Slik legger du solpudder

Solpudder er et must i de fleste sminkepunger til sommeren. Solpudderet kan i beste fall gjøre deg til en solbrun gudinne, men i verste fall kan solpudder får deg til å se ut som en glinsende rosin. Her er tipsene som gjør det lettere å legge solpudder riktig.

Mari Glans
Publisert:

Den vanligste feilen kvinner gjør er å velge et solpudder som er for mørkt. Pudderet trenger ikke så mørk farge for å gi den solbrune effekten. En annen feil som ofte gjøres,er å legge solpudderet jevnt over hele ansiktet. Da blir resultatet ofte mer skittent og flatt, enn solkysset.

Om du har lys hud, bør du alltid velge de lyseste nyansene i solpudder. Gå for de gyldne nyansene og hold deg unna de helt brune. Honningnyanser er perfekt til lys hud. Prøv alltid solpudderet på kjevebenet før du kjøper, fargen skal se solbrun og gylden ut, og ikke grumsete.

Hvis du har en medium hudtone, kan du gå for et mellomfarget solpudder, terracottanyanser passer bra. Mørke hudtoner kler gjerne dype kobbertoner og magentafarger. Til mørke hudtoner kreves det varme pigmenter for at huden ikke skal se grå ut.

MinMote.no - Norges største moteside

Påføring

Bruk alltid foundation og concealer før du legger solpudderet. Om solpudderet legges direkte på huden, kan resultatet bli flekkete. Børst et tynt lag transparent pudder før solpudderet om du har en tendens til å bli blank i huden. Solpudder fester seg mer på fete partier.

Bruk en medium til stor pudderkost til solpudderet. Ofte har du bedre kontroll om pudderkosten ikke er for stor. Børst alltid av overflødig pudder på håndbaken før påføring i ansiktet.

Mange tror at fargen skal legges sterkest midt i ansiktet og på kinnbeina, men faktisk skal du legge fargen sterkest i omkretsen av ansiktet. Dette ser mer naturlig ut. Husk alltid å jevne ut overgangene.

Påfør med små, sirkulære bevegelser og gå først lett over ytterkanten i ansiktet, langs kjevebenet og hårfestet. Påfør mer solpudder på kosten, børst av det overflødige, og børst så over kinnbeina, neseryggen, pannen og haken. Regelen er at man skal bruke solpudder der solen naturlig treffer ansiktet.

Et triks er åså bruke kosten godt på halsen og nakken for å gi farge der, og for å bli kvitt solpudderet som er igjen på kosten. Så går du over ansiktet med kosten i sirkelbevegelser, for å jevne ut fargen og softe ut der det er synlige overganger.

Avslutt alltid med en rosatonet rouge i kinnene for at ansiktet ikke skal se flatt ut. Dette gjør også at solpudderet ser mer naturlig ut i ansiktet.

MinMote.no - Norges største moteside

Artikkelen fortsetter under bildet

Tips og triks

Less is more! Påfør alltid litt og litt, og gjør det i flere omganger. Det er mye bedre enn å ta for mye første gangen og for så å slite med å ta det av igjen.

For å forsikre deg om at du ikke tar en overdose solpudder, legg det alltid i naturlig dagslys. Om du ikke har naturlig dagslys på badet, sjekk alltid resultatet ved vinduet før du går ut.

Hvis uhellet er ute og solpudderet ser for mørkt eller for mye ut på huden din, bruk en ren pudderkost og dypp den i løst transparent pudder. Snurr børsten i sirkler over huden for å softe ut fargen.

Unngå å bruke ferskenfarget rouge med solpudderet, det kan få de gyldne tonene i solpudderet til å se orange ut.

Ikke overdriv med solpudder om du ønsker en dypere farge. Bruk heller en flytende bronser først, bland den enten ut i foundationen eller bruk den direkte i ansiktet. Så kan du legge solpudder som normalt over.

Om solpudderet er helt matt er det fint med litt highlighter over kinnbeina til kveldsbruk.

Allure - Beauty Tips, Trends & Product ReviewsMinMote.no - Norges største motesideFølg minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: