Slik sminker du øyenbryn

Bruk litt ekstra tid på øyenbrynene dine når du sminker deg, siden øyenbrynene er rammen for ansiktet og øynene dine.

Mari Glans
Publisert:

For å få pene bryn som ser naturlige ut, må du ta utgangspunkt i dine egne bryn. Å bruke en sjablong på brynene gir sjelden et bra resultat. Gre brynene dine i forskjellige retninger for å se hvordan de ser mest naturlige ut. Hvis du grer brynene svakt oppover, vil det åpne ansiktet ditt.

Bruk to forskjellige farger for å fylle inn brynene. Dette gir dybde og en mer naturlig look. Bruk én farge som matcher brynene, og én som er en nyanse lysere.

Blondiner burde bruke en brungrå farge. Unngå å bruke varme toner på brynene, og bruk heller en lysere farge foran en som er for mørk.

Ikke bruk en veldig brun eller sort farge om ikke brynene dine naturlig har denne fargen. Finn en farge som er mest lik din naturlige farge. Hvis brynene blir for harde kan man lett se veldig streng ut.

Om du har tynne eller overnappede bryn, kan øyenbrynsblyanter bli for grove og harde. Bruk heller en øyenbrynsskygge som legges med en vinklet kost. Stryk av overflødig skygge på håndbaken før du legger i brynene. Begynn på midten av brynet, og bruk små korte strøk.

Hvis du foretrekker å bruke øyenbrynsblyant er det viktig at den er spisset, men tegn noen streker på hånden for å mye opp tuppen før du begynner. Begynn i midten av brynet, og tegn små tynne streker i samme vekstretning som hårene. Unngå å tegne en lang linje. Så jobber du framover til den innerste delen av brynet. Pass på at strekene ikke blir for harde helt innerst på brynene.

Gre så forsiktig over brynene med en øyenbrynsbørste eller ren maskarakost for å jevne ut fargen. Gre brynene i den retningen du vil ha dem, gjerne gre dem svakt oppover. Fest så brynene med en øyenbrynsgele. Et annet tips er å spraye litt hårspray på øyenbrynskosten og gre forsiktig over brynene.

Publisert:

Finn mer innhold om: