Slik bruker du rød leppestift

De røde leppene er en evig klassiker, og er en overlegen favoritt på catwalken og den røde løperen. Se hvordan du bruker rød leppestift, både ved valg av riktig nyanse, påføring og kombinert med annen makeup.

Mari Glans
Publisert:

I høst gjelder alle nyanser av rødt, alt fra orangerød til burgunderrøde lepper ble vist på de forskjellige visningene. Her er mulighetene mange, det finnes uendelige nyanser av rødt å velge mellom. Det viktigste er å finne fargen som kler deg best.

Velg riktig farge

Mange synes at å finne den riktige leppestiften er noe av det vanskeligste innen nye sminkekjøp. Det nytter heller ikke å følge trendene når det gjelder rød leppestift, for det er helt avgjørende å finne den riktige nyansen for deg om du ønsker at leppestiften skal få fram det beste i ansiktet ditt.

Når du skal velge riktig farge, må du ta utgangspunkt i din egen hudtone. Om du har kalde undertoner i huden, skal du velge en kald farge på leppestiften, altså en farge som har en anelse blått i seg. Om du har varme toner i huden, bør du velge røde nyanser som er varme, som heller en anelse mot orange eller brunt.

Det er alltid flere faktorer som spiller inn, blant annet hår og øyenfarge. Husk at det kun er ørsmå nyanseforskjeller som skal til for å få ansiktet ditt til å «poppe».

Be alltid om å få prøve leppestiften på før du kjøper. Du vil straks se om du kler fargen eller ikke. Om du har gule tenner, bør du se opp for røde leppestifter med mye gult i seg. En rød leppestift med en anelse blått i vil gjøre at tennene ser hvitere ut.

Vil du vite mer om høstens makeup-trender?Her er fem produkter du bør kjøpe i høst!

Riktig påføring

Påføringen er spesielt viktig når det gjelder fargesterke leppestifter. Mange føler seg tryggere ved å bruke lipliner under, selv om det strengt tatt ikke er nødvendig om man ikke har linjer rundt munnen. Om du vil bruke lipliner, er det viktig at denne matcher leppestiften og i hvertfall ikke er mørkere enn leppestiften. Påfør liplineren over hele leppen, slik unngår du at streken synes når leppestiften falmer.

Legg først et lag leppestift og klem leppene sammen mot en kleenex for å fjerne det overflødige, før du legger et nytt lag leppestift. Leppene skal helst være matte, så om du føler at leppene er for tørre kan du legge et tynt lag leppepomade på midten av leppene.

MinMote.no - Norges største moteside

Resten av ansiktet

Om du har røde lepper, burde resten av ansiktet holdes forholdsvis nøytralt. Hold huden matt og ren, men bruk alltid litt rouge i kinnene for å balansere munnen. Øynene bør sminkes i nøytrale mellomtoner i brunt, grått eller andre jordfarger.

Til fest kan det være kult å gå for en kraftig eyeliner på øynene, om man ønsker en klassisk look i likhet med Marilyn Monroe og Dita Von Teese. Avslutt alltid med to lag sort mascara.

Kjøp produkter på nett!Her er de beste sminkebutikkene!

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert: