Kevin Mendelsons beste skjønnhetstips

MinMote møtte makeup-guruen Kevin Mendelson, og fikk hans beste tips om vårens skjønnhetstrender.

Mari Glans
Publisert:

Kevin Mendelson har jobbet med makeup i over 15 år, og regnes som en av verdens ledende makeup-artister. Han jobber nå for mineralmerket Jane Iredale, som har stjerner som Julia Roberts, Meg Ryan, Jennifer Aniston, Victoria Beckham, Gisele Bundchen og flere andre store artister og modeller i stallen.

- Denne sesongen vil vi se mer farger enn tidligere. Gjerne litt sterke farger som blågrønn på øynene matchet med rosa lepper. Det er også mer matte elementer i ansiktet enn tidligere. Skimmer går litt fram og tilbake i motebildet, og akkurat nå føles skimmer litt feil. Men litt skimmer i øyenskyggene er viktig for å få fram øynene bedre. Og mye vipper. Tykke sorte øyenvipper kommer for fullt, sier Kevin.

- Og jeg er fornøyd med at vi fikk se så mye sotede øyne på visningene for vår/sommer. Sotede øyne, gjerne med litt farge, og helt hudfargede lepper. Det er en tidløs look som jeg elsker.

Sesongens farger

Kevin Mendelson har flere sesonger lagt makeup på visningene under New York Fashion Week, og når det gjelder farger har han en klar oppfatning av hva som kommer til våren.

- Fargene vi kommer til å se mye av er gult, sjøgrønt og rosa. Og mye hudfarger og beige nyanser, til og med på øynene. Det kommer som vanlig til sommeren mye pasteller, men likevel i en sterkere variant enn tidligere. Og de metalliske fargene fortsetter fra de forrige sesongene. Gull og kobber er nydelig til solbrun hud.

Hvis du skal spandere på deg kun ett produkt denne sesongen, vet Kevin nøyaktig hva det bør være.

- Sats på en rosa leppestift. Litt sånn Barbie-bubblegum rosa. Og gjerne med et hint av korall. Og legg bort lipglossen. Kjøp heller en leppestift med litt gloss i, eller en leppepomade med farge. Jeg tror lipgloss alltid kommer til å være i bildet, men akkurat nå vil jeg se matte lepper. Jeg elsker helt matte lepper med roser i kinnene, sier Kevin.

De vanligste feilene

Mineralmerket Jane Iredale skal være det reneste makeup-merket på markedet i dag. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at Kevin Mendelsons beste skjønnhetstips er plettfri hud.

- Hud er det ultimate skjønnhetstilbehøret. Om ikke huden din gløder, hjelper det ikke hvor pene øyne du har. Ta godt vare på huden din, bruk peeling jevnlig slik at produktene virker best mulig. Det er viktig å bruke rene produkter som mineralfoundation i ansiktet. Og så gjelder selvfølgelig den gamle leksa om nok søvn og riktig kosthold. Det kan ikke sies ofte nok, poengterer han.

Makeup-eksperten Kevin Mendelson har også en liste over hva man ikke skal gjøre når det gjelder makeup.

- Den vanligste feilen kvinner gjør, er å velge feil farge på foundationen. Det ser ofte gristete og skittent ut. Og det verste jeg ser, er når kantene på øyenskyggen ikke er duset ut, og at det som har drysset under øynene ikke er ryddet opp i. Det ødelegger jo alt. Jenter, fjern øyenskyggedrysset under øynene! formaner Kevin.

- Men den dummeste feilen mange kvinner gjør, er å ikke våge å prøve nye ting. Det er det som er så fantastisk med makeup, du kan eksperimentere med farger og stiler, og bare vaske det rett av om du ikke er fornøyd. Ikke vær redd for hva andre skal si om makeupen din, våg å prøve nye stiler og ha tro på deg selv, legger han til.

Dyrt eller billig?

Mineralmakeup har nå over 30 prosent av markedet innen makeup. Den siste tiden har også de rimeligere merkene som Max-Factor og Maybelline lansert egne mineralfoundationer. Er det egentlig noen forskjell på produktene?

- Forskjellen handler om kvaliteten på ingrediensene. Grunnen til at enkelte produkter er mer kostbare, er at ingrediensene de bruker er mye dyrere. Jane Iredale bruker bare godkjente økologiske mineraler, og ingen av pigmentene er syntetiske. Å sammenligne de billige produktene med de dyre, er som å sammenligne en Honda med en Jaguar. Begge bilene kjører deg dit du skal, men kjøreopplevelsen er totalt forskjellig.

Likevel er Kevin klar på at det ikke er produktene det handler om når man sminker seg.

- Det nytter ikke å kjøpe de beste og dyreste produktene i verden, om du ikke har tro på deg selv. En mascara handler ikke om mascaraen, den handler om å gjøre det beste ut av seg selv fordi man liker seg selv. En god selvfølelse er utrolig viktig, sminke er bare prikken over i'en. Jenter som liker seg selv er det vakreste som finnes, sier makeup-guruen.

Insider-tips fra Kevin Mendelson:

Bruk en faneformet pensel med lette strøk når du legger pigmenterte produkter i ansiktet, som for eksempel rouge. På denne måten unngår du å fjerne noe av den sminken du allerede har lagt.

Fanepenselen er også perfekt til å legge solpudder. Ta litt på kosten og dra en rett linje fra det ytterste punktet i pannen og nedover langs ansiktet. På denne måten treffer penselen de samme stedene som solen treffer, og du får et mer naturlig resultat.

Publisert:

Finn mer innhold om: