Slik kler du deg i et bryllup

Les invitasjonen nøye

silje
Publisert:

Nå står sommerens Bryllupssesong for døren. Skal du være gjest i et bryllup i sommer, er det noen regler som er greie å få med seg. minMote hjelper deg å knekke bryllupskodene.

Invitasjonen vil alltid gi en pekepinn om hva dresskoden er i det bryllupet du er invitert i. Står det galla på invitasjonen, bør du ikke dukke opp i en lårkort sommerkjole. Det er vanligvis tre ord som dukker opp i invitasjonene og det er galla, smoking eller mørk dress. Vi har også tatt med borgelig og hagebryllup som alternativer.

MinMote.no - Norges største moteside

Galla

Her står det vanligvis "Galla" eller "kjole og hvitt" på invitasjonen. Mennene skal bære kjole og hvitt eller uniform. Jentene skal matche mennene med i lang aftenkjole. Har du bunad, kan du bruke denne. Er det full galla er det naturlig med lange hansker og hverken jentene eller guttene skal bruke klokke. Sommerens asymmetriske kjoletrend eller en kjole i gresk gudinnestil er perfekt for en slik anledning. Kjedebutikker som Mango og Zara har lekre kjoler i denne stilen.

Smoking

Her skal guttasom navnet tilsier bære smoking, mens jentene skal matche antrekket til gutta med lang eller kort aftenkjole. En aftenkjole av dette slaget er ofte i silke, chiffon eller et annet lekkert stoff. Lilla, fersken eller rosa er flotte farger.

MinMote.no - Norges største moteside

Mørk dress

Dette er i grunnen ganske selvforklarende for mannen. Generelt sett, kan man velge litt mindre formelle klær, men det skal allikevel være pyntet. Jentene kan både bruke kort og lang aftenkjole. Her er det også lov med todelt antrekk, som for eksempel drakt med skjørt eller pene langbukser. Pasteller er en av sommerens slagere, og forskjellige nyanser av rosa, gul, mint eller fersken er gode valg.

MinMote.no - Norges største moteside

Borgerlig

Mange velger å gifte seg borgelig og gjerne i en storby i Europa eller USA. Blir du invitert i et borgelig bryllup uten at det står spesifisert på invitasjonen, er en kort kjole med en fin jakke et godt alternativ.

Hagebryllup

Et hagebryllup er ofte litt mindre formelt enn de ovennevnte. Husk at brudeparet likevel ønsker en spesiell og minneverdig dag og at det at gjestene pynter seg er med å gjøre dagen til en begivenhet. En lang maxikjole i et spennende blomstertrykk eller en kortere sommerkjole er fine alternativer. Fletter i håret eller 70-talls bølger passer perfekt til denne looken. Bruker du sko med kilehæl, slipper du problematikken med å synke ned i gresset under festen.

Tips: Har du en kjole med bare skuldre, husk et sjal eller jakke i kirken. Mange har allerede en en flott kjole i garderobeskapet. Kjøp noen nye smykker, en kul konvoluttveske og et spennende belte og vips kan kjolen bli som ny. Du kan fint bruke rødt eller sort, men la bruden være den eneste som skinner i hvitt på denne dagen. Før var det slik at sort ikke skulle brukes, men i våre dager er dette mer og mer vanlig. Vi synes allikvel at en slik festens dag fortjener farge. En tommelfingerregel er at det er bedre å komme litt mer pyntet, enn litt for lite. Ha i tankene at det er brudeparets dag, så la de være midtpunktet på festen.

Følg minMote på Twitter
Publisert:

Finn mer innhold om: