Slik finner du bh-en som fremhever din figur

Jakten på komfortabelt undertøy er ikke alltid like lett. Her er bh-ekspertens beste tips.

Jennifer Bråthen
Publisert:

En bh brukes gjerne 14-17 timer hver dag. Det er det derfor viktig at den er god og behagelig å ha på, og ikke føles irriterende eller i veien. Har du en bh i feil størrelse sitter den ikke der den skal på kroppen, og trekker i nakke, rygg og hud.

Bh-er kommer i over 90 størrelser, og målet er å finne den som sitter perfekt, samt gir en fasong som fremhever hver kvinnes feminine sider. Bh-en skal også oppfylle det behovet man har når det kommer til amming, trening, arbeid og selskap.

minMote har snakket med direktøren i Change Norge, Beate Higley. Her får du hennes beste tips.

– Hvordan skal en bh sitte?

– Bh-beltet skal sitte fast og godt i rett linje rundt ryggen. Bh-en skal passe på ytterste hakket når den er ny. Da er det mulig å gå inn til hakk to og tre når bh-en er brukt og vasket mange ganger. Er bh-beltet for løst, sklir det opp på ryggen. Dette resulterer i at bh-en blir ubehagelig å ha på, samt at mye eller all vekt bæres på nakken og ikke rundt ryggen som er riktig, forteller Higley.

Videre forteller direktøren at det også er viktig at skålens størrelse passer perfekt.

– Er den for liten deles brystet med en markant stripe og noe av brystvevet flyter over kanten. Dette er ubehagelig og ødelegger ethvert antrekk. Er skålen for stor, blir ikke støtten i skålen utnyttett, fortsetter hun.

– Hva gjør vi kvinner feil?

– De mest vanlige feilene vi ser er at bh-beltet er for løst, og at skålene er for små. Da får man en større valk under armene enn om bh-en hadde sittett i rett linje lenger ned på ryggen. For små skåler er både ubehagelig og lite pent, og en dårlig utnyttelse av bh-ens funksjon, forteller Higley

– Hvordan finner man riktig størrelse?

– Det viktigste er å måle riktig under bysten. Målebåndet skal sitte i rett linje under bysten, og strammes godt, sier Higley.

Eksperten forteller at det å måle hvilken størrelse man skal ha på skålen kan være vanskelig, for det avhenger mye av hvilken type bh som er på når målet tas. Hun sier at dette er noe en profesjonell bh-tilpasser ser veldig enkelt og vil hjelpe deg med.

Higley har også tips til hvordan du tar vare på undertøyet.

– Første priorietet er å vaske undertøyet med mild såpe uten enzymer. Dette bevarer lycra i materialet mye lenger, og dermed spensten i stoffet. Ikke bruk skyllemiddel da dette også vil reduserer spensten. Bh-er kan vaskes på skånsomt program i maskinen, hvis kvaliteten på bh-en er god, men bruk alltid vaskepose, avslutter hun.

LES OGSÅ: Sjekk Victorias nye, trendy look

LES MER: Se Victoria Beckhams svinedyre ønskeliste – og kopier stilen på budsjett

Publisert: