundt slik at det blir jevnt.

YSLs kjente highlighter kommer for eksempel ofte dårlig ut i concealer-tester - men det er jo ikke en concealer, og den skal heller ikke brukes til å dekke kviser.

Hvis du har brukt en grønn concealer og den ikke går helt i ett med huden kan du gå over med et lett lag foundation for å viske ut overgangene. Avslutt med å pudre ansiktet for at looken skal holde hele dagen.

MinMote.no - Norges største moteside

Slik dekker du rødheter

Mange opplever å være rød rundt nesen, på haken eller i kinnene, og for disse partiene anbefaler jeg en godt dekkende concealer med en gul undertone. Den gule undertonen vil nøytralisere og dessuten dekke godt. Hvis du ikek har en kost eller en svamp, bruk fingeren til å påføre concelaeren i et tynt lag på partiet du vil dekke. Gjenta til du oppnår ønsket dekkevne. Avslutt med et kompaktpudder for makisimal holdbarhet.

Les også:Juks deg til større lepper med dette sminketrikset

Slik dekker du mørke partier

Mørke partier oppstår gjerne rundt munnen og kan føles irriterende og plagsomme. Områdene kan være vanskelige å dekke ettersom den vanlige foundationen bli lys og ser grålig ut når man legger den over. For å dekke dette kan det være lurt å først legge en ferskenfarget, korrigerende concealer og etterpå gå over med foundation for å jevne ut. Denne teknikken kan også brukes på spesielt mørke ringer under øynene, men vær forsiktig med å bruke mye av den korrigerende concealeren.

Før og etter

Avslutt alltid med å pudre ansiktet etter du har brukt flytende produkter. Etterpå kan du tilføre glød og dimensjon med solpudder og rouge.

Les også:Her er de beste solpudder-triksene steg for steg

Publisert:

Finn mer innhold om: