Slik blir du kul med kajal

Om du er lei sotede øyne og de vanlige øyenskyggene dine, er kraftig eyeliner en kul partymakeup. Den er dessuten enkel å få til på egen hånd og tar bare noen få minutter. Her er tipsene til hvordan du kan få denne looken selv.

Mari Glans
Publisert:

En enkel og trendy partymakeup er å ramme inn øynene med sort kajal eller eyeliner, for å få en dramatisk effekten uten at det blir for voldsomt. Dette er en mer rocka og avslappet variant av sotede øyne, perfekt for sene kvelder.

Du kan også selv bestemme hvor intenst resultatet skal bli, det er enkelt å tone sminken ned eller legge på mer om du ønsker det. De fleste har allerede det de trenger for å få denne looken. Sort kajal, sort øyenskygge og mascara er egentlig det eneste man behøver.

MinMote.no - Norges største moteside

Rød løper-variantene

Denne looken er sett på flere røde løpere den siste tiden. Heidi Klum gikk for en mildere variant på CDFA Awards tidligere i sommer, hvor eyelineren er duset lett ut med lysere øyenskygge i sølvtoner. Kirsten Dunst gikk for full pakke på samme arrangement, og markerte øynene like mye på over og undersiden av øynene. I tillegg hadde hun også kajal på våtkanten, som gir en dramatisk effekt og et mer intenst blikk.

Cameron Diaz fikk fram sine blå øyne med sort kajal da hun fikk sin egen stjerne på «Hollywood Walk of Fame» tidligere denne uken. Hun hadde en perfekt sommervariant, hvor øynene er tydelig markerte, men sammen med en lysere øyenskygge for en friskere effekt.

MinMote.no - Norges største moteside

Slik får du looken

Bruk en sort kajal som ikke er for hard, eller en eyeliner i krem- eller gelékonsistens. Tegn en tykk strek både på over- og undersiden av øynene, ikke vær redd for å overdrive. Kajalen må være helt inntil øyenvippene.

Gni så streken utover med en q-tips slik at streken ikke er hard og tydelig.

Så tar du en smal øyenskyggepensel og sminker lett over kajalen med sort øyenskygge for å feste fargen og gjøre streken mindre hard. Her kan du velge en grå eller brun øyenskygge om du synes sort blir for hardt.

Legg også sort kajal på våtkanten oppe og nede på øynene, og avslutt med to lag sort mascara.

Du kan også legge øyenskygge på lokket også (slik som Heidi Klum og Cameron Diaz), men da er det best å ikke bruke de aller mørkeste øyenskyggene da dette kan ta bort litt av effekten.

MinMote.no - Norges største motesideFølg også minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: