Slik pleier du føttene dine

Føttene er en kroppsdel det er lett å glemme å ta vare på. Her er en enkel pedikyr du kan gjøre hjemme.

Mari Glans
Publisert:

Sett av en knapp time på å gjøre denne pedikyren. Om føttene dine er tørre og harde, kan det være lurt å gjøre denne pedikyren en gang i uken til huden er mykere. Hard hud trenger gjerne noen omganger med pleie før de er myke igjen. Ellers holder det å gjøre dette annenhver uke.

1. Start med å fjerne gammel neglelakk fra tåneglene. Deretter legger du føttene i et fotbad med varmt vann, ikke for varmt, det skal være behagelig temperatur. I fotbadet kan du ha i produkter spesielt beregnet for fotbad, flere merker har produkter med peppermynte, som virker forfriskende og avkjølende. Budsjettvarianter som også gir myke føtter, er litt grønnsåpe eller olivenolje i vannet. La føttene ligge i bløt i 10-15 minutter.

2. Etter fotbadet er det tid for å fjerne hard hud under føttene. De fleste har dette i en eller annen grad. Om du har myk hud under føttene, holder det å massere en grov skrubbekrem på føttene. På hardere hud er det best å bruke en fotfil. Velg en sandpapirvariant, og bruk den på de harde områdene under foten, spesielt rundt hælene. Om du har ekstra hard hud, kan du bruke en metallfil, men vær varsom med denne og bruk den kun der huden er hardest.

MinMote.no - Norges største moteside

3. Så er det neglenes tur. Start med å rense under tåneglene. Så klipper du neglene i den lengden du ønsker. Klipp neglen rett av, ikke klipp den ned i kantene. Så går du over neglene med en neglefil for å runde kantene lett. Dytt ned neglebåndene med en trepinne. Om du har mye overflødig neglebånd, kan du klippe av disse med en neglebåndsklipper.

4. Om du har ujevnheter på tåneglene, kan du file dem med en grov poleringsfil. Disse filene har ofte flere sider, start med den groveste siden, og skift gradvis side. Bruk den fineste siden helt til sist.

5. Det lønner seg å lakke tåneglene før du smører inn føttene med fet krem. Sørg for at neglene er fri for fett og olje fra fotbadet. Du kan rense dem med en neglelakkfjerner først, det fjerner alt. Om du skal ha en sterk farge på neglene, legger du en underlakk først for å unngå misfarging.

MinMote.no - Norges største moteside

6. Rull neglelakkflasken mellom hendene før du begynner, ikke rist. Slik unngår du at det dannes luftbobler i lakken. Legg så et tynt lag neglelakk på neglene. Start med å legge en stripe midt på, og en på hver side. Legg alltid to strøk lakk, dette gir en jevn og dekkende farge. Avslutt med å legge overlakk på neglene. Den beskytter den fargede lakken, og gir ekstra glans.

7. Når neglelakken har tørket, er det på tide å smøre inn føttene. Bruk gjerne en krem som er beregnet for føttene, men en rik bodylotion fungerer også. For ekstra pleie kan du smøre inn føttene med en rik krem på kvelden, ta lette sokker på og sove med dem om natten.

Oppretthold pedikyren ved å skrubbe føttene med peelingkrem i dusjen, og å smøre dem godt inn etter hver dusj.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: