De beste sminkevidoene på YouTube

Mari Glans
Publisert:

Det ligger tusenvis av sminkevideoer på YouTube, hvor vanlige jenter har lagt ut hjemmelagde videoer hvor de forklarer hvordan du kan sminke deg eller ordne håret. Noen av disse jentene har blitt verdensberømte på rekordtid, med mange tusen klikk hver eneste dag.

Lauren Luke har blitt et fenomen YouTube med sine sminkevidoer, som har blitt sett over 30 millioner ganger. Hun er en 27 år gammel alenemor, og bor med sin ti år gamle sønn, søster, mor, to nieser og fem hunder i Tyneside i England. Hun har ingen utdannelse og jobbet på en taxisentral da hun begynte å legge ut hjemmelagde sminkevideoer på YouTube.

Hun lager videoer om hvordan du kan kopiere sminken til kjendiser, hvordan du legger flytende eyeliner og hvilke produkter som er hennes favoritter. Én av videoene ble på kort tid det nest mest sette YouTube-klippet i England.

Få flere sminketips fra minMotes TV-serie:Høstens skjønnhetstrender

- Mest sette sminkør i verden

Etter dette har det eksplodert rundt Lauren Luke. Hun har lansert en egen makeup-kolleksjon i samarbeid med Barry M Cosmetics, hun har en fast spalte i avisen The Guardian hvor hun gir sminketips og Nintendo har avataren hennes som hovedfigur i et DS spill. Under navnet Pancea81 har hun 32 millioner klikk på sminkevideoene sine, 170.ooo faste abonnenter og er en av de største attraksjonene på YouTube.

- Hun er mest sannsynlig den mest sette sminkøren i verden. Det er ganske fantastisk at noen kan oppnå det fra sitt eget soverom, sier talsmann for YouTube, Ollie Rickmann, til The Guardian.

De fleste videoene er spilt inn på soverommet hennes med et håndholdt kamera og kun en leselampe som ekstra lys. Mange tror at årsaken til hennes popularitet er at hun tydelig er en amatør på området, og ikke prøver å være noe annet. Hun klipper aldri videoene sine, rett og slett fordi hun vet ikke hvordan man gjør det.

minMotes TV-serie tipser om høstens mest trendy plagg!

Populær Lady Gaga-video

Det er flere som gjør stor suksess med sminkevideoer på YouTube. Michelle Phan er den YouTube-sminkøren som har flest abonnenter, med over 255.ooo faste følgere på kanalen under navnet RiceBunny. Videoen hennes som viser hvordan du kan kopiere sminken til Lady Gaga, har blitt sett nesten syv millioner ganger. Den vietnamesiske jenta er bosatt i Boston, og fokuserer mest på sminke i videoene sine. Her gir hun tips om alt fra hvordan du kan sminke øynene større, til hvordan du skal sminke deg om du bruker briller.

Skal du kjøpe ny øyenskygge?Slik finner du riktig farge til øynene dine

Hårvideoer

En annen populær sminkør på YouTube er 21 år gamle Aubrey fra Virginia, som bruker navnet Fafinettix3. Hun har 260 forskjellige sminke- og hårvideoer på YouTube, og har over 11 millioner klikk på YouTube-kanalen sin. Hun viser alt fra hvilke produkter som er hennes favoritter, til hvordan du krøller håret med krølltang og hvordan du klipper panneluggen selv. Aubrey har blitt veldig populær siden hun begynte med videoene for halvannet år siden, og det er hårvideoene hennes som er mest sett.

Vil du ha maksimalt volum og glans i håret?Her er høstens heteste hår

Kilder: YouTube, The Guardian

Har du en favorittsminkør på YouTube? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: