Få de perfekte festkrøllene

Myke og sexy krøller er den perfekte festfrisyren, og du kan få flotte krøller med rettetang, krølltang eller kliper.

Cathrine Elnan
Publisert:

Krøller er en enkel, glamorøs og elegant måte å style håret på, så lenge du har en viss lengde på håret og det rette verktøyet. Hvis du mener du har for kort hår til å få krøller, finnes det extensions som du kan feste på håret når du måtte ønske det.

Flere designere går for topp denne sesongen!Les om topp hårtrend her!

Begynn med volum

Det er viktig å bruke de riktige produktene til håret. Hvis du har typisk nordisk hår, som er fint og tynt, bør du velge en sjampo og balsam som er tilpasset denne hårtypen. Bruk bare balsam i den nedre delen av håret, for mye av det gode kan fort tynge håret og gjøre det vanskeligere å jobbe med. Ha også gode stylingprodukter som er beregnet på din hårtype tilgjengelig.

Flere tips til festfint hår?Les mer her!

Fingerruller

For denne fremgangsmåten trenger du bare fingrene og hårspenner. Fukt først håret lett, gjerne med vann på en sprayflaske. Bruk så et stylingprodukt med ekstra godt hold i, enten i form av hårskum eller stylinglotion.

Deretter deler du håret inn i små seksjoner, omtrent tre cm med hår i hver hårlokk. Snurr hårseksjonene rundt to fingre og rull dem i en sirkel opp til hodebunnen. Fest hårlokkene i hodebunnen med små hårspenner. Så føner du over håret med varm luft. La håret bli helt avkjølt før du tar ut hårspennene. Til slutt grer du forsiktig over håret med fingrene. Avslutt med litt hårspray for å feste krøllene.

Sparer du ut håret?Her er tipsene som gir deg langt hår

Krøller med krølltang

Til denne metoden trenger du en krølltang i en mellomstørrelse. Start med tørt hår, det kan gjerne være hårskum eller et annet produkt med hold i håret på forhånd. Spray et varmebeskyttende produkt over hele håret. Etter du har forarbeidet håret med produktene, deler du håret inn i flere seksjoner. Hvor mye hår det er i hver seksjon avgjør hvor tette krøllene blir. Om du ønsker store bølger tar du mye hår i hver seksjon, og hvis du ønsker små bøler tar du lite.

Ta krølltangen i den ene hånden, og snurr hver enkelt hårlokk rundt tangen. Husk at stylingverktøy ikke burde være over 180 grader celsius, høyere temperatur kan skade håret. Begynn innerst ved hodebunnen, isteden for å begynne nederst og rulle oppover. Hold i 10-20 sekunder. Rull håret forsiktig av tangen. Ikke rør krøllene før håret er helt avkjølt. Så grer du lett igjennom krøllene med fingrene. Håret skal se naturlig krøllete ut, så krøllene må ikke være klasete og stive. Spray lett over hårspray for ekstra hold. Om du ønsker en mer rufsete beach-look, kan du spraye over en saltvannspray og rufse håret med fingrene.

Les mer om hårfrisyrer!Sideskillen er tilbake

Krøller med rettetang

Start med helt tørt hår. Bruk alltid et varmebeskyttende produkt i håret før du bruker rettetang eller annen varmebehandling. Her kan du gjerne bruke et varmebeskyttende produkt som skal gi ekstra volum og hold i håret. Del så håret inn i små deler. Ha gjerne forskjellige størrelser på hver del, da vil krøllene se mer naturlige ut.

Når du bruker rettetang, pass på at du holder tangen i en jevn bevegelse. Da unngår du skader, og det former håret lettere slik du vil ha det.

Begynn på det underste håret. Plasser rettetangen ved hodebunnen på samme måte som når du skal slette håret. Strekk håret og vri tangen 180 grader (halveis rundt), og hold denne stillingen mens du drar rettetangen sakte gjennom håret fra rot til spiss. Du kan også fortsette å vri rettetangen rundt mens du drar den langs håret. Du vil da få tettere korketrekker-krøller.

Vri rettetangen utover fra hodebunnen for å få ekstra volum i bunnen. Bruk denne fremgangsmåten på hver hårseksjon. Ta de øverste hårseksjonene helt til sist.

For å få ekstra spenstige krøller, kan du følge formen på krøllene rett etter du har brukt rettetangen, og rulle håret opp på fingrene og feste dem med hårspenner ved hodebunnen. Når krøllene får avkjølt seg i denne stillingen, varer de mye lenger.

Relevante artikler videre:

Få sunt og vakkert hår! Les vår hårpleie-guide her!

Skal du til frisøren? Slik får du frisyren du vil ha!

Skal du farge håret hjemme? Få gode tips og råd her!

Kjøp produktene du trenger på nett! Her er en guide til de beste nettbutikkene for hår!

Publisert: