Skjønnhet

Sesongens neglelakker: De heteste fargene akkurat nå

Negler hovedbilde

Si farvel til sommerens sukkersøte pasteller og friske koraller, og ønsk høst- og vintersesongens mørke og lekne trender velkommen.

Katarina Petrovic
Publisert:
Negler hovedbilde

THE DARK SIDE: Alexa Chung viser at det med mørkere tider, følger mørkere negler, men denne høst-og vintersesongen byr på mer. Foto: Getty

Negler hovedbilde

Neglelakk "Visions Of Love" fra OPI på Nelly.com, kr: 155. Foto: Produsenten

Negler hovedbilde

Neglelakk "Believe" fra Deborah Lippman på Nelly.com, kr: 169. Foto: Produsenten

Negler hovedbilde

Neglelakk "Mademosielle" fra Essie på Nelly.com, kr: 159. Foto: Produsenten

Negler hovedbilde

Neglelakk "Rogue" fra Dior på Kicks.no, kr: 230. Foto: Produsenten

Designerne har talt, og denne sesongen sendte de modellene nedover catwalken med alt fra gamle klassikere til nye banebrytere på neglene. Trendene er mange og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert til enhver tid. Skal neglene egentlig være sorte eller rosa, korte eller lange, runde eller spisse?

Her har MinMote oppsummert de lekreste trendene som har utmerket seg mest:

Naturlig skjønnhet

nude lakk

Neglelakk "Paris" fra Make Up Store på Nelly.com, kr: 130. Foto: Produsenten

nude lakk

Neglelakk "Mattnificent" fra Ciaté på Nelly.com, kr: 109. Foto: Produsenten

nude lakk

Neglelakk "Don`t Pretzel My Buttons" fra OPI på Nelly.com, kr: 155. Foto: Produsenten

nude lakk

Base Coat fra Seche på Nelly.com, kr: 99. Foto: Produsenten

Den mest dominerende trenden innen skjønnhet akkurat nå er «no makeup» looken – selv om du har på deg sminke skal du se usminket ut. Det samme gjelder neglene. Donna Karen, Altuzarra og Victoria Beckham er bare et fåtall av designerne som under høst- og vinter visningene sine lot modellene gå «lakk-løse».

Er du lei av ensfargede negler når helgen nærmer seg?Les hvordan du enkelt får festfine negler på 1-2-3

Stellas skjønnhetsansvalig, Silvany Bricen er glad for at den naturlige trenden gjenspeiler seg på neglene. Hun forteller også at den er god for neglene – som gjennom sommeren har vært under mye lakkering – og at den er mer godkjent enn tidligere.

- Når mange tidligere ble regnet for å se uferdig ut uten neglelakk, er velstelte og korte negler, med kanskje bare litt negleforsterker helt akseptabelt i dag. Det syns jeg er veldig greit, siden det krever mindre stell, sier Bricen til MinMote.

Mørke klassikere

Sort og blå lakk

Neglelakk "I Fought the low" fra Deborah Lippmann, kr: 179. Foto: Produsenten

Sort og blå lakk

Neglelakk "Manhunter" fra H&M, kr: 39,50. Foto: Produsenten

Sort og blå lakk

Neglelakk "Midnight" fra Essie på Nelly.com, kr: 159. Foto: Produsenten

Sort og blå lakk

Neglelakk "Mika" fra Make Up Store på Nelly.com, kr: 130. Foto: Produsenten

Sort er fargen som følger oss hele året rundt, og som ikke har tenkt seg noe sted denne sesongen heller, men i år har klassikeren fått en sterk konkurrent i nakken. Zac Posen er blant annet en av designerne som utfordret den sorte yndlingen ved å sende modellene ut på catwalken med negler i en så mørk blåfarge, at den på avstand så sort ut. Den dype blåfargen gir et mer elegant uttrykk, men det er bare å ta det med ro; sort neglelakk går ikke av tronen, i hvert fall ikke med det første.

Tilbake til naturen

Natur lakk

Neglelakk "Hot Coco" fra Max Factor på Nelly.com, kr: 85. Foto: Produsenten

Natur lakk

Neglelakk "Paparazzi Paint Pots" fra Ciaté på Nelly.com, kr: 109. Foto: Produsenten

Natur lakk

Neglelakk "Laughin To The Bank" fra Deborah Lippmann, kr: 169. Foto: Produsenten

Natur lakk

Neglelakk "Chinchilly" fra Essie på Nelly.com, kr: 159. Foto: Produsenten

Naturen er alltid en inspirasjonskilde og i år har designerne virkelig tatt jorden vår i bruk. Denne sesongen er jordfargepaletten utvidet med to farger. I tillegg til de delikate fargene beige og brun, som sett hos Alexander Wang og Thakoon, er også grønn og grå farger som har utpekt seg blant motehusene. Velg mellom en mørk og intens gråfarge eller en lysere variant, som gir en renere look. Lysgrå er en perfekt erstatter til hvit, dersom du syns hvit roper om litt for mye oppmerksomhet. Av grønnfarger kan du velge blant flere nyanser, alt fra grovere toner som mørkegrønn og olivengrønn, til friskere farger som jadegrønn.

rød og rosa lakk

Neglelakk "Rouge" fra Dior på Kicks.no, kr: 230. Foto: Produsenten

rød og rosa lakk

Neglelakk "Visions Of Love" fra OPI på Nelly.com, kr: 155. Foto: Produsenten

rød og rosa lakk

Neglelakk "Pink Macaron" fra H&M, kr: 39,50. Foto: Produsenten

rød og rosa lakk

Neglelakk "Artic Frost" fra Isadora på Nelly.com, kr: 95. Foto: Produsenten

Romantisk eleganse

Rød er fargen man ikke kommer unna! Den er klassisk, tidløs og elegant, og kommer i utallige nyanser. Du kan velge å gå for en vanlig rødfarge eller høstens gjenganger burgunder. Er du ute etter nye rødnyanser er plomme, vinrød eller fargen «oxblood» lekre erstattere. Spesielt «Oxblood» gir neglene et røft, men elegant uttrykk, og er perfekt for sene kvelder!

Ikke helt på den røde siden eller har du bare vansker med å gi slipp på sommeren? Da er du ikke alene. Flere av designerne dro nemlig med seg en av sommerfavorittene inn i kulden. Lyse og duse rosatoner følger oss gjennom vinteren og til våren. Gjør som Monique Lhumillier og legg kun et tynt lag med babyrosa, for en flørtete og feminin look.

Flasser neglelakken av etter en dag?Syv enkle tips som får neglelakken til å vare lenger!

metaller lakk

Neglelakk "My Signature Is DC" fra OPI på Nelly.com, kr: 155. Foto: Produsenten

metaller lakk

Neglelakk "Believe" fra Deborah Lippmann, kr: 169. Foto: Produsenten

metaller lakk

Neglelakk "Jimmy" fra Make Up Store på Nelly.com, kr: 130. Foto: Produsenten

metaller lakk

Neglelakk "Gold" fra The Organic Pharmacy på Parfymeri.no , kr: 145. Foto: Produsenten

Lekne metaller

Neglene har aldri skint mer, og ikke lenger bare i gull og sølv, de skinner i alle mulige farger. Hva med en lakk i delikat mørkegrå med sølv skimmer, som hos Vera Wang eller en i luksuriøs rose gull, som hos 3.1 Phillip Lim? Eller en kombinasjon av begge deler? Tør du å la neglene snakke for hele antrekket, kan du også kombinere to av høstens hotteste negletrender samtidig: metaller og kunst. Kombinasjonen var å se på modellenes hender under Peter Soms visning – en ekte killer combo!

Work of art

Art lakk

BACKSTAGE: Alexandre Herchcovitch sendte modellene sine på catwalken med en av høstens største negltrender; half-moon nails. Foto: Getty

Art lakk

Neglelakker fra Make Up Store på Nelly.com, kr: 130. Foto: Produsenten

År etter år stilles det samme spørsmålet: «Er nail art ut?». Ifølge frisør og makeupartist Sissel Fylling er svaret «Neppe!». Hun synes nettopp mønstrede negler er trenden som har utpekt seg mest denne sesongen, og at resten av trendene stort sett er de samme.

- Man er mye mer kreativ denne sesongen enn man har vært tidligere. Designerne velger i større grad forskjellige mønstre på neglene. Vi ser mye halvmåner og spisser ved neglebåndene, negler i to farger, franske manikyrer med tupper i andre farger, striper og mye mer.

Gjør som Alexandre Herchcovitch og legg en nude lakk over hele neglen og piff om med en knall rød «måne» ved neglebåndet for en leken look. Eller prøv å ramme inn neglene med en tynn strek rundt hele neglen, som sett hos Band of Outsiders, for et minimalistisk uttrykk. Se på neglene dine som kunst; det er bare fantasien som setter grenser!

Dette bør du unngå

Det er ikke bare fargene på neglene som endrer seg med sesongene, de gjør også formen, men denne sesongen er alt lov. Silvany Bricen og Sissel Fylling sier at det ikke er noen regler for hvilken fasong neglene skal ha, men de er enige i at det naturlige er en sikker vinner.

- Det «vedtatte» skjønnhetsidealet er nedtonet, og naturlig. Korte, velstelte negler som ikke roper etter oppmerksomhet regnes som mest delikat, og stilsikkert. Egentlig veldig greit syns jeg, siden disse krever mindre stell, sier Bricen.

Det de begge påpeker derimot er at man bør være obs på er fargene man velger, fordi det lett kan gå galt om man velger feil.

- Det er lurt å velge neglelakk ut ifra hudfargen. Velger man feil toner, kan man lett se død ut, spesielt om vinteren når huden er lysere. Et godt tips er å sette lakken opp mot huden for å se om kontrasten er bra, sier Fyllingen.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Negler

Relaterte artikler

SMINKE

Rødt, glitrende og naturlig: Romjulens fineste neglelakker

SMINKE

Dette er høstens negletrender

SMINKE

Dette er negletrendene som gjelder nå

SKJØNNHET

Enkle negler til fest: Glamorøst glitter

SMINKE

Høstens negletrender: De heteste fargene akkurat nå

SKJØNNHET

Fem sminketabber du sannsynligvis gjør

SKJØNNHET

Fresh negletrend du enkelt lager selv