Kle deg i ull fra topp til tå - slik styler du ullplaggene

HETE KOMBINASJONER: Velg og vrak mellom de mange varme ullplaggene. Foto: Produsentene

Det er uendelig med muligheter om man vil kombinere ull med ull. La deg inspirere av disse deilige høstantrekkene.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Ull kan sies å være nordmenns beste venn når det er kaldt, og det er lite som er deiligere enn å krype inn i en myk ullgenser når gradestokken viser litt for mange kuldegrader. Ullplagg kommer i alle fasonger og farger, og denne vinteren kan du kle deg i alt fra søte og sexy ullskjørt til kule ullbukser og kosete ullgensere og -jakker.

- Det finnes mange fine ullplagg å velge mellom, og jo høyere ullprosenten er, jo bedre er det. Velger du et varmt ullskjørt, er det enklest å velge sorte sko og sorte ullstrømpebukser til, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Hun mener at kulden ikke er gir noen unnskyldning for å kle seg mindre fint om vinteren enn resten av året.

- Jeg er selv blant dem som legger stilen på hylla og sverger til jeans og en klumpete strikkegenser vinteren gjennom, men det er faktisk ikke nødvendig å se ut som en slask selv om det er kaldt. Jeg blir i alle fall inspirert av alle de fine ullplaggene og har planer om å bli litt flinkere til å pynte meg med ullantrekk i hverdagen, sier Vold.

minMote-Sonia har plukket ut fire deilige ullantrekk du kan varme deg i:

LYSE ROSATONER: Ullkåpe fra Zara, 1995 kr. Veske fra Carla Sade hos Miinto.no, 2999 kr. Ullskjørt fra RiverIsland.com, 237 kr. Angoragenser fra By Malene Birger, 1999 kr. Ullskjerf fra Campus hos Zalando.no, 499 kr. Sko fra Zara, 799 kr. Foto: Produsentene

Tidligere i høst ga minMote deg åtte grunner til å kle deg i pastellfarger. Selv om vi beveger oss lenger og lenger bort fra sommersesongen, behøver ikke de lyse plaggene å bli lagt på hylla - det er nemlig supertrendy å «ulle» seg opp i en dus fargepalett, og på den måten friske opp en mørk høstgarderobe.

- La deg gjerne inspirere av motehuset Célines lyse og minimalistiske kolleksjon. Duse pastellfarger gjør seg godt på varme ullplagg og er en forfriskende trend i en ellers bekmørk sesong. Spesielt kombinasjonen av lyserosa og lysegrått er nydelig, sier minMote-leder Vold.

GRÅTT: Ullkåpe fra H&M, 999 kr. Veske fra Zara, 959 kr. Ulljakke fra Étoile Isabel Marant hos MatchesFashion.com, 2235 kr. Ullsinglet fra Lindex, 199 kr. Ullhansker fra Ralph Lauren hos Zalando.no, 399 kr. Ullbukse fra JCrew hos Net-a-Porter.com, 959 kr. Sko fra Acne, 3199 kr. Foto: Produsentene

Investerer du i en fin ulljakke denne sesongen, har du sikret deg flere fine antrekk som er lette å kombinere. Ulljakken kan nemlig brukes til både jeans, dressbukser, skjørt og kjoler, og styles både opp og ned med tilbehør som sko, smykker og skjerf. minMote-lederen mener det ikke er noe i veien for å bruke ull på ull.

- Lag på lag med ullplagg trenger ikke å bli slaskete. Kombinerer du jakken med en bukse i ull blir du både varm og hverdagsfin. Bruk gjerne et par ullstrømpebukser under på de kaldeste dagene. Delikate ullundertrøyer og -singleter er også et must i garderoben, utdyper hun.

TWEED: Ullskjørt fra Jigsaw hos JohnLewis.com, 1122 kr. Sko fra H&M, 299 kr. Neglelakk fra H&M, 40 kr. Halskjede fra Zara, 279 kr. Ullgenser fra Acne hos MatchesFashion.com, 1750 kr. Ullkåpe fra Eu.Monsoon.co.uk, 1097 kr. Ullskjerf fra Acne, 1395 kr. Foto: Produsentene

Hvite gensere, topper og skjerf kan gjerne kombineres med fargesterke underdeler som eksempelvis et blyantskjørt i et tykt tweedstoff. Selv om hvitt ofte forbindes med sommermånedenes luftige garderobe, kan hvitnyanser også gjøre seg bra i en snøkledd hverdag.

- Man må ikke være redd for å bruke hvitnyanser om høsten og vinteren. Gå gjerne for en myk kremtone, men unngå kritthvitt – det kan ofte bli for hardt og er ikke like flatterende mot vinterblek hud. Genser med høy hals er også veldig trendy, og en kort variant passer perfekt til et feminint blyantskjørt.

DYREMØNSTER: Angoragenser fra Maje hos Net-a-Porter.com, 2535 kr. Boots fra Bianco, 559 kr. Lue i ull fra Acne, 545 kr. Ullskjerf fra Zadig-et-Voltaire.com, 1509 kr. Ullskjørt fra JCrew, 780 kr. Ullkåpe fra Zara, 1199 kr. Veske fra Mango, 299 kr. Foto: Produsentene

Dersom du vil unne deg selv litt ekstra luksus, kan en statementgenser i et luksuriøst ullstoff som angora eller kasjmir være en vintergave til deg selv. Denne kan passe til flere av basisplaggene du allerede har i garderoben, og minMote-leder Vold mener en slik genser raskt kan bli en favoritt i vintergarderoben.

- Denne genseren er ikke akkurat billig, men til gjengjeld får du både dyremønster, knallfarge og angoraull i ett. Den vil sprite opp ethvert antrekk, og passer ekstra godt til sort og grått. Velg et par kraftige boots som rommer raggsokkene dine for å gi antrekket et litt røft preg, sier Vold.

Publisert: