Ti tips som forebygger rynker

Mari Glans
Publisert:

Det trenger ikke å være så vanskelig å ta vare på huden sin. De fleste av oss ønsker å se unge ut så lenge som mulig, og ansiktet er stedet hvor alderen synes best. Her er ti enkle råd du kan følge for å se yngre ut, i tillegg til å forebygge rynker og andre aldringstegn.

Det er ikke de dyreste kremene og salongbehandlingene som avgjør hvor ung og glødende huden din ser ut. Disse tipsene kan alle følge, uavhengig av størrelsen på lommeboka.

1. Få nok søvn

Skjønnhetssøvn er ikke bare et flåsete uttrykk. Ingen øyekrem tryller bort ringene rundt øynene av søvnmangel. Nok søvn er viktig for at kroppen skal være i balanse, og dette gjelder også for huden din. Huden jobber også mest aktivt om natten, så sørg for å få sju timer søvn hver natt.

2. Beskytt deg mot solen

Det kan ikke sies ofte nok, bruk solfaktor! Over 90 prosent av hudens aldringstegn kommer faktisk av solskader. Kjøp alltid dagkremer med solfaktor, og bruk minst faktor 30 når du soler deg i ansiktet. Bytt ut solariumet med en god selvbruningskrem.

Les vår selvbruningsguide her!

3. Smør deg med antioksidanter

Bruk kremer som inneholder antioksdanter. Disse kremene vil beskytte mot de frie radikalene som bryter ned cellene i kroppen og kan påskynde aldringsprosessen i huden. En antioksidantkrem vil beskytte huden mot ytre påvirkninger som sol og forurensning.

4. Ta vare på øyepartiet

Mange bruker penger på dyre ansiktskremer, og dropper øyekremen. Men hvor er det rynkene først vises? Jo, rundt øynene. Huden rundt øyenene er mye tynnere og sartere enn huden i resten av ansiktet, derfor er huden rundt øynene ekstra sårbar. Invester i en god øyekrem, og ikke gni eller skrubb under øyenene. Påfør øyekremen lett med ringfingeren for å være mest mulig skånsom mot huden.

Les mer på minMote.no: Her er stjernenes favorittprodukter

5. Spis riktig

Enkelte matvarer gjør underverker for huden. Flere kjendiser går på den såkalte «anitrynke-dietten», som består av fet fisk som laks og makrell. Omega 3 og andre fettsyrer hjelper med å holde huden glatt og ung. Sørg også for å få i deg nok antioksidanter i kosten, A, C og E vitaminer har god virkning mot rynker. Andre matvarer som kan forebygge rynker er avokado, tomat, fet fisk, olivenolje, nøtter, brokkoli og bær.

6. Dropp røyken

Om du tar vare på kroppen din, tar du automatisk vare på huden din. Giftstoffer som røyk og alkohol ødelegger kollagen og elastin i huden, og er en enveisbillett til rynkeland.

7. Krymp porene

Når huden ble eldre, blir også porene i huden større og mer synlige. Å gjøre at porene ser mindre ut vil derfor gi deg et yngre og friskere utseende. Forebygg at porene tetter seg ved å bruke peeling jevnlig. Kjøp produkter som er beregnet for å minske porene, eller bruk produkter med salisylsyre for å rense huden.

MinMote.no - Norges største moteside

8. Kvitt deg med uvanene

Alle har uvaner som vi ikke tenker over, og noen av dem kan føre til ekstra rynker. Om du myser mye med øynene, enten på grunn av solen eller fordi du ser dårlig, kan dette føre til ekstra rynker rundt øynene. Bruk solbriller ute, og bruk lesebriller om du trenger det. Andre ting som å sove med ansiktet ned i puten, stress, å lene ansiktet i hendene og å bruke sugerør når du drikker, kan også føre til unødvendige rynker og linjer.

9. Fjern døde hudceller

Når vi blir eldre bruker hudcellene lengre tid på å fornye seg. Bruk en peelingkrem jevnlig for å fjerne døde hudceller. En glødende hud ser yngre ut, i tillegg vil hudproduktene trenge lettere inn i huden om du peeler den jevnlig. Bruk peeling en til to ganger i uken.

10. Ikke glem hals og hender

Selv om du har et helt glatt ansikt, vil halsen og hendene dine avsløre deg om du ikke tar vare på dem. Gi halsen og hendene dine like mye oppmerksomhet som ansiktet. Bruk solfaktor og krem daglig både på hals og hender, og ikke glem å peele huden her jevnlig.

Følg minMote.no på Twitter!MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: