Få Trinny og Susannahs beste klestip: - Dette bør alle kvinner ha i garderoben

Stylistene Susannah Constantine (49) og Trinny Woodall (47) deler sine beste motetips til kvinner - uansett alder.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Den britiske stylistduoen elsker mote, og gjennom tv-programmet «Trinny & Susannah – oppdrag Norge» har det norske folk blitt vant til deres direkte og nådeløse moteråd.

Når minMote møter jentene i forbindelse med innspillingen av andre sesong av det populære moteprogrammet, sparer de heller ikke på kruttet. De begraver blant annet påstanden om at kvinner må kle seg etter alderen:

– Drit i alderen din! Det viktigste er at du kler deg i klær du kler og føler deg komfortabel i. Hyll kroppen og figuren din og styr unna trender som ikke er flatterende, sier Trinny.

Stylisten mener kvinner bør kle seg i klær som fremhever det flotte ved figuren deres. Hun trekker frem sin kollega Susannah som et godt eksempel.

– Hun følger aldri trendene slavisk, men fremstår alltid som sexy. Det beundrer jeg ved henne, sier Trinny.

Også Susannah er enig i at alderen ikke skal hindre en kvinne når det kommer til valg av klær. Hun mener det hele handler om hvordan man kombinerer og styler et antrekk.

Stylistene har også klare formeninger om hva en kvinne bør ha i garderoben sin. Her deler de sine beste tips:

Gode jeans:

Enhver kvinne bør ha minst ha to par flatterende jeans i garderoben. Det ene paret bør ta seg bra ut i kombinasjon med lave sko, mens det andre paret må passe til høye hæler, sier Susannah.

Flatterende bh:

– Veldig mange kvinner vi møter bruker feil bh-størrelse. Søk hjelp i en butikk som tar mål av deg, slik at du får riktig størrelse på skålene og beltet rundt brystkassen, fortsetter Susannah.

Flate sko:

– Alle kvinner bør ha et par ballerinasko i garderoben. Et kult par i neon eller klassiske farger som sort og beige, kan kvinner i alle aldre bruke. Har man tynne ankler og lange bein bør man satse på en spiss variant, forteller Trinny.

Herresko:

– Et par herresko oppdaterer raskt et antrekk. Dette er tidløse sko som kvinner i alle aldre kan bruke, sier Trinny.

Paljettjakke:

– En paljettjakke er alltid elegant. Susannah som har stor byste bruker en formsydd paljettjakke i kombinasjon med en smal topp, jeans og ballerinasko eller sneakers. Selv bruker jeg en baseball-variant til løse overdeler, smale bukser og herresko, fortsetter Trinny.

Belter:

– Vi elsker belter, men beltet som gjerne følger med på kjoler og jakker får ofte plagget til å se billig ut. Bytter du beltet ut med et annet, vil du ikke bare gjøre antrekket unikt, men også få det til å se mer eksklusivt ut. Ta hensyn til midjen din - har du kort midje bruker du smalt belte, har du lang midje kan du bruke bredere, tipser Trinny.

Knapper:

– Det samme gjelder knapper på kåper og jakker. Bytt derfor de billige knappene ut med noen nye. Det kan for eksempel få en hverdagskåpe til å se mer eksklusiv ut. Er du lei av en jakke, kan også jakken fremstå som ny hvis du bytter knapper. Store gullknapper er alltid fint, sier Susannah.

Flatterende boblekåpe:

– Etter å ha sett hva norske kvinner kler seg i om vinteren må jeg nesten nevne dette. Jeg mener alle norske kvinner bør eie en formsydd boblekåpe - gjerne med belte i livet. Styr unna de maskuline, formløse jakkene, sier Trinny.

Rød leppestift:

– Alle bør ha en leppestift i en klar farge, gjerne en rød variant. Både Susannah og jeg bruker det når vi trenger det lille ekstra. Har du smale lepper og røyker bør du satse på en gloss. Rød leppestift vil nemlig bare fremheve de smale leppene dine. Har du lepper i en ok størrelse, kan en rød leppestift gi deg en følelse av å være moderne. Rød leppestift er en klassiker, sier Trinny.

Store smykker:

– Norsk kvinner bruker lite smykker. De bør satse på et statement-smykke. Har du kort nakke og stor byste som meg, bør du satse på store, lange øredobber. Det vil forlenge halsen din. Har du liten byste som Trinny, bør du satse på store halskjeder, sier Susannah.

– Har du brede hofter kan et stort smykke i halsen også være med på å balansere figuren din, sier Trinny og forteller at det finnes fantastiske varianter i kjedebutikkene.

Nettingstrømper:

– Alle kvinner uansett alder bør eie et par nettingstrømper. Man kan bruke dem både til fest og hverdags. Mange eldre kvinner har komplekser for åreknuter. Tar de i bruk hudfargede nettingstrømper kan det dempe synligheten og gi mer selvtillit. Det er en billig og lett måte å føle seg sexy på, sier Susannah og legger til:

– Har du tynne bein bruker du strømper med store masker. Har du kraftige bein bør du bruker strømper med små masker.

SE INNSLAG:Omstridt ekspert:- Slik kan menn sminke seg

LES OGSÅ:Designer Adele formfull-kolleksjon for Burberry?

LES OGSÅ:16 høstkåper du vil elske– alle under tusenlappen

Publisert:

Finn mer innhold om: