Slik varer brunfargen lenger

Nå som høstens nærmer seg med stormskritt, vil sommernes hardt opparbeidede brunfarge raskt begynne å falme. Men det finnes råd, her er triksene som får brunfargen til å vare lenger.

Mari Glans
Publisert:

Det er ikke bare grått høstvær som gjør at mange gruer seg til at sommeren snart er over. Blek og gusten hud er vel ikke noe mange av oss ser fram til. Men det er noe man kan gjøre for å beholde sommerfargen så lenge som mulig. Her er fem tips som hjelper deg å holde på brunfargen ekstra lenge.

Plei huden din

Det sier seg selv at om du pleier huden godt, vil den også se bra ut. Etter flere uker i solen, blir huden lett tørr. Tørr hud gjør at brunfargen falmer raskere, og huden kan i verste fall begynne å flasse. Det er derfor viktig å gi huden nok fuktighet, slik at den holder seg myk og smidig. På den måten vil også brunfargen holde lenger, og se bedre ut. Kjøp en rikere bodylotion når høsten kommer for fullt. Unngå uttørkende produkter, og kjøp heller en dusjolje for å gi ekstra næring til huden når du dusjer.

Usikker på hudpleie?Finn riktige produkter for din hudtype

Bruk peeling jevnlig

Gi kroppen en skikkelig skrubb én gang i uken. Det fjerner døde hudceller og setter i gang blodsirkulasjonen, noe som gjør at huden ser friskere og mer glødende ut. Mange er redd for å skrubbe vekk noe av brunfargen, men den ligger dypere enn i de ytterste hudcellene, så det er ingen fare for det. Jevnlig peeling holder huden i god stand, og vil gjøre at brunfargen holder lengre.

Derfor bør du velge økologisk!Miljøvennlig skjønnhet

Forbered deg godt

Det er kanskje litt sent å si nå som sommeren er på hell, men for å holde lenge på brunfargen er det du gjør både før og mens du soler deg aller viktigst. Om du pleier huden godt før du skal sole deg, og i tillegg beskytter huden og blir gradvis brun uten å bli brent, vil du få en mer holdbar og mye penere og jevnere brunfarge. Det er uansett noe å huske på til neste sommer.

MinMote.no - Norges største moteside

Spis riktig

Det du spiser påvirker også huden din. B ,C, og A-vitamin er vitaminer som har positiv effekt på huden. Brunfargens beste medhjelper er antioksidanten betakaroten, som finnes i matvarer som gulrøtter, mango, spinat, persille, bananer, tomat, aprikoser og poteter, for å nevne noen. Betakaroten stimulerer pigmentdannelsen i huden, og gir en mer gylden brunfarge, ifølge antioksidanter.no.

MinMote.no - Norges største moteside

Juks med selvbruning

Brunfargen vil uansett begynne å falme etter en stund, samme hvor flink du er til å ta vare på huden. Det er ikke verre enn å jukse litt med selvbruner når du begynner å føle deg grå i huden. Til å begynne med kan du bruke en bodylotion med litt selvbruner i for å gi litt ekstra glød og farge, men når vintermånedene begynner å nærme seg, kan du gå over til rene selvbruningsprodukter.

MinMote.no - Norges største moteside

Relevante artikler videre:

Pass på kroppen din!Se opp for disse stoffene

Juks med selvbruning! Guide til jevn og holdbar selvbruning

Derfor bør du velge økologisk!Miljøvennlig skjønnhet

Usikker på hudpleie?Finn riktige produkter for din hudtype

Publisert: