Få en flott festsminke

Det er ikke bare antrekket og håret som skal gjøres klart til fest, sminken må også være på plass. Her får du fire glitrende festsminke-varianter.

Cathrine Elnan
Publisert:

Det er mye forskjellig å velge mellom når du skal sminke deg til fest, og noen stiler er alltid gjeldende. Disse fire makeup-lookene kan du velge mellom på julefesten, enten du vil være glamorøs, sexy, glødende eller glitrende.

Sotede øyne

Dette er en klassiker som alltid fungerer. Velg om du vil gå for helt sort, brun, bærfarget eller blå øyenskygge, de sotede øynene gjør seg i mange forskjellige nyanser. Du kan også myke øynene opp med litt lettere farger, det gir en mer dempet look. Hvis du vil ha et friskere og mer våkent blikk kan du blande inn en knall farge, som korallblå eller en delikat ferskenfarge.

For en ekstra kul effekt kan du legge litt gloss over øyenskyggen, noe som gir en skikkelig wet look-effekt. Du får kjøpt gloss til øyenskygger på enkelte parfymerier, hvis ikke kan du bruke lipgloss eller vaselin. Hvis du legger gloss over øyenskyggen kan det være lurt å bruke et fargeløst pudder over, det gjør at resultatet holder lenger. Det kan også være lurt å ta et par titt i speilet utover kvelden, for å sjekke at øyenskyggen og glossen ikke striper seg.

Du velger selv hvor sterkt sminket og dramatisk du vil ha øynene, det viktigste er at du er komfortabel med resultatet. Om du ikke bruker mye sminke til vanlig, kan denne looken være et enklere alternativ. For klassiske og sexy sotede øyne, finner du en steg-for-steg guide til hvordan du gjør det her: Slik sminker du sotede øyne.

Røde lepper

Dette er en makeup-trend som alltid er tilstede i motebildet, og de røde leppene gir øyeblikkelig antrekket ditt en mer glamorøs og sofistikert look. Du kan kombinere den røde leppestiften på mange forskjellige måter. Regelen sier at man enten skal sette fokus på lepper eller øyne, men denne sesongen har det gjerne blitt lagt fokus på begge deler samtidig, noe som gir et mer dramatisk uttrykk. Men vær likevel kristisk om du skal gjøre dette – ikke overdriv, husk at de sminkereglene ble til for en grunn.

Det mest åpenbare valget til rød leppestift, er sort eyeliner langs vippene. Det gir en lekker og klassisk look som passer til flere typer antrekk, enten du stiller i gulvlang kjole eller en herreinspirert dress. Bli gjerne inspirert av 50- og 60-tallet og bruk en flytende eyeliner for å lage et markert blikk. Gjør looken komplett med lange, blafrende Hollywood-vipper!

Se hvordan du får en kul makeup med røde lepper!Følg sminkeskolen her!

Gullfargede øyne

Om du ønsker ekstra fokus på øynene, er metallisk veien å gå. Metalliske farger som sølv, gull, kobber og bronse får virkelig øynene til å skinne, og disse fargene kan også kombineres med den sotede øyesminken. Selv om metallisk er glitrende til fest, er det likevel viktig å ikke gå bananas med disse fargene. Sats på et område av gangen, hvis du går for metalliske farger på øynene, bør resten av ansiktet holdes nøytralt.

Kalde hudtoner bør holde seg til de frostede fargene, sølv passer perfekt. Varme hudtoner kler godt gull, bronse og kobberfarger, i tillegg til andre metalliske jordfarger.

Kostbare forberedelser. Slik blir stjernene Oscar-klare!

Glitrende

November- og desembermånedenes mange fester er en perfekt anledning til å glitre litt ekstra. Enten du bare vil gi øynene et lite snev av glitter i øyekroken eller går for hele øyelokket, dette er tiden å gjøre det på.

Du kan velge en øyenskygge med glitter i, men for en skikkelig partyeffekt kan du investere i lim og løst øyenskyggeglitter. Legg en glitterkant langs vippekanten eller bruk det som en skinnende effekt over de sotede øynene. Selv om det er gøy med glitter i festsesongen, er det imidlertid viktig å huske på at man ikke skal overdrive bruken. La huden være matt og dropp den mest skinnende lipglossen eller knallfargede leppestiften. Her er det kun øynene som skal glitre, om noe annet trekker oppmerksomhet kan stilen lett gå fra å være en kul festlook til å se ut som et glorete juletre.

Om du vil få tips til hvordan du kan legge en kul partysminke med glitterøyenskygge, finner du video som viser hvordan du gjør det på Sminkeskolen!

Metallisk er favoritten på rød løper.Se flere varianter her!

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert:

Finn mer innhold om: