To kjoler - seks antrekk

Med julebordsesongen rett rundt hjørnet viser minMote-Sonia hvordan du enkelt kan fornye den samme kjolen flere ganger.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Når festinvitasjonene begynner å hope seg opp før julen, kan det være fristende å se for seg en ny kjole til hver anledning. Julebord, familiemiddag og vennefest krever kanskje forskjellige kleskoder, men ifølge minMote-leder Sonia Huanca Vold er det langt fra nødvendig å kjøpe haugevis med nye kjoler.

- Vi shopper nok i jula fra før, og du har garantert noe i skapet som kan brukes på nye måter. Gjenbruk er ikke bare en trend, men også viktig med tanke på miljøet, sier Vold.

På bildene viser hun deg hvordan du kan gjøre «den lille sorte» til julebordets blikkfang med noen enkle grep.

- Det er mye bedre å kjøpe én fin kjole, og bruke denne som utgangspunkt til flere antrekk. Du har kanskje noen topper liggende hjemme som du kan bruke over kjolen for å gi den et helt nytt uttrykk, foreslår hun.

I år har store motehus som Dolce & Gabbana, Marchesa og Ralph Lauren latt seg inspirere av barokken, og gullfarget brokademønster har blitt en av sesongens store festtrender. minMote-Sonia mener imidlertid du men fordel kan droppe den brokademønstrede kjolen til fordel for en enklere variant.

- Brokademønsteret er nok ikke like trendy til neste år. Dessuten kan man få mange flere antrekk med en sort minikjole, og man kan heller gjenskape catwalk-stilen ved hjelp av gullfarget tilbehør.

Videre mener Vold at enhver garderobe bør inneholde en kjole som kan brukes til både hverdags og fest. På bildene har hun på seg en mønstret kjole fra en av årete mest omtalte designere, franske Isabel Marant. Kjolen koster 4500 kroner, og Vold mener en kjole med den prislappen bør kunne brukes til flere anledninger.

- Noen ønsker å unne seg en kostbar designerkjole nå før festsesongen, men den bør ha lang levetid og være anvendelig, sier hun.

Til fest velger hun bare bein og pumps til Marant-kjolen - hudfargede strømpebukser har minMote-lederen lite til overs for.

- Det er vanskelig å få det til å se naturlig ut. Ta heller en runde med selvbruningskrem. Det er jo ikke mye varme man får fra de tynne strømpene uansett, forklarer Vold.

Hun mener mange kjoler – denne inkludert – kan få et mer hverdagslig preg med en tykk strikkegenser over.

- Fine kjoler trenger ikke å være forbeholdt fine anledning. På hverdager kan du kombinere kjolen med en varm genser, tykke strømper og lave boots.

Publisert: