Stor mascara-guide: Finn den perfekte mascara

Det er ikke lett å finne en mascara som passer akkurat dine vipper, i tillegg til å gi den effekten du ønsker. Det er en hel jungel å velge mellom, derfor har vi laget en guide som gjør det enklere å skille mascaraene fra hverandre, slik at du kan finne den beste mascaraen for deg.

Mari Glans
Publisert:

Det finnes mascaraer tilpasset alle behov og ønsker om hvordan vippene skal være. Noen mascaraer er beregnet for å bue vippene, noen skal gi lengde, noen skal separere eller gi volum, og noen lover å gi litt av alt. Her er en oversikt over de forskjellige variantene som finnes på markedet.

MinMote.no - Norges største moteside

Volum-mascara

Dette er mascaraen for deg som ønsker tykke, fyldige vipper. Volum-mascaraer inneholder som regel volumbyggende fibre som bygger opp vippene og gjør dem mer større, tettere og tykkere. Dette er den perfekte mascaraen til fest, selv om mange ønsker en mer dramatisk effekt på dagtid også. Disse mascarakostene er ofte tykke og tette for å gi ekstra mye mascara til vippene under påføring.

Forlengende mascara

For de fleste kvinner kan ikke vippene bli lange nok. Forlengende mascara skal gjøre vippene ekstra llange. Disse mascaraene gir ofte lite volum, og er derfor et godt valg for dem som ønsker mer vipper, men likevel vil ha et naturlig resultat.

MinMote.no - Norges største moteside

Buende mascara

Buede vipper vil gi et åpnere og større blikk, det nytter ikke med perfekte øyenvipper om de peker rett fram. Det beste er å bruke vippetang før mascara, men mascaraer som skal bøye vippene vil gi et ekstra godt resultat.

Vannfast mascara

Mange foretrekker å bruke vannfast mascara, spesielt er dette bra om sommeren når det er fuktig ute. Ofte kommer populære mascaraer også i vannfaste varianter. Sørg for å ha en god sminkefjerner beregnet for vannfast mascara, så slipper du å slite med å fjerne den ordentlig om kvelden.

MinMote.no - Norges største moteside

Alt i én-mascara

Det finnes mascaraer som lover å gi litt av alt, både volum, lengde, bøy og separasjon. Disse mascaraene er ofte veldig lik volum-mascara og passer best for dem som ønsker et mer dramatisk resultat.

Naturlig mascara

Enkelte kvinner ønsker bare å gi ekstra farge til øyenvippene sine og ikke mer enn det. Det finnes mascaraer som bare skal gi litt farge og definisjon til vippene, for å gi et friskere uttrykk uten at det går på bekostning av et naturlig utseende.

MinMote.no - Norges største moteside

Separerende og definerende mascara

Dette går egentlig under den naturlige varianten. Perfekt separerte vipper gir et naturlig utseende, men disse mascaraene gir gjerne litt mer lengde og definisjon enn den helt naturlige mascaraen.

Spesielle mascaraer

Det lanseres hele tiden nye og spennende produkter i kosmetikkbransjen, og mascara er et av produktene det satses mye på. Det aller nyeste er vibrerende mascaraer, som skal gi en enklere og bedre påføring av mascaraen. Det finnes også mascaraer med tilhørende mascarabase, og todelte mascarakoster, hvor den ene skal gi lengde og den andre skal gi volum.

MinMote.no - Norges største moteside

Allergivennlig mascara

Øynene er et veldig sensitivt område, og mange reagerer derfor ekstra på produkter som mascara. Derfor finnes det naturlig nok allergivennlige mascaraer, som også passer fint for linsebrukere. Disse mascaraene inneholder ofte ingen fibre eller tilsatt duft, og er mye mildere for ømfintlige øyne. I tillegg er de gjerne lettere å fjerne for å ikke irritere øynene ytterligere.

MinMote.no - Norges største motesideFølg også minMote.no på Twitter!
Publisert:

Finn mer innhold om: