Førstehjelp til tørre hender

Nå som høstens er her for fullt og influensasesongen har vart en stund, er det ikke til å unngå å få tørre hender. Her er tipsene som får knusktørre hender myke igjen.

Mari Glans
Publisert:

Vi blir anbefalt å vaske hendene ekstra ofte i høstmånedene, spesielt på grunn av influensasesongen. Mange bruker også desinfiserende gelé, som også bidrar til at huden på hendene blir tørr. I høstmånedene er det også vanlig å få ekstra tørre hender, på grunn av den kalde luften og det tørre inneklimaet. Det er flere ting du kan gjøre for å gi pleie til tørre hender, her er rådene som fungerer.

Smør hendene ofte

Bruk en god håndkrem hver gang du vasker hendene. Kjøp gjerne en parfymefri variant, og velg en som er fet nok, men ikke så fet at det blir grisete å bruke den ofte. Ha alltid håndkremen med i vesken når du er ute, og la den stå lett tilgjengelig på badet når du er hjemme.

Såpe tørker ut hendene, men man skal selvfølgelig ikke kutte ned på vaskingen av hendene av den grunn. Men bruk ellers alltid hansker når du tar oppvasken eller vasker huset, så slipper du unødvendig uttørking av hendene. Bruk også alltid votter eller hansker på hendene når det er kaldt ute, siden den kalde luften stjerler fuktigheten fra hendene.

Har du tørr hud i ansiktet også ?Les vår hudpleieguide

Sov med hansker

Kjøp et par tynne bomullshansker (fås kjøpt på apotek) og en ekstra fet krem som du kan bruke om natten. Smør et tykt lag på hendene og ta hanskene over, så slipper du å grise ut laknene med kremen. Det finnes også ekstra næringsrike håndmasker som du kan bruke med hanskene i steden for krem. Du kan også bruke en fuktighetsgivende ansiktsmaske beregnet for ansiktet på hendene.

Skrubb hendene

For å få ekstra utbytte av kremene, bør du også peele huden på hendene. Det finnes håndskrubber med oljer og andre ingredienser som er spesielt beregnet for tørre hender. Bruk skrubben to til tre ganger i uken.

Skal du til frisøren?Slik får du frisyren du vil ha

Kjerringrådet

Et kjerringråd som fungerer veldig godt, er å blande sukker og olivenolje og massere inn hendene med blandingen. Ta gjerne plasthansker eller to fryseposer som du knyter fast over hendene, og la blandingen virke i en halvtime før du skyller av.

Relevante artikler videre:

Bli trendy i høst!Her er de fem produktene du bør skaffe deg

Ny smykketrend!Ugler på moten

Lei av å farge håret?Slik får du din naturlige farge tilbake

Få roser i kinnene!Slik legger du rouge

Publisert:

Finn mer innhold om: