Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Stor test av julekalendere 2022

STOR TEST AV JULEKALENDERE: MinMote har testet noen av de mest populære julekalenderne, blant annet fra kjente merker som Rituals, Kicks, The Body Shop og Mac, og funnet hvilken julekalender som er best i test 2022.

To kalendere får full pott. Dette er julekalenderne som er best i test!

Publisert:

Det er få ting som gir så julestemning som en julekalender. En liten overraskelse hver dag mens man teller ned til julaften er like hyggelig for barn som for voksne.

Like vanskelig som å plukke ut årets juletre kan det være å velge hvilken kalender man skal gå for. Uansett om du er så heldig å få en kalender, eller om du unner deg selv en fin førjulsgave, vil man jo helst unngå bomkjøp.

MinMote har testet noen av årets mest populære julekalendere, og vi triller terningen på hele 19 kalendere. For den ekstra nysgjerrige kan du se hva som gjemmer seg bak luke 1, 7, 16 og 24 i hver kalender.

Her er 2022s beste (og verste!) skjønnhetskalendere:

H&M BEAUTY: Ingen vinner

Det gikk ikke så bra for H & M på vår julekalendertest i fjor, og det ser jammen ikke ut som om det blir innertier i år heller. Selve julekalenderen er rosa og søt, og prisen på 299 kroner er god. Men det stopper der.

H&M 24 Days of beauty: Julekalender med sminke

H&M 24 Days of beauty: Julekalender med sminke

Innholdet i denne kalenderen oppleves som lekesminke, og noe som ville passet best for barn.

299,-hos H&M
Gå til butikk

Innholdet i kalenderen ser ut som lekesminke. Niesen på fem år hadde sikkert elsket denne! Det står ikke noe sted at dette er en kalender ment for barn, og derfor får kalenderen sin dom basert på at denne kan kjøpes til kvinner.

Det er synd H & M ikke lager en kalender med skjønnhetsproduktene du finner i butikk, for de er jo ålreite! Vi setter alltid pris på en hyggelig prislapp, men kjøp deg heller noe annet for 299 kroner.

H&M SELF CARE: Rett og slett ræl

I år som i fjor byr H & M på to julekalendere, denne er for deg som er glad i slappe av i badekaret. Den har samme utseende som den andre og innholdet er av samme kvalitet. Kalenderen har ingen høydepunkter, og gir nok en gang følelsen av at dette passer best til barn, ikke en voksen kvinne som ønsker å gi seg selv en liten gave i førjulstiden. Dette er rett og slett ræl.

24 days of self care: Julekalender bad og kropp

24 days of self care: Julekalender bad og kropp

Innholdet i denne kalenderen oppleves som noe som egner seg best for barn.

299,-hos H&M
Gå til butikk

Ja, kalenderen er testens billigste med en prislapp på 299 kroner, men vi sier som vi sa i forrige konklusjon: Kjøp deg heller noe annet.

LINDA JOHANSEN: Skuffende

Førsteinntrykket av denne julekalenderen, er at den ser eksklusiv ut. Og det burde den, for den har en prislapp på 2990 kroner. Den er både lekker på utsiden og innsiden, og gir en luksusfølelse. Men der sier det stopp.

Lindas julekalender deluxe

Lindas julekalender deluxe

Denne julekalenderen inneholder for mange prøver, og for mange rabattkoder.

2990,-hos Linda Johansen
Gå til butikk

Dette var skuffende. Vi hadde høye forhåpninger med tanke på innpakningen, men når det som er på innsiden er prøver og kuponger med 25 % rabatt på deres produkter, synker entusiasmen raskt. Spesielt når innholdet i kalenderen visstnok skal ha en sum på 6690 kroner. Det som virkelig topper skuffelsen, er at du får med et sminkeprodukt kun egnet til lys hud. Det holder ikke for et moderne skjønnhetsmerke. Gjør heller som andre kalendere og legg ved et gavekort som gjør at du kan velge ut den farge du selv vil ha.

Det er noen gode produkter i kalenderen i full størrelse og det er god variasjon, men altfor mange testere. I alt er det 16 testposer i kalenderen. Du får også med fem kuponger med mulighet for å bruke enda mer penger. Gasellebedriften burde kostet på seg mer luksus – også på innsiden av forpakningen. Det påstås at verdien er nærmere 7000 kroner, men det kommer dessverre ikke frem.

LUMENE: Forventet mer

Denne kalenderen til 899 kroner er søt, annerledes, litt gøyal og gir en vinterfølelse – men ikke så mye julestemning.

Lumene Advent Calendar

Lumene Advent Calendar

I denne kalenderen blir smakebitene for små - vi ønsker oss mer!

949,-hos Kicks
Gå til butikk

Seks av produktene er av full størrelse, så selve kalenderen føles skrall. Her får man mange småprøver som gis ut gratis etter å ha handlet i en kosmetikkbutikk. Og det er synd, for Lumene har gode produkter. Hvis man sammenligner denne med andre i testen i samme prisklasse, er det stor forskjell.

ORIGINS: Altfor stiv pris

Denne kalenderen kommer i en juletregrønn farge og et design som kan minne om sirkus. Ved første øyekast kan vi se at denne ikke kommer til å se spesielt pen ut ettersom lukene åpnes.

Origins Advent Calendar

Origins Advent Calendar

Kalenderen fra Origins inneholder for mange små produkter til å nå opp.

1800,-hos Kicks
Gå til butikk

Her er det mange reisestørrelser. Produktene splitter redaksjonen. Noen liker dem godt, andre mener de er midt på treet.

Redaksjonen fikk ikke vite prisen på kalenderen mens de testet, og gjettet på at den hadde en prislapp godt under tusenlappen. Når de får vite at prisen er på 1800 kroner, er dommen klar:

Dropp denne! Kjøp heller de produktene du vil ha fra Origins til samme sum, og la kalenderen bli igjen. Det er fine produkter, men de er små og prisen på kalenderen kan ikke forsvares.

KORRES: Noen skuffelser

Denne julekalenderen er søt og gir en viss julestemning, men fargene er ikke 100 prosent. Det står også på utsiden hva du kan forvente med hint som «focus on the eyes» eller «prep for the night». Det er delte meninger om dette er et gøyalt grep eller om det stjeler gleden av å ikke vite hva som er inne i luken.

Korres Adventskalender

Korres Adventskalender

Kalenderen fra Korres inneholder mange reiseprodukter, og overraskelsen i pakken imponerer ikke.

799,-hos Vita
Gå til butikk

Testen får ikke den beste starten da produktet både sitter fast i luken, og er i tillegg ødelagt slik at produktet har rent ut. Det er noen skuffelser og høydepunkter i denne kalenderen. Vi vet at Korres har mange gode produkter, og kunne tenkt oss flere i full størrelse.

Det er en god introduksjon til Korres med en prislapp på 799 kroner, men redaksjonen er hverken kjempefornøyd eller veldig skuffet når testen er over.

CLINIQUE: Midt på treet

Prislappen på denne julekalenderen er 1320 kroner, og om man sammenligner den med andre kalendere i testen til samme pris, gjør ikke denne det like godt. Designet skaper ikke julestemning, og vi er usikre på om dette derfor er noe vi vil ha fremme.

Clinique Advent Calendar

Clinique Advent Calendar

Du får mange Clinique-klassikere, men de er små, og prisen er stiv.

1320,-hos Kicks
Gå til butikk

Det er flere gode produkter, men de er veldig små. Her mener vi man kommer bedre unna ved å kjøpe noen utvalgte favoritter i fulle størrelser, og få med noen gratisprøver på kjøpet. Vi opplever også at noen av produktene ikke helt lever opp til kvaliteten Clinique er kjent for.

Kalenderen har god variasjon, med både hudpleie og sminke. Elsker du Clinique, og trenger mange reisestørrelser, så er det en kalender for deg.

L’OCCITANE: Pluss for gjenbruk

Det er litt uenighet i redaksjonen om denne er en innertier. Esken er søt og selve kalenderen har en hjemmelagd følelse som er koselig. De har også fokus på gjenbruk, som er et pluss, men det roper ikke jul og fargene de har valgt faller ikke helt i smak hos alle i redaksjonen.

L'Occitane Julekalender – Gjenbrukbar

L'Occitane Julekalender – Gjenbrukbar

For mange små produkter gjør at denne kalenderen ikke når opp.

1499,-hos L'Occitane
Gå til butikk

Den inneholder et utvalg av populære og ikoniske produkter, og er en god introduksjon til merket. Vi liker flere av produktene godt, men skulle ønske at de kom i full størrelse. Her sikrer du deg en stor mengde reiseprodukter, og prisen på 1499 kroner er stiv.

Vi er litt midt på treet, men det er positivt med gjenbruk om du liker kalenderen. Her må du være interessert i velvære og spa, og helst ha tilgang til badekar så du får brukt alle produktene.

RITUALS: En helt grei kalender

Fjorårets innpakning blåste oss nesten av banen. Det blir derfor vanskelig å nå helt opp på samme måte i år. Julekalenderen fra Rituals er formet som et juletre, og det er klart det skaper stemning. Det skal sies at Rituals i år har tre forskjellige kalendere i tre forskjellige prisklasser. Dette er den mest budsjettvennlige av de tre.

The Ritual of advent: 2D advent calendar

The Ritual of advent: 2D advent calendar

Denne kalenderen havner midt på treet for oss.

795,-hos Rituals
Gå til butikk

På innsiden gjemmer det seg mange små produkter, som gjør at vi får en litt midt på treet-følelse. Her ville vi heller sikret oss noen deilige, velduftende Rituals-produkter i full størrelse, uten å bli sittende igjen med en haug av småting. Ikke superbra, ikke superdårlig. En helt grei kalender.

MAC: Splitter testpanelet

Det er ingen tvil om at utseende på denne kalenderen skapte størst ståhei under testen. Det er en blanding mellom kakeboks og tivoli, og er definitivt noe man vil ha fremme. Den kan snurres rundt, og om du tar vare på den kan du hente den frem igjen til neste år.

MAC Advent Calendar

MAC Advent Calendar

Innpakningen gir oss virkelig julestemning, men innholdet gjør at vi sitter igjen med følelsen av at det er dyrt.

2395,-hos Kicks
Gå til butikk

Dessverre er det utseende på MACs julekalender som får mest jubel. Det er flere klassikere i kalenderen, men det er også en del små størrelser. Prisen på 2395 kroner gjør også at vi heller ville ha gått i butikken og brukt den summen på produkter. Har du en solid sminkesamling fra før, er det sannsynlig at du allerede har mye av dette.

Selve innholdet splitter redaksjonen litt og gjør at MACs julekalender havner på en svak firer.

KICKS BEAUTY: Store forskjeller

Kicks har gått for samme design som i fjor, og det er jo litt kjedelig. Men her er det innholdet som teller, og vi var meget fornøyd med det vi fant i fjor.

Kicks Skincare Advent Calendar

Kicks Skincare Advent Calendar

Hudpleie-kalenderen gir deg flere herlige overraskelser, og noen små skuffelser.

1499,-hos Kicks
Gå til butikk

Men julekalenderen til Kicks når ikke helt opp i 2022. Det er flere store produkter fra deres egne merker, men så får du småprøver fra de dyre merkene. Det er rett og slett altfor mange små testprodukter.

Det er gøy med en kalender som byr på forskjellige merker og produkter, men i år er ikke utvalget like godt. Er du på utkikk etter en kalender som inneholder litt av hvert, så er dette noe for deg. Ønsker du store produkter, så kan du godt ta med deg 1500 kroner til butikken og kjøpe produkter for det.

KICKS MAKEUP: Stor variasjon

Det som skiller denne Kicks-julekalenderen fra den andre, er at denne har mer fokus på sminke. Også her er designet det samme, og vi håper på noe nytt til neste år.

Kicks Makeup Advent Calendar

Kicks Makeup Advent Calendar

I denne kalenderen får du stor variasjon av produkter, men flere av dem er små.

1499,-hos Kicks
Gå til butikk

Det er fremdeles skuffende å få så mange gratisprøver når du betaler mye penger for det. Hadde du gått på Kicks og brukt samme sum som denne julekalenderen, hadde du fått med deg flere av disse prøvene gratis.

Det er en god variasjon her, litt av alt, en god del fine ting, men disse prøvene skuffer. Ikke som det var i fjor! Likevel er det gøy med en kalender hvor innholdet er såpass variert, ikke bare med tanke på hva slags produkt det er, men også merker.

L’ORÉAL: Velkjente klassikere

Julestemningen står ikke i taket av denne, men man får en følelse av Paris når man ser på kalenderen, og det er jo aldri feil.

L'Oréal Paris Christmas Advent Calendar

L'Oréal Paris Christmas Advent Calendar

Er du fan av L'Oréal produkter, vil du finne mange favoritter her.

1139,-hos Blush
Gå til butikk

Dette er kjente og kjære produkter. Bruker du L’Oréal kjenner du nok til mange av disse disse produktene fra tidligere. Noen av gavene er i minste laget, og her kunne skjønnhetsgiganten ha kostet på seg full størrelse.

Likevel sitter vi igjen med en god følelse når alle lukene er åpnet.

CAIA COSMETICS: For skjønnhets-junkien

Da Bianca Ingrosso presenterte sin julekalender for merket sitt Caia Cosmetics i fjor, ble den slaktet og skapte rabalder. Kalenderen ble solgt for 1795 kroner og skulle ha en verdi på 3595 kroner. I år har influenceren og gründeren lyttet til de mange tilbakemeldingene, og det har lønnet seg!

Caia Cosmetics

Caia Cosmetics

I denne kalenderen finner vi mange gledelige overraskelser, og føler vi får god verdi for pengene.

1795,-hos Caia Cosmetics
Gå til butikk

Årets kalender selges for samme pris, men innholdet skal ha en verdi på 5215 kroner. Selve kalenderen er en lekker, hvit toalettmappe som vi lett bruker videre. Kanskje ikke den mest praktiske fargen, men den oser av «Winter Wonderland» og er veldig pen. I toalettmappen ligger de 24 hvite satengposer, i tillegg til en veldig lekker bonusgave gjemt under posene.

Det som trekker kalenderen ned fra sekseren er at det kunne vært litt mer variasjon i innholdet. Vi savner for eksempel flere leppeprodukter og andre ting merket er kjent for.

Likevel er det ingen tvil om at denne kalenderen er et gigantisk steg opp fra fjoråret og en deilig treat til beautyentusiasten. For et comeback!

NR 7: Fyldig

Utseendet på denne, deler redaksjonen. Noen synes den er pen, mens andre mener den ikke er noe spesielt. Uansett, det er innsiden som teller.

No7 25 Days Of Beauty Calendar

No7 25 Days Of Beauty Calendar

I denne kalenderen er det stor variasjon, og flere deilige produkter.

799,-hos Boots
Gå til butikk

Det er stor variasjon i produkter. De legger også ved et gavekort på et sminkeprodukt, slik at du kan plukke opp den fargen som passer deg best. Det er noen gøyale leppeprodukter i kalenderen, og vi sitter igjen med inntrykket av at man får verdi for pengene sine.

Det er noen bittesmå prøver som trekker ned, men alt i alt er det en god introduksjon til merket.

OPI: Gøyal kolleksjon

Når neglelakkprodusenten OPI lager julekalender, så er det ingen stor hemmelighet hva innholdet blir: neglelakker. Kalenderen er liten og søt, og gir mer nyttårsstemning enn julestemning. Den har også 25 luker, som er en ekstra bonus.

OPI Holiday '22 Nail Lacquer Mini Advent Calendar

OPI Holiday '22 Nail Lacquer Mini Advent Calendar

En herlig kalender for deg som elsker neglelakk, eller har lyst til å utvide samlingen skikkelig.

610,-hos Ellos
Gå til butikk

Her får du 25 små neglelakker til summen av 610 kroner. En neglelakk i full størrelse koster 200 kroner, men her får du 25 små til 24 kroner per stykk. Det er god variasjon i farger med alt fra klassiske rødtoner til skimmer og glitter. Det er faktisk en Hailey Bieber-glaze-lakk inni kalenderen! Vi blir positivt overrasket at størrelsen på kosten er stor ettersom neglelakken er liten.

Det er klart, du skal være glad i å bruke neglelakk og bytte på farger, men samtidig er det ikke så dumt å ha mange små slik at du kan teste ut flere og finne din favoritt. Alt i alt en gøyal og søt oppladning til jul.

THE BODY SHOP: Herlige klassikere

Testens tyngste julekalender? De som kjøper denne, elsker The Body Shop. Den er søt og gjør noe ut av seg. Det er spennende å se om de har lagt penger i forpakning eller i innhold.

The Body Shop Ultimate Julekalender

The Body Shop Ultimate Julekalender

I denne kalenderen får du mange skikkelige produkter du vet du vil få brukt for. Perfekt for den som elsker The Body Shop!

1998,-hos The Body Shop
Gå til butikk

Denne julekalenderen til 1998 kroner har 25 luker og inneholder flere velkjente klassikere fra merket, samt mange store produkter i full størrelse. Det er et par luker som skuffer litt, som en liten maske og en liten dusjsvamp. Den har en litt for stiv pris til at det blir en sekser, for den mangler det lille ekstra, men absolutt en kalender for deg som elsker velvære.

LYKO ME-PHORIA: God verdi

Førsteinntrykket er at dette er en velfylt kalender. Boksen fremstår stødig og tung, selv om den ikke oser av julestemning liker vi den.

Me-Phoria by Lyko

Me-Phoria by Lyko

Et deilig utvalg av mange kjente merkevarer, og spennende nyheter.

999,-hos Lyko
Gå til butikk

Her vil du finne noen merker du kjenner godt, og noen du kanskje ikke har hørt om. De fleste produktene har gode størrelser – her får du mye for pengene! Julekalenderen koster nemlig 999 kroner.

Det er flere av merkene vi ikke kjenner til, så det er vanskelig å kvalitetssikre produktene. Likevel er det her en veldig god kalender. Om du er på utkikk etter en kalender som bjudar på, uten at det koster tusenvis av kroner, så er denne noe for deg. En skikkelig bra oppladning til jul!

LYKO 24K: Luksus!

Denne kalenderen oser av luksus fra første stund. Prisen er stiv, med 2499 kroner, men her får du også eksklusive gaver verdt 10.400 kroner, ifølge hjemmesiden.

Legger du sammen originalprisen for fire av gavene her, så har du spart inn hele kalenderen. Det er et kjempestort pluss i vår bok!

24K by Lyko

24K by Lyko

Denne kalenderen oser av luksus! Stor variasjon, herlige produkter og skikkelige overraskelser.

2499,-hos Lyko
Gå til butikk

Her er det flere høydepunkt underveis fordelt jevnt utover desember. Mange av våre personlige skjønnhetsfavoritter gjemmer seg inni gaveposene. Det er god variasjon i produkter, alt med en eksklusiv touch.

2499 kroner kan være i det meste laget for noen å bruke på en julekalender, men denne gir en wow-følelse og du får uten tvil det du kjøper for – og mer til!

Bli med «behind the scenes» da MinMote testet julekalenderne:

Publisert:

Finn mer innhold om: