Spar penger - lag sesongens heteste øredobber selv

DOBBELT: Stilikonet Hanneli Mustaparta viste frem den doble perlepynten i øret da hun deltok på filmpremieren av «Mandela: Long Walk to Freedom». Vil du slippe å bruke penger på designervariantene kan du lage dem selv på 1-2-3. Foto: Getty Images / SaraStrand.no
Natalie Ngo
Publisert:

De tidløse perleøredobbene er tilbake i motebildet. Denne sesongen har kjendiser og moteblogger lagt sin elsk på en røffere dobbeltvariant fra Dior. minMote viser hvordan du kan lage dem selv uten å tømme lommeboken.

Perleøredobber er en gammel klassiker på tilbehørsfronten som gir et feminint og elegant preg. Nå gjør de imidlertid comeback med en «ny» og spennende vri, der ørepynten helst skal være doblet – med en stor perle på den ene siden og en liten på den andre.

Hos det franske motehuset Dior har de doble øredobbene i både perlehvitt, farger og metall vært tilgjengelig siden i fjor vår, men det er først denne sesongen øredobbtrenden virkelig har eksplodert og blitt et «must have» blant kjendiser.

Skuespiller Emma Watson vakte oppsikt i en rød, spesialsydd kreasjon på Golden Globe-utdelingen tidligere i år, som hun toppet med sesongens trendy perlepynt i ørene. Også det norske moteikonet Hanneli Mustaparta, som nylig ble kåret til Norges best kledde kvinne, valgte doble perleøredobber på den røde løperen i New York nylig.

POPULÆRE: Mens det russiske stilikonet Miroslava Duma har sikret seg Dior-øredobbene i sort og hvitt, har supermodell Natalia Vodianova og skuespiller Emma Watson gått for de klassiske, hvite perlene. Foto: Getty Images

Det er dessuten ikke bare kjendisene som har lagt sin elsk på de kule øredobbene. Den nye varianten har også blitt omtalt på flere norske moteblogger den siste tiden.

– Det har vært en del perler i motebildet i det siste. Jeg har egentlig ikke vært glad i perler tidligere i det hele tatt, men jeg liker de nye vriene og det å blande det veldig søte med det røffe, sier blogger Sara Strand.

På grunn av den stive prisen på designerøredobbene har motebloggeren laget dem selv med noen enkle steg. Nå deler hun oppskriften med minMote, slik at du også kan lage dine egne øredobber.

Dette trenger du:

❤ Superlim

❤ Perleøredobber

❤ Matchende store perler

❤ Øredobb-lås

Slik gjør du:

1. Begynn med å påføre litt lim på perlen. Fest deretter baksiden av låsen til perlen og la det tørke. Det er viktig at limet har tørket helt før du fortsetter.

2. Da gjenstår det bare å tre perleøredobbene i hullet i øret på vanlig vis og fest dem til slutt med perlelåsen.

GJØR DET SELV: Moteblogger Sara Strand drømte om Dior-øredobbene og tok saken i egne hender. Her er versjonene hun lagde selv. Foto: SaraStrand.no

Også stylist og moteblogger Line Langmo har forelsket seg i de dyre Dior-øredobbene, men i stedet for å prøve å lage dem selv har hun funnet lignende varianter til en langt rimeligere penge hos nettbutikken Etsy.com.

– Perler kan fort bli litt damete, men motehus som Chanel har fått det til å bli trendy igjen ved å kombinere de med det røffe. Også smykkedesigner Sofie Bille Brahe sin variant med en stang og en perle på hver side viser at perler kan brukes på en kulere måte, sier stylisten og fortsetter:

– De doble øredobbene er jo et enkelt konsept. Først hørte jeg med en gullsmed om de kunne lage de til meg, og det var mulig. Men så surfet jeg tilfeldigvis på Etsy og fant flere fine varianter til rundt 100-lappen, sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: