Fem trender vi ikke glemmer fra 2015

Fra avslappet hipstertutt til grått hår - MinMote har oppsummert trendene som har limt seg fast i hukommelsen fra året som snart har gått.

trender fra 2015 toppbilde

HALF BUN: Denne sveisen ble også kjent som «The halv bun» eller bare «The hun»internasjonalt. Foto: Gisle Oddstad / VG

trender fra 2015 toppbilde

STILSIKKER: Kyrre Gørvell-Dahll, også kjent som DJ-stjernen Kygo, ble en trendsetter i 2015. Foto: Getty Images

For mens de store motehusene bød på alt fra 70-tallsmote til goth-inspirert stil, var det også en rekke andre trender som oppsto fra hipsterkultur og sosiale medier.
Aldri før har vi i MinMote skrevet så mye om hva som har trendet på Instagram - enten det var stripete negler eller veving i håret - samtidig som vi plutselig kom på jobb med akkurat samme «Oslo-sveis» hele gjengen.

I denne saken har vi samlet opp fem av trendene vi husker best fra 2015 - har du en favoritt?

Tutten

IT-SVEISEN: Denne enkle frisyren tok Oslo med storm i 2015. Foto: Gisle Oddstad / VG
IT-SVEISEN: Denne enkle frisyren tok Oslo med storm i 2015. Foto: Gisle Oddstad / VG

2015 store trendsveis (i alle fall i norsk sammenheng) er utvilsomt hipster-tutten. Vi laget første sak om den halvoppsatte sveisen i februar 2015, og interessen var så stor at vi så oss nødt til å lage guide til alt fra en oppgradert tutt, til de fineste tuttene på insta - og til og med minitutter. Internasjonalt fikk sveisen navnet The Hun - en forkortelse av The Half Bun. Trenden ser kanskje ut til å ha roet seg litt nå, men den er langt fra forbi - og vi venter i spenning på hva som blir 2016s svar på den ultimate hipstersveisen.

Franske fletter

TRENDY: Vogue-journalist Laura Bailey på fest med franske fletter. Foto: NTB Scanpix
TRENDY: Vogue-journalist Laura Bailey på fest med franske fletter. Foto: NTB ScanpixStuart C. Wilson

Tutten ble etterfulgt av de stramme franske flettene, som ble sommerens store hit. Alt fra internasjonale it-jenter til Tone Damli og vår egen kronprinsesse Mette-Marit kjørte franske fletter, og trendforsker Gunn Helen Øye mente sveisen signaliserte full kontroll. Se hvordan du lager franske fletter her!

Bestemorhår

Er det én hårtrend som har skilt seg virkelig ut i 2015, så er det imidlertid bestemorhåret. Som er motsvar til platinablonde Hollywood-krøller, kom grått hår som en megatrend tidlig på våren - og det tok fullstendig av på sosiale medier. Alt fra «naturlig» grått til iskalde gråtoner nesten over i det blå dominerte på Instagramm ed hashtaggen #grannyhair, og helt ærlig - vi digget det.

#Powerofmakeup

untitled link

Dog var det få skjønnhetstrender som hadde like stor gjennomslagskraft på sosiale medier som hashtaggen #powerofmakeup. Det heløe begynte med at Youtube-stjernen som kaller seg Nikkie Tutorials la ut en video hvor halve ansiktet var sminket, for å vise den dramatiske forskjellen på med og ten sminke. Klippet er spilt av over 20 millioner ganger, og brått florterte det av lignende bilder på sosiale medier - vi samlet de beste i denne saken.

Kygo-stilen

SIGNATURSTILEN: Kygo gjorde en rekke spillejobber i baggy t-skjorte og caps bak fram i 2015. Det gikk ikke ubemerket hen i trendbildet. Foto: Getty Images
SIGNATURSTILEN: Kygo gjorde en rekke spillejobber i baggy t-skjorte og caps bak fram i 2015. Det gikk ikke ubemerket hen i trendbildet. Foto: Getty Images

For gutta var det stor t-skjorte, snapback bak fram og trange bukser som gjaldt i 2015, og det ble leven i kommentarfeltet når MinMote knagget stilen på stjerneskuddet Kygo. Likevel er det ikke til å komme unna at det så ut som halve Norge kledde seg nøyaktig som DJ-kometen i en periode med den laidbacke stilen. Og hvorfor ikke? Vi 💜 Kygo i alle fall!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?