Slik lakker du neglene

Å lakke neglene er en enkel og rask måte å oppdatere looken din på. Denne våren kan du velge mellom diskrete pastellfarger eller sterkere knallfarger på neglene. Men lakken trenger ikke å flasse av etter to dager. Følg disse tipsene neste gang du lakker neglene, så får du et godt resultat som holder lenge.

Mari Glans
Publisert:

Start med en kjapp manikyr.

For at lakken skal sitte best mulig, er det viktig at neglene er helt rene for fettstoffer og gammel lakk. Bruk gjerne først en neglelakkfjerner uten aceton, uavhengig om du har gammel lakk på neglene. Dette fjerner alt av fettstoffer på neglen. Du trenger ikke å vaske av neglelakkfjerneren etterpå.

Start med å legge et lag underlagslakk. Den forhindrer at neglen din blir misfarget, og gjør at lakken sitter bedre. Om du har riller og ujevnheter i neglen, kan du bruke en ridge filler som underlag. Den vil fylle i rillene, og jevne ut neglen.

Rull flasken mellom hendene før du begynner, ikke rist. Slik unngår du at det dannes luftbobler i lakken.

Legg et tynt lag neglelakk på alle neglene. Start med å legge en stripe midt på, og en på hver side. Legg alltid to strøk lakk, dette gir en jevn og dekkende farge.

La lakken tørke mellom lagene. Det er mange hurtigtørkende lakker på markedet, men lakkene som bruker litt lenger tid på å tørke, holder som regel lenger.

Avslutt med å legge overlakk på neglene. Den beskytter den fargede lakken, og gir ekstra glans. Det finnes også matte overlakker om du heller ønsker det. Du kan gjerne legge et nytt lag overlakk annenhver dag for ekstra holdbarhet.

Publisert:

Finn mer innhold om: